Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
- valeri
- разбира нещата
Re: толстолоб
Всичко е вярно дето сте писали колеги ама в реката си има и риба..
Вижте само на кака дистанци се лови. 

-
- фен клуб-скобар
На голяма троха хляб.
Така лових на Любен ,само че на царевица.
Толстолоба засмуква стръвта и веднага е плюе.Засича се при най лекото кълване.
Обаче за целта трябва да има мнооооого риба.
Така лових на Любен ,само че на царевица.
Толстолоба засмуква стръвта и веднага е плюе.Засича се при най лекото кълване.
Обаче за целта трябва да има мнооооого риба.
Re: Риболов на Толстолоб
И още 30 год. да ходиш пак ще си на това ниво(ниско).Хич не ми е приятно да намекваш че съм БРАКОНЕР!Ако беше прочел темата от начало щеше да видиш че на този водоем се провеждат състезания с хора почети от цяла Българея, на който има извадени доста риби(Толстолоб).За това преди да обвиняваш някой в БРАКОНЕРСТВО си ОТВОРИ УШИТЕ и ОЧИТЕ![img]http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id ... d=12823068[/img][/img][/img][/img][/img]Телескоп написа:В продължение на 30 год.посещавам яз."Батак"!Там беше"бъкано"с толстолоб и през вси4кото това време не съм 4ул,видял да се улови тази риба на каквито и да са нормални"такъми"!Ловяха я само по вандалския на4ин ''ТАРМЪК"-''ДАРАК'' !ТАКА 4Е ОПИСАНИЯ ОТ ВАС НА4ИН МИ СЕ ВИЖДА ДОСТА НЕРЕАЛЕН!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Сакън Бачо!Изчакай да се прибера в неделя!
п.п. Не можеш!Защитил съм я!
п.п. Не можеш!Защитил съм я!

Съжелявам за тона,но много се дразня да ме наричат браконер. Опитах да кача снимки от последния излед но нещо не се получи!На този излед пробвах метода на IDA с плувка,клъвнаха общо 5 толстолоба, 2-та изкарах 3-те изпратих като войводи.Между другото как да кача снимки в галерията???
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мнооооооооооооооооооооооооооооооооооооооого захранка, още толкова риба, па трохата е очевидна ама да е японски хляб, па може и да е френски 

- d256h
- новобранец
- Обратна връзка:
Аз не разбрах много конфликта за какво е, но ще споделя моя начин за хващане на толстолоп, който ме научи един приятел.
Повода е като описаните по-горе. Кука (тройка) със стиропорено топче, повод 30см, после хранилка, над нея плувка (тапа за щука) 50грама. Логиката е, като пада мъглата от хранилката надолу, хранителния стълб се усеща от рибата, тя приближава и при ентото и преминаване под хранителния стълб, тя накрая засмуква куката заедно с частиците на храната (мъглата). Важното е аванса да бъде отпуснат достатъчно! Пръта задължително трябва да е вързан с въженце против отнасяне във водата. Борбата по вадене на рибата трае между 10 и 20 минути. Не трябва да се бърза, защото рибата е много силна и ако не скъса може да изправи куката. Тя дърпа и развива, щом поспре, ти навиваш и я приближаваш... Преди да я извадим на брега трябва да сме сигурни, че рибата се е поуморила, защото като усети плиткото и брега, включва обратно на бърза скорост към дълбокото и отново развива шпулата до края..
За сега в моя опит, риболова на толстолоп ми е донесъл най-много удоволствие! Няма такъв боец, като тази риба! Това е звяра, който най-много пъти ми е инспирирал мисълта - 'Абе пръчката ще ми издържи ли тоя път?'
Повода е като описаните по-горе. Кука (тройка) със стиропорено топче, повод 30см, после хранилка, над нея плувка (тапа за щука) 50грама. Логиката е, като пада мъглата от хранилката надолу, хранителния стълб се усеща от рибата, тя приближава и при ентото и преминаване под хранителния стълб, тя накрая засмуква куката заедно с частиците на храната (мъглата). Важното е аванса да бъде отпуснат достатъчно! Пръта задължително трябва да е вързан с въженце против отнасяне във водата. Борбата по вадене на рибата трае между 10 и 20 минути. Не трябва да се бърза, защото рибата е много силна и ако не скъса може да изправи куката. Тя дърпа и развива, щом поспре, ти навиваш и я приближаваш... Преди да я извадим на брега трябва да сме сигурни, че рибата се е поуморила, защото като усети плиткото и брега, включва обратно на бърза скорост към дълбокото и отново развива шпулата до края..
За сега в моя опит, риболова на толстолоп ми е донесъл най-много удоволствие! Няма такъв боец, като тази риба! Това е звяра, който най-много пъти ми е инспирирал мисълта - 'Абе пръчката ще ми издържи ли тоя път?'
-
- учете се от него
Точноd256h написа: За сега в моя опит, риболова на толстолоп ми е донесъл най-много удоволствие! Няма такъв боец, като тази риба! Това е звяра, който най-много пъти ми е инспирирал мисълта - "А бе, пръчката ще ми издържи ли тоя път?"

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Бачо, к'ва беше онази смес с магданоза? 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- учете се от него
Млял съм магданоз в захранката, млял съм и копър- като че ли има някакъв положителен ефект но спокойно може да се кара у без тях
Мисля че не е определящо или съществено при риболова на толстолоб 

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колеги ,някой ловил ли е по Дунав и с кой от вс. монтажи.?тази година е сомска,но наблюдавам ,че и Толстолоб има .благодаря!
- flyester
- разбира нещата
За последен път , когато ходихме с моя приятел за толстолоб , решихме да експериментираме и направихме 1 кюспе с магданоз , но не смлян а нарязан в захранката.IDA написа:Млял съм магданоз в захранката, млял съм и копър- като че ли има някакъв положителен ефект но спокойно може да се кара у без тяхМисля че не е определящо или съществено при риболова на толстолоб
1 от толупите се хвана на това с магданоза , а другия на купеното от магазина.
Незнам доколко е ефикасно , но мисля , че и то помага.