Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Риболов- СОМ на "Рапала" на р.Марица
- krokibg
- учете се от него
За Павката
Здравей Павка,първо искам да ти благодаря за поканата да дойда на
29 и 30 до Червенаково.Приемам ,макар че съм доста ангажиран но
ти обещавам че ще направя всичко възможна да дойда.Прочетох това което си написал и виждам че си доста запознат с материята,мисля че ти дължа извинение,защото в началото си казах-ето още един професор в нета но всяко първо впечатление не винаги е вярно.Надявам се че приемаш моето извинение.Павка,понеже ти ме покани да Ви гостувам аз ще дойда непременно,но искам преди да се запознаем да ти върна жеста и след като се запознаем ще ми дойдете със твойте ВИДРИ на гости.Държа много голям и хубав язовир от 11-сет години и понеже много хора ме познават няма да пиша кой е (Ще го научиш като се видим)за да не започнат спекулаций в нета.Първо аз ще дойда и след това ти ще ми върнеш визитата.Само те моля да ми обясниш по подробно къде точно се намира Червенаково,признавам си него знам. Ще следя форума за твоя одговор.Мисля че ще станем приятели.За сега чао,че тъкмо се върнах от Марица и от два дни съм валат.Незнам от водата ли какво ли,просто просто нямам удар и направо съм бесен.Има един зависник
(комшия)като го видя на тръгване направо нямам думи,само той ме е проклел.Хайде чао.
29 и 30 до Червенаково.Приемам ,макар че съм доста ангажиран но
ти обещавам че ще направя всичко възможна да дойда.Прочетох това което си написал и виждам че си доста запознат с материята,мисля че ти дължа извинение,защото в началото си казах-ето още един професор в нета но всяко първо впечатление не винаги е вярно.Надявам се че приемаш моето извинение.Павка,понеже ти ме покани да Ви гостувам аз ще дойда непременно,но искам преди да се запознаем да ти върна жеста и след като се запознаем ще ми дойдете със твойте ВИДРИ на гости.Държа много голям и хубав язовир от 11-сет години и понеже много хора ме познават няма да пиша кой е (Ще го научиш като се видим)за да не започнат спекулаций в нета.Първо аз ще дойда и след това ти ще ми върнеш визитата.Само те моля да ми обясниш по подробно къде точно се намира Червенаково,признавам си него знам. Ще следя форума за твоя одговор.Мисля че ще станем приятели.За сега чао,че тъкмо се върнах от Марица и от два дни съм валат.Незнам от водата ли какво ли,просто просто нямам удар и направо съм бесен.Има един зависник
(комшия)като го видя на тръгване направо нямам думи,само той ме е проклел.Хайде чао.
Re: За Павката
Ооо позната история,и аз си имам такъв карък, и то е риболовец.Krokibg написа:Има един зависник

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Krokibg те ТУКА е Червенаково ! Самото състезание ще се състои на пресевните ( Баня и Червенаково ) и Тунджа между тях . Тенкс за поканата , ще се възползвам 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Относно СОМОВЕТЕ
Здравейте колеги.Павка благодаря за опътването.Аз го търсих този язовир около Баня-Карловско, но сага вече ще го знам.Сега се върнах от р.Марица и ударих едно 700г сомче и го пуснах но важнато е че не съм валат днес.Имаше и един старец на около 60-65г и той е хванал едно малко около 500г и боклука го е вземал.аз разбрах малко по късно за това от едно момче ,комшия който беше със мен.Скарах му се че не ме е повикал да го вкарам дядото във правия път.Та така днес,може и да е за добро защото ако ме беше извикал моя приятел този дядо щях доста да го навикам.Днеска свърших много късно със задачите и реших поне за час-два да пробвам на голямото течение до моста на ВХПХто,защото беше късно да ходя извън Пловдив,а преди години ловяхме кефал от мостовете нощно време на попово прасе и между кефала,удряше и сом и то доста хубави екземпляри.До сега, от както ходя да въртя на воблери не бях ловил във самия град и днес не съм учуден че ми удари това сомче,макар и малко съм убеден че ще удари и нещо едро.Само да се надяваме че тези който ходят като нас за риба ще започнат да врущат маломерните риби обратно.Знам също че има хора дето ходят от години за риба и никога не са хващали сом но дори и да е така просто не е необходимо да зияносват рибето,защото така или иначе нищо няма да разбере от
него.За сега толкоз,ако има някакви удари по нататък ще пиша пак.На слука на всички.
него.За сега толкоз,ако има някакви удари по нататък ще пиша пак.На слука на всички.
- krokibg
- учете се от него
Още един успешен излет
Здравеите,снащи ходих на бента на Любимец(р.Марица) със още две приятелчета и стояхме от 19.15 до 23.45 часа.На мен ми удари една доста едра Арамия но не съм я теглил,може би е към 1-1,30 кг а моя приятел удари едно Сомче към 2 кг ,и го пуснахме обратно.Ударите бяха на един доста интересен воблер - Ъгли Дъг.Имам една молба,ако някой знае други имана на тази риба нека ги напише.Знаете че в България по различните крайща всяка риба си има различни имена.Сега ще кача снимка.
Re: Още един успешен излет
Тази риба е распер поне на доста места и казват така,як хищник е и я има в Дунава и всички по голями реки вливащи се в него.Krokibg написа:Имам една молба,ако някой знае други имана на тази риба нека ги напише.Знаете че в България по различните крайща всяка риба си има различни имена.Сега ще кача снимка.
Знам за доста голями распери хващани по Марица.

- krokibg
- учете се от него
До Фуцата
Фуца, благодаря ти.Аз също прегледах енциклопедията и уприличих
Арамията със Распера ама като не бях сигурен реших да попитам.Най интересното е че съм доста сериозен рибар и съм хващал тук на Марица 7.300 кг Арамия-Распер и така сме свикнали да я наричаме от деца,та си викам да попитам.Ако някой знае друго име с което наричат
Распера,освен Арамия ще му бъда много благодарен.
Арамията със Распера ама като не бях сигурен реших да попитам.Най интересното е че съм доста сериозен рибар и съм хващал тук на Марица 7.300 кг Арамия-Распер и така сме свикнали да я наричаме от деца,та си викам да попитам.Ако някой знае друго име с което наричат
Распера,освен Арамия ще му бъда много благодарен.
Распер
Привет,
По-известна е като Харамия.
По Дунава -Распер и Ласпер.
Успехи!!
По-известна е като Харамия.
По Дунава -Распер и Ласпер.
Успехи!!
- krokibg
- учете се от него
За x-sinnger
Приятелю,по принцип значение би трябвало да има но!!!!!! няма.За ваша информация ми е удрало и сутрин и по обед и следобед и вечер до към 24:00часа.Най големите риби които съм закачал,хващал и са ми късали са удрали на:ЪглиДъг(син,кафяв и приличат на малко шаранче,Сторм,Салмо.Определено мога да кажа че че много добрие взима на синьото Ъгли и кафявото,Сторма се казва MidWart -тъмно зелен и тъмно син със жълто ,а Салмото - тъменгръб на точки и на доло избелява.Незнам на какво се дължи това като се има предвид че
сома не би трябвало да вижда цвета но може и да го вижда.Не съм учен и не мога да кажа на какво се дължи това но на един вид салмо удря а на друг много рядко.X-singer,ако имаш други въпроси,питай.
сома не би трябвало да вижда цвета но може и да го вижда.Не съм учен и не мога да кажа на какво се дължи това но на един вид салмо удря а на друг много рядко.X-singer,ако имаш други въпроси,питай.
- krokibg
- учете се от него
Рекорд на Марица със воблер Ъгли Дъг
Момчета,току що направих рекорд на р.Марица,искарах най големия сом някога хващан на р.Марица на воблер.Не искам да се хваля но от цялата група която ходим за сом,няма хванат такъв екземпляр на рапала.Пожелавам си никой да не ми бие рекорда скоро.Пожелавам и на вас успехи във вашия любим риболов.За ваше сведение този сом го хванах във самия град,вадих го 48 минути апсолютно сам.Удари ми във 22:35 часа.Сома е около 40-45 кг.Имам снимки и ще ги кача,ако нещо с килограмите не е наред утре ще го тегля на кантар и ще ви кажа точните килограми.Наслука на всички
---------------------------------------------
Сома обича търпеливите !!!!!!
---------------------------------------------
Сома обича търпеливите !!!!!!
Рекорд!!Респект!!
Уважение!!
Браво Кроки,браво майна!
За успехите,търпеливостта,упоритостта и МАЙСТОРЛЪКА!!!
Поне аз докато съм жив,няма да се случи подобно чудо.
Ти си рекордьора.Евала!!
Най-много твоя асистент/на снимката/,с твои напътствия да с доближи до него.Пожелавам му да те представя така достойно,както ти не радваш .Успехи!
Браво Кроки,браво майна!
За успехите,търпеливостта,упоритостта и МАЙСТОРЛЪКА!!!
Поне аз докато съм жив,няма да се случи подобно чудо.
Ти си рекордьора.Евала!!
Най-много твоя асистент/на снимката/,с твои напътствия да с доближи до него.Пожелавам му да те представя така достойно,както ти не радваш .Успехи!
- barutchiata ©
- Администратор
Krokibg написа:Момчета,току що направих рекорд на р.Марица,искарах най големия сом някога хващан на р.Марица на воблер.Не искам да се хваля но от цялата група която ходим за сом,няма хванат такъв екземпляр на рапала.Пожелавам си никой да не ми бие рекорда скоро.Пожелавам и на вас успехи във вашия любим риболов.За ваше сведение този сом го хванах във самия град,вадих го 48 минути апсолютно сам.Удари ми във 22:35 часа.Сома е около 40-45 кг.Имам снимки и ще ги кача,ако нещо с килограмите не е наред утре ще го тегля на кантар и ще ви кажа точните килограми.Наслука на всички
Браво бате !!! А колко е дълъг сома?
- krokibg
- учете се от него
Момчета,благодаря ви.Сома е точно 1.60м и е със 15 кг по тежък от сина ми който е 30 кг ,и чесно казано горд съм със този трофей. Проблема -ПО-ГОЛЕМИЯ беше сега със чистенето,просто майката ми се е......а.Сома го вадих 48 минути а го клах един час.Вчера преди да се върна в града и да отида на моста на ВХПХ в Пловдив навъртях сумати километраж покрай Марица във търсене на места но уви,рибата била във къщи(защото живея на 500м от мястото където го хванах.Също така за ваша информация,удара го направи на воблер Угли Дъг,ще кача снимка точно на кой модел във мойта галерия.На слука на всички.
P.S Тъй като виждам че има много желаещи и ми пращат съобщения,за тях номера ми е 0886754677.Ще ми бъде приятно да обменим опит и да половим заедно СОМОВЕ.Ходя почти всеки ден (естественно ако съм свършил със задачите)по Марица ,така че нямам нищо против да овеличим групата .Обаждайте се!!!!
P.S Тъй като виждам че има много желаещи и ми пращат съобщения,за тях номера ми е 0886754677.Ще ми бъде приятно да обменим опит и да половим заедно СОМОВЕ.Ходя почти всеки ден (естественно ако съм свършил със задачите)по Марица ,така че нямам нищо против да овеличим групата .Обаждайте се!!!!
Последно промяна от krokibg на Вто Юли 25, 2006 10:48 am, променено общо 1 път.
- Диканаров
- кандидат преподавател
сом на рапала.
Браво колега Кроки, това се казва удар! Желая ти и други такива, а асистента да те надмине един ден! Ще си направиш ли трофей или ще си свариш "тройна уха" от главата му? Честито!