Земни червей.Какво ядат?

Модератор: Paublo_Eskobar

Ivan_Manolov
новобранец
новобранец

Земни червей.Какво ядат?

Мнение от Ivan_Manolov »

Здравейте.Преди 1-2 години отглеждах 12 земни (дъждовни) червея докато станат големи и ги използвам за риболов.Обикновенно ги храня със мляко.За около 2 месеца имах 2 поколения по 10 червея.Тези първите 12 имаха дебелина почти 0,5 милиметра дори и малко повече и дължина 5-8 см.Накрая зеха та измряха и стана мърша яко :lol: :lol: :oops: .Сега отново почнах така да правя и искам да ви попитам какво да им давам за да станат паак големи за да им е разнообразно менюто.Айде благодаря предварително поздрави и чао.

Ванката
Ivan_Manolov
новобранец
новобранец

Мнение от Ivan_Manolov »

Е никой ли не знае ве?
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Xaxaxxa. Are you nuts ? :)
flycho
новобранец
новобранец

Мнение от flycho »

що да е нътс колегата бе, аз ако имаше кой да ми гледа червеи на терасата и да са едри и готини щях да съм много доволен като ходя за риба. много малко рибарски магазинчета продават свястни червеи, обикновено са полуживи и се късат като луди и само те изнервят. ако отида на село и изровя от купата с лайната червеите нямат нищо общо, жалко че тука няма откъде да си ги набавям.
Ivan_Manolov
новобранец
новобранец

Мнение от Ivan_Manolov »

Е добре някои ще ми каже ли какво ядат тези малки гадинки :)
vaskonay
новобранец
новобранец

Мнение от vaskonay »

Мисля си, дали не трябва да им сложиш малко зеленина, шума :smt102
И Рибар съм и Ловец съм.......
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Картофени обелки и мляко стават за подхранване, трябва влажна почва и е желателно да има мъх, покрии съда с парцал или листа както те посъветва колегата.
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Защо не погледнеш какво съм писал тук

Аз лично нямам проблем, когато ми потрябват 50-60 едри червея, да сляза вечер пред блока и да си ги наловя.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

kalinux написа:Защо не погледнеш какво съм писал тук

Аз лично нямам проблем, когато ми потрябват 50-60 едри червея, да сляза вечер пред блока и да си ги наловя.
Много ме заинтригува с този метод .Мисля да го пробвам .Нещо по специално има ли при ловенето освен бързина :wink: :?:
vaskonay
новобранец
новобранец

А и дъждове не липсват!

Мнение от vaskonay »

barutchiata написа:
kalinux написа:Защо не погледнеш какво съм писал тук

Много ме заинтригува с този метод .Мисля да го пробвам .Нещо по специално има ли при ловенето освен бързина :wink: :?:
А и дъждове не липсват!
И Рибар съм и Ловец съм.......
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

По-особеното е да ги намериш. Наистина ги има много, не съм вярвал. Ако има градинка пред блока (с цветенца или домати :D без значение) и ако се полива редовно - там са. Или пък ако тревата е окосена и се полива пак става. Гледайте пинсетите да бъдат отпред с по-широко защипване, а не само с върха, защото често се изпускат.

После червеите ги слагам в голям съд с дупки и добавам пръст от мястото, където съм ги ловил. После в хладилника най-отдолу. При транспорт в хладилната чанта; при съхранение на водоема под колата на сянка и на течение; при използване на лодката ги покривам с мокър парцал (аз ползвам парашута за лодката); нощно време ги оставям на открито да поизмръзнат. Това е. 4 дена изкараха на жегите и си ги върнах живи. После ги пуснах пак пред блока. :D
От Въча по-хубав няма.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Мерси за иформацията
Аватар
johny
новобранец
новобранец

Мнение от johny »

kalinux написа:...После ги пуснах пак пред блока. :D
Catch & release :wink: . :lol: :lol: :lol:
kalinux написа:Аз лично нямам проблем, когато ми потрябват 50-60 едри червея, да сляза вечер пред блока и да си ги наловя.
Вярно е! Пред блоковете, в градинките... На всякъде - гъмжи. Просто е безмислено да се "отглеждат". Даже и през деня, като копнеш и на 10-15см под повърхността ги намираш. А може да излезнат и други гадинки...
И аз ще стана риболовец...
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Teзи червеи за да излязат на светло трябва дъжд,но ако няма дъжд става като се забие в земята метална пръчка и към нея се подаде напрежение 220V през лампа 100W,включва се само фазата,местото е предварително полято с една кофа вода,след 1час ще имате червеи.Незабравяите преди да ги съберете да изключите напрежението и да несе окажете върху някои рудник и да излезнат миньорите и ви пребият. :wink: :wink: :roll:
Аватар
johny
новобранец
новобранец

Мнение от johny »

Поборников написа:Teзи червеи за да излязат на светло трябва дъжд...
На светло не излизат! За това се търсят нощем!
kalinux4 написа:...да сляза вечер пред блока и да си ги наловя.
kalinux4 написа:Вечерно време след дъжда излизате пред блока и ги търсите на границата на тротоара с асфалта или между тротоара и тревните площи. Може и в самата трева, но там нямате шанс да ги изпреварите. Трябва много бързо и точно да се работи с пинсетата, защото се скриват мигновено в земята.
Достатъчно е да е влажна почвата, дори и 2-3 дни след дъждовете. Излизат и при по-сухо време (е не чак като се спече земята :wink: ), но доста на рядко и трябва повече търсене - по-усойни места, напр. под храсти.
И аз ще стана риболовец...
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”