Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Със спининг по Дунава - фоторазкази
- indalo
- фен клуб-скобар
Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази
Определено ни е дошъл на гости от друга планета.
Поклон пред умението и постоянството.

Поклон пред умението и постоянството.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Здравейте Колеги!На 24.12.2008 около обяд хванах бяла между 1,5 и 2кг. на клатушка JAXON 24 гр....рибето удари на дъното като дълбочината беше към 5 м..Водата е мътна а вятъра силен...течение слабо.Снимки в галерията
.Ако имам възможност до края на годината ще се пробвам пак но като гледам какъв студ настана 

- Живко Василев
- разбира нещата
Ей това заслужава да се види

Надявам се това са снимките.
Поздрави и още успехи

Надявам се това са снимките.
Поздрави и още успехи

Последно промяна от Живко Василев на Съб Дек 27, 2008 7:00 pm, променено общо 1 път.

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Много ти благодаря колега jivas
за снимките

Здравейте Колеги!
Тази година не съм писал в темата и затова ще нахвърлям какво се случи досега.
ВТОРНИК - 3 МАРТ 2009
Кратка сводка за нивото на Реката:
* 274 см при Русе и 5 градуса на водата
* 10 на въздуха по обяд при 1017 mb
Слънчев празничен ден и очакване за пролетни изненади.

Първи знак - анемично поклащане на рибе, на което явно му е писнало от дългата зима.

Появата на дребосъка ме зарадва и вече бях сигурен, че днес ще откривам сезона. Смених няколко примамки и след кратко упорство имах две поредни сторвания в една и съща точка на дистанция около 65 м. Поставих тромав 28 гр кастмастер и го поведох внимателно близо до повърхността, като всеки 4-5 метра оставях блесната леко да пропадне. Удар нямаше, а по-скоро натежаване при поредното провисване и няколко вяли опита за освобождение.

42 см, 600 гр - първа Дунавска рибка за годината

Ами... свърши зимата.
Опа!
Пролетта дойде...

Както е видно, на Реката вода не и липсва.

Чат-пат и рибки дава...

Препоръчвам кренкове - водата е още доста мътна.

ПЕТЪК - 17 АПРИЛ 2009
Ниво при Русе 599 см, вода 12.4 градуса, въздух 1015 mb.
Тих, слънчев ден в който ранното ставане се възнаграждава. Без видима активност, още на първото замятане от мътните дълбини се изстреля сребристо торпедо и погълна примамката.

54 см, 1.3 кг
СЪБОТА - 13 ЮНИ 2009
Нов сезон...
След седмица на драматични бури и сърцераздиращи изяви в кападокия най-после задуха вятърът на промяната. Естествено денят отбелязан с кръстче е 13-ти, последващ 7-та поредна разходка, прекалено диаболично дори за калената ми от житейски удари камбана. Малко оставаше злобната ми нова въдица да се разсъхне като старата върба на която е подпряна.

За протокола ще изредя и сухите факти от сорта, че нивото е 312 с леко понижение по скоро "соншонжмо" или както там се произнася на непонятния галски диалект, водата - чай от 23 градуса почти като в съни санъвъбИч, ветрец до средната скорост на велосипедист, а налягането... ах любимото ми от 1016 mb, на който трябва съм казал защо. Естествено в такъв ден не се чака да дойде обедната жега.

С първите стъпки на зората дойде и разтърсващия трясък в ключицата на дясното ми рамо, породен от извънредно късата дистанция и здравия такъм. Както е видно - взе на 21 грамова филийка желязо.
45 см, 700 гр

Воден от идеята, че е безполезно да търся рибите навътре, смених с блесна Мепс Аглиа Лонг 1+, бакър и не след дълго отново бях взет.

Радостта ми бе голяма, защото щуклета се хващат все по-рядко напоследък и затова му посветих цяла фотосесия.

56 см, 1.1 кг

Последва нова смяна на примамката, 28 гр спинър на спро и прекрасен удар от огромна дистанция.
48 см, 900 гр

В един момент си дадох сметка, че както е тръгнал денят остава да хвана и сом, но наближи време да се отива на работа и реших да посветя вечерта на това вълнуващо събитие.
Тази година не съм писал в темата и затова ще нахвърлям какво се случи досега.
ВТОРНИК - 3 МАРТ 2009
Кратка сводка за нивото на Реката:
* 274 см при Русе и 5 градуса на водата
* 10 на въздуха по обяд при 1017 mb
Слънчев празничен ден и очакване за пролетни изненади.

Първи знак - анемично поклащане на рибе, на което явно му е писнало от дългата зима.

Появата на дребосъка ме зарадва и вече бях сигурен, че днес ще откривам сезона. Смених няколко примамки и след кратко упорство имах две поредни сторвания в една и съща точка на дистанция около 65 м. Поставих тромав 28 гр кастмастер и го поведох внимателно близо до повърхността, като всеки 4-5 метра оставях блесната леко да пропадне. Удар нямаше, а по-скоро натежаване при поредното провисване и няколко вяли опита за освобождение.

42 см, 600 гр - първа Дунавска рибка за годината

Ами... свърши зимата.

Опа!

Както е видно, на Реката вода не и липсва.

Чат-пат и рибки дава...

Препоръчвам кренкове - водата е още доста мътна.

ПЕТЪК - 17 АПРИЛ 2009
Ниво при Русе 599 см, вода 12.4 градуса, въздух 1015 mb.
Тих, слънчев ден в който ранното ставане се възнаграждава. Без видима активност, още на първото замятане от мътните дълбини се изстреля сребристо торпедо и погълна примамката.

54 см, 1.3 кг
СЪБОТА - 13 ЮНИ 2009
Нов сезон...
След седмица на драматични бури и сърцераздиращи изяви в кападокия най-после задуха вятърът на промяната. Естествено денят отбелязан с кръстче е 13-ти, последващ 7-та поредна разходка, прекалено диаболично дори за калената ми от житейски удари камбана. Малко оставаше злобната ми нова въдица да се разсъхне като старата върба на която е подпряна.

За протокола ще изредя и сухите факти от сорта, че нивото е 312 с леко понижение по скоро "соншонжмо" или както там се произнася на непонятния галски диалект, водата - чай от 23 градуса почти като в съни санъвъбИч, ветрец до средната скорост на велосипедист, а налягането... ах любимото ми от 1016 mb, на който трябва съм казал защо. Естествено в такъв ден не се чака да дойде обедната жега.

С първите стъпки на зората дойде и разтърсващия трясък в ключицата на дясното ми рамо, породен от извънредно късата дистанция и здравия такъм. Както е видно - взе на 21 грамова филийка желязо.
45 см, 700 гр

Воден от идеята, че е безполезно да търся рибите навътре, смених с блесна Мепс Аглиа Лонг 1+, бакър и не след дълго отново бях взет.

Радостта ми бе голяма, защото щуклета се хващат все по-рядко напоследък и затова му посветих цяла фотосесия.

56 см, 1.1 кг

Последва нова смяна на примамката, 28 гр спинър на спро и прекрасен удар от огромна дистанция.
48 см, 900 гр

В един момент си дадох сметка, че както е тръгнал денят остава да хвана и сом, но наближи време да се отива на работа и реших да посветя вечерта на това вълнуващо събитие.
-
- кандидат преподавател
Ами Павка както винаги перфектно представяне .Изключително изчерпателна информация за което

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Много добри риби!!!И страхотни снимки.

Перфектен, както винаги! Думите са излишни! Поклон!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

Бравос Павка! Мога ли да запиша час в удобно и за двама ни време?Щото аз си пиша там в една друга тема............
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- dimitar_
- сериозен играч
Днес Павка , определено чета за реката , няма как да те прескоча , защото е грехота да не ти се погледнат снимките , ако трябва , вържи си червен конец , защото ще кажа , че ти си един от класиците по улов с "железа" на Дунава , не ме е срам да те питам за каквото и да е , гледам Венци и той "хлътна" по спининга , така че може и аз да се наредя някой ден за урок край вас ... .
Поздрави !!!
Поздрави !!!
Сведение за последните две седмици:
Пониженото налягане и ежедневните бури отдръпнаха едрия хищник и около брега щъкаха предимно млади рибки.
15 ЮНИ
Ескимоса улови распер 82 см, който за съжаление няма снимка
16-24 ЮНИ
Дни на детето, иначе всеки ден по нещо - расперчета, мъздруга и скумрийка...

След период на оттегляне, Дон Педро се включва отново в играта с едно рамо напред: много свободно време.
Очаквайте изненади.

25 ЮНИ
След поредната вечерна гръмотевична буря се убедих за сетен път, че дунавските хищници не обичат лошото време. Капото бе споделено само с едно бездомно псе, което нюхаше за остатъци храна.

Утрото, сънливо и мъгливо донесе светъл лъч. Естествено не отгоре-отгоре, а отдолу-отдолу.

Литровата мъздруга се дърпа юнашки, а после се облъска здраво от скачане по време на фотосесията.

26 ЮНИ
Петъчната вечер примами русенската видро-дружина към Реката, където вече се носеше мълвата, че ТАМ вчера се е хванало нещо голямо - какво точно така и обаче не се разбра. Както и да е, освен нас имаше сума народ, накои дърпаха ситни сомета на влашка плувка и си ги прибираха кротко в торбата, при което Шамана направи забележка, Дани им изчете конско, а накрая за капак и аз ги одюках. Събития всякакви се случиха, първо закачих един басдей и докаго го откачвах, камъка на който бях стъпил потдаде и паднах, ожулих си ръката, одрасках пръчката /слава богу - само лака/, Дани хвана бяла рибка, после аз хванах.
В заключение закачих супер-уловистия си екогиър /с благодарности към моя приятел Васко Ламбов/ и нагазих до кръста за да си го извадя, което се оказа две в едно, защото изкарах и безнадеждно заклещеното зури на Дани. И така... ето снимки:

ето и моята рибка с която избягах капото

27 ЮНИ
И днес Реката даде надежди, расперче на страхотния екогиър сутринта /уловено на задържане в струята/ и бяла рибка вечерта. Нещо огромно прекоси няколко пъти плиткажа без да се покаже, но не ме взе. Нивото покачва след големите европейски дъждове и следващите дни ще вдига по половин метър дневно. Идеално време за голямата бяла...
и малко цвят:

30 ЮНИ
Две расперчета от сутринта. Звездите се подреждат за дните "Х" и "У" - 1-ви и 2-ри ЮЛИ, налягане температура и вятър.

1 ЮЛИ
1016

Пониженото налягане и ежедневните бури отдръпнаха едрия хищник и около брега щъкаха предимно млади рибки.
15 ЮНИ
Ескимоса улови распер 82 см, който за съжаление няма снимка
16-24 ЮНИ
Дни на детето, иначе всеки ден по нещо - расперчета, мъздруга и скумрийка...

След период на оттегляне, Дон Педро се включва отново в играта с едно рамо напред: много свободно време.
Очаквайте изненади.

25 ЮНИ
След поредната вечерна гръмотевична буря се убедих за сетен път, че дунавските хищници не обичат лошото време. Капото бе споделено само с едно бездомно псе, което нюхаше за остатъци храна.

Утрото, сънливо и мъгливо донесе светъл лъч. Естествено не отгоре-отгоре, а отдолу-отдолу.

Литровата мъздруга се дърпа юнашки, а после се облъска здраво от скачане по време на фотосесията.

26 ЮНИ
Петъчната вечер примами русенската видро-дружина към Реката, където вече се носеше мълвата, че ТАМ вчера се е хванало нещо голямо - какво точно така и обаче не се разбра. Както и да е, освен нас имаше сума народ, накои дърпаха ситни сомета на влашка плувка и си ги прибираха кротко в торбата, при което Шамана направи забележка, Дани им изчете конско, а накрая за капак и аз ги одюках. Събития всякакви се случиха, първо закачих един басдей и докаго го откачвах, камъка на който бях стъпил потдаде и паднах, ожулих си ръката, одрасках пръчката /слава богу - само лака/, Дани хвана бяла рибка, после аз хванах.

В заключение закачих супер-уловистия си екогиър /с благодарности към моя приятел Васко Ламбов/ и нагазих до кръста за да си го извадя, което се оказа две в едно, защото изкарах и безнадеждно заклещеното зури на Дани. И така... ето снимки:

ето и моята рибка с която избягах капото

27 ЮНИ
И днес Реката даде надежди, расперче на страхотния екогиър сутринта /уловено на задържане в струята/ и бяла рибка вечерта. Нещо огромно прекоси няколко пъти плиткажа без да се покаже, но не ме взе. Нивото покачва след големите европейски дъждове и следващите дни ще вдига по половин метър дневно. Идеално време за голямата бяла...
и малко цвят:

30 ЮНИ
Две расперчета от сутринта. Звездите се подреждат за дните "Х" и "У" - 1-ви и 2-ри ЮЛИ, налягане температура и вятър.

1 ЮЛИ
1016
sestrata написа:Звездите се подреждат за дните "Х" и "У" - 1-ви и 2-ри ЮЛИ, налягане температура и вятър.