ТИХ БИАЛ ДУНАВ

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

ТИХ БИАЛ ДУНАВ

Мнение от MIR4EV »

КАЛВЕ ЛИ ВМОМЕНТА НА ДУНАВА
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

браво....яко питане ! Дунава е дълъг около 500 км в БГ участък....за къде питаш ? Да приемем за Ново село Видинско....а за кой вид риба питаш???....за моруна или чига? :lol: :lol: :lol:

а кажи ми как да ти се отговори на питането ??? :roll: :roll: :roll:
Господ може всичко чада мой !
fire
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fire »

БИАЛ не БИАЛ Анатемиосания е прав !
Аватар
Niki(new)
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Niki(new) »

аз имам по-конкретно питане за дунав.някой да знае местенца за риболов на сом ,защото ние ходим с приателите преди никопл на тебета точно,дълбочината казават че е добре 5-6 метра,но на какво ли не пробваме неще и неще.на пичвици на торен ,на миди ...сега мислим пак да ходим някъде на дунава около с.Черковица.където се влива осъма.Та ще съм мнго благодарен ако някои сподели къде можем да си пробваме късмета с въдици на дунава.около никопол ....общо взето да не много далеч от плевен.доста съм алчен така като се замисля.аха...имам още едно питане хващахме една риба на черви ,продълговата като бялата риба е , но е по-кафява,грапава е трябва да се дере и устата и се намира отдолу. :oops: :oops: :oops:
благодаря на всички отзовали се
момчил
новобранец
новобранец

Мнение от момчил »

Колега едни прятели ходеха на Осъма до Черквица в неделя,но нищо не хванаха за разлика от предната неделя(1сом-2кг и няколко по-малки)сега казаха,че Дунава спадал ,а също и Осъма защото беше подпрян.Казаха ,че Осъма е свалил с около 2-м. и затова неиска да пипа.Незнам какво е положението в момента. :roll: Ако ходиш сега моляте пиши.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

момчил написа:Колега едни прятели ходеха на Осъма до Черквица в неделя,но нищо не хванаха за разлика от предната неделя(1сом-2кг и няколко по-малки)
колега поздрави приятелите си за малките сомчета от мен лично...адски са вкусни да им заседнат дано! :twisted: :twisted: :twisted:

с тая глава и опашка ще се нахранят яко...

А НА КОЛЕГАТА ПИТАЩ ЗА МЯСТО ЩЕ КАЖА...НОЩЕМ И НА ДРУГИЯ БРЯГ ТОЧНО ОТСРЕЩА....ГРЕШКА НЯМА ДА ИМА !!!
Аватар
Niki(new)
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Niki(new) »

нещо не разбирам за другия бряг кво да правим в румънско, той и дунава спада дано все пак да имаме резултат.та не разбрах някой ще сподели ли по-опитно мнение относно някое място около никопол.В поста ми много много не се разбира,та сега да поясня ние къде ще ходим.ще бъдем точно под табелата Никопол на влизане от жернов.Местните рибари казаха ,че е дълбоко около 5 метра.пробвах и на спининг ,но без никакув резултат-може и воблерите да са виновни.според вас честото преминаване на рибарски лодко покрай местат където ловим може ли да се окаже грешка при риболова ни?как бихте ме посъветвали да пробвам за шаран на дунава. :roll: :roll: :roll:
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Човече ти май не чуеш...всички голями сомове са хванати не в нашия участък на Дунава а в Румънския...не ми обяснявай какво спада и какво качва...аз го знам отлично...просто намери лодка въоръжете се с такъми и огромна доза смелост и бягаите там...точно там отсреща се вадят сомовете...там в блатистата част на Дунава а не тук....чу ли ме сега правилно или още ще питаш за отсечения бряг до Никопол??? Преминаването до отсреща правете по тъмно не в здрач...!!!!!!!!!!!!! И в ранно зазоряване дим да ви няма...имате само 8 мин страх...за толко се минава с лодка отсреща...и не го правете на гребла..чу ли ме? Там като идете не зяйте от лодката а бъдете тихи и скромни....сома обича спокойна и адски бавна вода....там го търсете а при нас само погледни в Дунава и сам ще се сетиш за кво иде реч!!!

пускате на 2-3м под лодката пръчките и кльонкате смело. Провери дълбочината като пристигнете там и се пусни по течението...там е адски бавна водата...като слезете надолу 1км пак се връщате и отново и отново...докато го хванете...и като го хванете не лакомейте за втори...беж да ви няма...към нашенско !

знам че си малък..ма вие сте тарикатчета и ще се справиш при добра организация.

лодки на риболов непречат...пречат само в съзнанието на куцузлийте.

миналата седмица бръмчахме с джета до кея а приятелите ни от там си ловяха и си кълвеше и не и пука на рибата...на сома като му тропаш на главата пука ли му ?
rupa
новобранец
новобранец

Мнение от rupa »

За сома опитай с грозд едри червеи - торен земен тополски или с попово прасе. По мои наблюдения лодките по-скоро помагат. Най-много удари съм имал като премине лодка или корабче за круизи и да направи хубави вълни.
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Най- добре бие сома на жабе или гооооооолям грозд торни.
Аватар
Niki(new)
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Niki(new) »

Какво и стана на тази риба неще и неще,все едно се е свършила рибата на дунава около никопол.........бе все ми се струва ,че аз някъде бъркам и затова няма риба.нека все пак кажа- две въдици с по две куки .подвижно олово 70гр.плоско,25 см повод на куките номер 0 са куките-стръв попово прасе ,торен едър и дребна пиявица

неще и неще :( :( :( :(
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Пробвай с тополов червей както те посъветва колегата на грозд за сома или попово прасе, за бялата риба на попче или уклей - желателно да са живи. И в повечето случай едрата риба излиза през ноща ама мамка им комари ще ми вдигнат колата :lol: :lol: :lol:
Увеличи дължината на поводите за сома (мойте са почти 1 м), понякога като удари се закача в камъните и драките веднага заради дължината но поне ударите са по-чести.
Аватар
Niki(new)
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Niki(new) »

пробвах и на попово прасе и на жабче и на мида,бе сигурно някъде има грешка ама днес ще я отстраня.дано ....мерси все пак за съветите
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Сигурно грешка няма просто се е преместила рибата или неще да кълве,

Майката му е постоянство и се лъжат големите.
Аватар
Niki(new)
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Niki(new) »

не се отказвам, но наситна исках да споделя с някой д ане бъркам някъде нещо ,сега ми поолекна ...отивам да ги чакам край брега ...дано да има ...трябва да има .... :lol: :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”