Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

по Марица
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
по Марица
Темата е повече за информация за колегите,които искат да ловят в рамките на града или малко преди него.Сутринта в 6.15ч бях на реката в района на 6-км.Бях с един колега от бачкането,вчера не можах да си подсигуря друга стръв освен традиционната-бял и червен,та трябваше да се експериментира.Водата беше ниска и се запази така до приключването,бистра и ниска.Започнах риболова с болото,стандартна линия -0.14мм основно о 0.10повод.И двете влакна са ми на Колмик,линия с един дропер над вирбела и на 15 см група.Кука Камасан 511№16.Захраних с ...абе с моя си рецепта+глина .След 10-ина изтичания плувката потъна и при засичането усетих добра съпротива/болото ми е с акция 2-12гр/и хоп мряна.Подхранвах след всяко изтичане с малка топка и по 5-6 бели.

Това е изглед на мястото.На всяко 6-7 изтичане имах удари и от уклей.Реших да сменя тактиката и изкарах пикера,монтирах 20гр плоско олово-подвижно по линията,повод 0.10 с дължина 20см.
нещо излезе на опаки м..а и ...,та това е "работното място".С него хванах още 10-на мряни от тоя калибър

След 10ч. кълванетата намаляха и решихме да идем под пешеходния мост,че дебела сянката.Имаше колеги гонещи мряната в бързеите,нагазили въвъ водата.Ловяха повече на мъмрек и имаха що-годе добра слука.
Аз лових с уипа и бях хвърлил и пикерчето за проба,но резултата не беше добър,с уипа извади някой друг дребен уклей,а на пикера имах само един удар.
На обяд глада ме принуди да се прибера.Поспах и към 16.30 звъннах на Биндера и ми каза,че е между двата моста, в един ръкав на Марица и айде пак към реката.Ето и колегата

Играеше много риба,а по повърхността минавах ята с кефали,но риболова беше вял.

ето снимки на мястото и на други обитатели на "ръкава"

една нутрия.Не съм снимал всичките риби по мои си съображения.Мряните ,които си взех ,бяха с храна,явно много скоро ще се активира и другата риба.Това е от мен.

Това е изглед на мястото.На всяко 6-7 изтичане имах удари и от уклей.Реших да сменя тактиката и изкарах пикера,монтирах 20гр плоско олово-подвижно по линията,повод 0.10 с дължина 20см.

След 10ч. кълванетата намаляха и решихме да идем под пешеходния мост,че дебела сянката.Имаше колеги гонещи мряната в бързеите,нагазили въвъ водата.Ловяха повече на мъмрек и имаха що-годе добра слука.
Аз лових с уипа и бях хвърлил и пикерчето за проба,но резултата не беше добър,с уипа извади някой друг дребен уклей,а на пикера имах само един удар.

Играеше много риба,а по повърхността минавах ята с кефали,но риболова беше вял.

ето снимки на мястото и на други обитатели на "ръкава"

една нутрия.Не съм снимал всичките риби по мои си съображения.Мряните ,които си взех ,бяха с храна,явно много скоро ще се активира и другата риба.Това е от мен.
Последно промяна от butnik на Нед Юни 14, 2009 8:03 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- и господ не е толокова добър
Re: по Марица
Начесал си крастата 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
Браво, Ицо! Хубав риболов. Само, който не познава трудността на риболова по Марица, би казал, че не е удовлетворително. Потрудили сте се, потърсили сте рибата и сте я намерили

И аз исках по Марица
. Служебни ангажименти - крехко чеверме в Родопите - не ми позволиха
Ще пробвам през седмицата и ще искам тайната рецепта

Щом ти го казваш - значи е такаМряните ,които си взех ,бяха с храна,явно много скоро ще се активира и другата риба.

И аз исках по Марица

Ще пробвам през седмицата и ще искам тайната рецепта

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво Бутник,наи важно е да си блиско до вода,а за риби колко са толко са 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво .... 

- Don4o_62
- учете се от него
На воблери някой въртеше ли,и имаше ли слука.Визирам общо за 6-километър.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Не воблери а ПАРАШУТИ въртяха
И то масово .На бента между 6-ти и 9-ти км.
Ама ги няма ИАРА.Ще те хванат с една въдица повече и ще ти напишат акт.
А на Парашутистите нищо няма да направят.

Ама ги няма ИАРА.Ще те хванат с една въдица повече и ще ти напишат акт.
А на Парашутистите нищо няма да направят.
-
- сериозен играч
- Бисо
- сериозен играч
Абе,друго си е по Реката. 

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Браво Бутник.Силен ден.Днес Марица даде риба.

Ей така ги хващаме ние с GODFATHER по Марица: 10,4кг
сефтето за сезона

Ей така ги хващаме ние с GODFATHER по Марица: 10,4кг

Последно промяна от Franko на Пон Юни 15, 2009 7:36 am, променено общо 3 пъти.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
-
- вече хвърля и на тежко
По голямо удоволствие да ловиш мряна и кефал няма.Браво Ице другият път да ме вземеш и мен