Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Иво, не искам да говоря напразно но тежестта, която усетих беше повече от впечатляваща
Но всичко по реда си, тепърва започваме там за тази година

Но всичко по реда си, тепърва започваме там за тази година

е нема ли да споделите каде е това място по Дунава ????
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Браво за излета .
И по-добре не казвай мястото и без това не останаха хубави места за риболов от мрежари и всякакви касапи.
Поздрави .
И нашата група беше на реката .
И сме доволни.
И на откриването имаме едно сомче 11 кг.
Два шарана единият 10 единият 11 +два по 2,5 кг имам и снимки .
И дузина по-килограм.
Но местата ще си ги запазя за себе си и за свесните хора около мен.
И по-добре не казвай мястото и без това не останаха хубави места за риболов от мрежари и всякакви касапи.
Поздрави .
И нашата група беше на реката .
И сме доволни.
И на откриването имаме едно сомче 11 кг.
Два шарана единият 10 единият 11 +два по 2,5 кг имам и снимки .
И дузина по-килограм.
-
- кандидат преподавател
Dani I написа:Браво за излета .

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- dimitar_
- сериозен играч
Винаги чета в темата , защото знам че винаги ми е кеф да се видя с които и да е от вас .
Тази година все още не съм идвал до реката , но като гледам снимките на Венци и Кутинчев , май още много няма да се чудя и ще взема да дойда да видя , ако не друго , поне да видя дали още комарите хапят !
Вярно , Дани , запази мястото за приятели , ние имаме горчивият опит от споделени успешни излети по реката , но каквото и да правят твоят късмет си е твой , никой не може да ти го вземе !
Поздрави на всички и добри дни край реката ... !
Тази година все още не съм идвал до реката , но като гледам снимките на Венци и Кутинчев , май още много няма да се чудя и ще взема да дойда да видя , ако не друго , поне да видя дали още комарите хапят !
Вярно , Дани , запази мястото за приятели , ние имаме горчивият опит от споделени успешни излети по реката , но каквото и да правят твоят късмет си е твой , никой не може да ти го вземе !
Поздрави на всички и добри дни край реката ... !
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
За съжаление и според мен това е правилният подходDani I написа:Браво за излета .
...

Ходих и аз вчера, както казва Венци, "на разходка".

Браво на Кутинчев и Дани за добрите излети. Радвам се да чета такива неща, зареждат ме с надежда. Може пък и "кривата ракета" да уцели добър излет тая година

- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Каккто казва Иво с подписа си ''Моята риба си е моя",но се нагледах на мизерия по любимите ми места оставена от добросъвестни колеги.
А и като гледам отношението на някои'' колеги ",към трофейните риби които са наизчезване .....просто ми става гадно.
Тук вече рядко пиша ,по тия причини,и макар да знам,че темата е именно "Информация за риболова около Русе".
Поздрави на всички свестни които все още пишат.
Просто една част от информацията си я запазвам за себе си.
А и по едно време темата беше станала нещо като чат,на ....
Реката си има своите трофейни риби и мястото им е там....
А и като гледам отношението на някои'' колеги ",към трофейните риби които са наизчезване .....просто ми става гадно.
Тук вече рядко пиша ,по тия причини,и макар да знам,че темата е именно "Информация за риболова около Русе".
Поздрави на всички свестни които все още пишат.
Просто една част от информацията си я запазвам за себе си.
А и по едно време темата беше станала нещо като чат,на ....
Реката си има своите трофейни риби и мястото им е там....
Тук много хора са каза болезнени истини. Не че мястото не се знае, но съм събрал половин чувал със боклуци от там, при положение, че никога не оставяме нещо такова зад нас. Не ми свиди за рибата, на който му е писано ще хване, просто се окапазява мястото. Още повече, че тази година толкова труд хвърлихме по облагородяването му... Айде и слагайте снимки да стане по-цветна темата
Стига само писанки
Наслука на всички колеги!

Наслука на всички колеги!
Колеги някаква информация за гиола краи щръклево ? Благодаря предварително
Хвани и пусни !
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
В неделя бях там за 2-3 часа .На бял само 10 малки ама много малки таранки.famee написа:Колеги някаква информация за гиола краи щръклево ? Благодаря предварително
Вчера бях на Текето .Резултата 3 маломерни амурчета едно маломерно шаранче едно брутално късане на директния 2 таранки и мнооого ама много попчета

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Днеска бях на Щръклево от 7.00ч до 14.00ч. Много вятър имаше и чак ми се отщя да ловя. Резултата е както каза колегата в предния коментар на плувка на бял червей 7-8 малки таранки, но освен това хванах и едно маломерно сомче на белия червей. На дънното излязоха две таранки като на текето и още две сомчета, този път на торния червей, които естествено върнах обратно.famee написа:Колеги някаква информация за гиола краи щръклево ? Благодаря предварително
Днес сутринта бях малко на Дунава.Слаба работа една платика една бабушка и един костур все малки но напалват тиган
.Интересното ми е че в месото на костура имаше малки червени образования и като бракнах с ножа отвътре извадих няколко малки червейчета много танки и далги и така от 3-4 места по месото някой знае ли какво е това???

...and justice for all
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Виж в тази тема -> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 82#p101800Mitko84 написа:Днес сутринта бях малко на Дунава.Слаба работа една платика една бабушка и един костур все малки но напалват тиган.Интересното ми е че в месото на костура имаше малки червени образования и като бракнах с ножа отвътре извадих няколко малки червейчета много танки и далги и така от 3-4 места по месото някой знае ли какво е това???
Яж и се небой... Само не прави суши от сладководна риба, че не се знае какво друго може да има в нея. Вари, печи, пържи и се небой

Мерси за инфото.Аз прочетох в друг форум по темата и разбрах че при добра термична обработка не е опасно за човека.
...and justice for all
Zen и Mitko84,
Ха здравейте - кога ща се засечем на Дунава ?
А за рибата - руснаците имат една поговорка (но я забравих), тя гласи, че рибата винаги трябва да е преварена (ако е чорба) и препържена, препечена , но не и недоварена или недопържена.
Имайте си едно наум по този въпрос !!
Аз имам общо 2 излета след забраната и се мъча да строша Капото с нещо по-така ама не ми се удава (май не само на мен...)
Успехи Ви желая.
Ха здравейте - кога ща се засечем на Дунава ?
А за рибата - руснаците имат една поговорка (но я забравих), тя гласи, че рибата винаги трябва да е преварена (ако е чорба) и препържена, препечена , но не и недоварена или недопържена.
Имайте си едно наум по този въпрос !!
Аз имам общо 2 излета след забраната и се мъча да строша Капото с нещо по-така ама не ми се удава (май не само на мен...)
Успехи Ви желая.