симеончета

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
gogito75
новобранец
новобранец

симеончета

Мнение от gogito75 »

Здравейте колеги.
За пръв път чувам за тез симеончета ,ще ми разясните ли какво е ?
Благодаря .
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

симеончета

Мнение от lz1igr »

Малка дънна рибка,обикновено на пясъчно дъно и течаща вода.Хрущялна ,от типа на змиорките.Силно и гъвкаво тяло,стига до 4-5см,поне аз съм виждал такива.Среща се в Марица,но е възможно и в други реки.В Пловдив се продава като стръв по 7ст на парче.Днес я използвах на Пясъчник-костура е луд по нея.Дано с това не дотолкова компетентно мнение съм помогнал.Наслука.
EVERTON
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: симеончета

Мнение от EVERTON »

lz1igr написа:Малка дънна рибка,обикновено на пясъчно дъно и течаща вода.Хрущялна ,от типа на змиорките.Силно и гъвкаво тяло,стига до 4-5см,поне аз съм виждал такива.Среща се в Марица,но е възможно и в други реки.В Пловдив се продава като стръв по 7ст на парче.Днес я използвах на Пясъчник-костура е луд по нея.Дано с това не дотолкова компетентно мнение съм помогнал.Наслука.
колега, днес освен симеончета ползвах също костурчета и чеушанчета и хванах следобяд само 4 костура / на стената/. ти какво направи.

на симеона, ако се не лъжа в някои други краища на страната му викат щипок.
TRABUCCO
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

симеончета

Мнение от lz1igr »

Не знам дали тук му е мястото за такова обяснение,но един кратък отговор няма да навреди.Прав си,че става и друга рибка,но колегата е от София,а там това рибе му викат щипок,среща се рядко и затова не е много популярно като стръв.На Пясъчника хвърляхме със съпругата ми на симеонче,червен и бял червей,царевица и хляб.Най-много емоции имаше на червен,торен червей.Е,бая слънчоци пуснахме да пасат на поляната,ама покрай тях извадихме червеноперка,костур-дребен.Абе,около 2кг риба от 10ч сутринта до 16ч,когато задуха силен вятър и вълните станаха по-големи от педя.Все едно,че бяхме на морето.Наслука.
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

Ето ви снимки на
Щипок

Изображение

Гулеш

Изображение

Виюн,Змиорче

Изображение

И трите риби спадат към семейство виюнови
Аватар
gogito75
новобранец
новобранец

Мнение от gogito75 »

Благодаря ви колеги. Не знаех че на щипока му викат симеонче. А колегата дето казва че се среща рядко не е прав има ги във всички магазини в който сйм влизал да си вземам каквато и да било стръв. Но все пак благодаря :lol:
Не казвай хоп преди да си скочил :)
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Във Врачанския край се казва- Пис.
Най- добрата стръв за хищници-
само ако го нямате него се зарежда друго рибе.
Стоян
новобранец
новобранец

Re: симеончета

Мнение от Стоян »

gogito75 написа:Здравейте колеги.
За пръв път чувам за тез симеончета ,ще ми разясните ли какво е ?
Благодаря .
Симеончетата са малки рибета.Те издъжат много на куката и не умират лесно.Те издъжат ден ден и половина бис вода .Но когато ходиш за риба не ги слагаи в затворен сът .Инъче на тях се хваща -костур и бяла риба .На село му казваме цилик.Можеш да го хванеш с сито в някоя пасъчлива рика.
НАСЛУКА КОЛЕТА. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”