Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

симеончета
Модератор: Paublo_Eskobar
симеончета
Здравейте колеги.
За пръв път чувам за тез симеончета ,ще ми разясните ли какво е ?
Благодаря .
Благодаря .
симеончета
Малка дънна рибка,обикновено на пясъчно дъно и течаща вода.Хрущялна ,от типа на змиорките.Силно и гъвкаво тяло,стига до 4-5см,поне аз съм виждал такива.Среща се в Марица,но е възможно и в други реки.В Пловдив се продава като стръв по 7ст на парче.Днес я използвах на Пясъчник-костура е луд по нея.Дано с това не дотолкова компетентно мнение съм помогнал.Наслука.
-
- научил се да хвърля
Re: симеончета
колега, днес освен симеончета ползвах също костурчета и чеушанчета и хванах следобяд само 4 костура / на стената/. ти какво направи.lz1igr написа:Малка дънна рибка,обикновено на пясъчно дъно и течаща вода.Хрущялна ,от типа на змиорките.Силно и гъвкаво тяло,стига до 4-5см,поне аз съм виждал такива.Среща се в Марица,но е възможно и в други реки.В Пловдив се продава като стръв по 7ст на парче.Днес я използвах на Пясъчник-костура е луд по нея.Дано с това не дотолкова компетентно мнение съм помогнал.Наслука.
на симеона, ако се не лъжа в някои други краища на страната му викат щипок.
TRABUCCO
симеончета
Не знам дали тук му е мястото за такова обяснение,но един кратък отговор няма да навреди.Прав си,че става и друга рибка,но колегата е от София,а там това рибе му викат щипок,среща се рядко и затова не е много популярно като стръв.На Пясъчника хвърляхме със съпругата ми на симеонче,червен и бял червей,царевица и хляб.Най-много емоции имаше на червен,торен червей.Е,бая слънчоци пуснахме да пасат на поляната,ама покрай тях извадихме червеноперка,костур-дребен.Абе,около 2кг риба от 10ч сутринта до 16ч,когато задуха силен вятър и вълните станаха по-големи от педя.Все едно,че бяхме на морето.Наслука.
- Fishing_Fan
- разбира нещата
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: симеончета
Симеончетата са малки рибета.Те издъжат много на куката и не умират лесно.Те издъжат ден ден и половина бис вода .Но когато ходиш за риба не ги слагаи в затворен сът .Инъче на тях се хваща -костур и бяла риба .На село му казваме цилик.Можеш да го хванеш с сито в някоя пасъчлива рика.gogito75 написа:Здравейте колеги.
Благодаря .
НАСЛУКА КОЛЕТА.