Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Дунав-всичко за и по реката
От кога чакам азdalgia написа:...забраната вече изтича и пожелавам успех на всички колеги по поречието на Дунав

Наточил съм куките, навил съм часовника (за 4.00) и чакам утре.
Много ще ми е интересно да чуя първите впечатления.
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
много неподходящ отговор в неподходящ момент...кой знае какво си е мислил автора докато е писал тези думи???sestrata написа:И вие от РДВР ги охранявате да не ги хванат от ИАРА ли?PDBP написа:някой колеги седят на месноста "Фара" и "Баба Вида" и залагат на бял червей с надеждата да хванат някой друг скобар.
на 06.06 бях във видин. много зле.
предимно плевят от попчета.
на корабчетата една група хвaнаха много добри скобари - демек за упоритите скобарлии има слука.
аз се предстаих с три разспера по около 200 грама, които разбира се пунах обратно. рибата гони блесните много плахо и то само час преди стъмвaне. имах много удари и от по-едри, които обаче предимно придружавaха блесната до брега без апетитно да я атакуват.
предимно плевят от попчета.
на корабчетата една група хвaнаха много добри скобари - демек за упоритите скобарлии има слука.
аз се предстаих с три разспера по около 200 грама, които разбира се пунах обратно. рибата гони блесните много плахо и то само час преди стъмвaне. имах много удари и от по-едри, които обаче предимно придружавaха блесната до брега без апетитно да я атакуват.
Вчера нямаше какво да правя и с приятели решихме използваме останалата ни стръв от откриването ни на Малък Преславец отидохме на Дунав.Бяхме 16:10 на реката.Забъркахме захранки разпънахме директните аз метнах една пружина с царевица с мен и торен червеи.Нямаше и 30 мин гледам званеца тръгна да слиза на долу и при опъването на линията аз засякох.След 1 мин рибата беше вече в рацете ми и се радвах като малко дете защото това е най-голямата ми риба.Премерихме я беше 32см.И След това нито и един удар нямаше.http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 238&page=1
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Приятеля ми извади на фидера нещо което съм виждал само по филмите.
Приятеля ми извади на фидера нещо което съм виждал само по филмите.
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,мисля другия уикенд да ида малко по Дунав в района на Байкал,Гиген,Загражден та чак до Гулянци.Моля ви дайте някакво инфо за реката в момента къде какво излиза и на какво.Запасил съм се с много попови прасета понеже знам че отсреща срещу Байкал на острова излизат добри сомета а също така и между Гиген и Загражден в мeстноста "бурун сабя" благодаря предварително на колегите с прясно инфо.
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
-
- новобранец
Здравейте за първи път пиша тук.Видях,че имаше въпрос дали е ловена дунавска пъстърва скоро.
Аз имах късмета да хвана една в края на Април край Видин.Ако някой иска мога да му пратя и снимка по скайп,щото тука не мога да я кача.
Иначе ходих преди 3 дни само на плувка вечерта на светещ връх,но само морунаш.Незнам къде изчезна тая платика.
Аз имах късмета да хвана една в края на Април край Видин.Ако някой иска мога да му пратя и снимка по скайп,щото тука не мога да я кача.
Иначе ходих преди 3 дни само на плувка вечерта на светещ връх,но само морунаш.Незнам къде изчезна тая платика.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Регистриран на: Сря Сеп 19, 2007juzni_vetar написа:Здравейте за първи път пиша тук.Видях,че имаше въпрос дали е ловена дунавска пъстърва скоро.

Къде го цъкаш този морунаж?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- новобранец
Онзи ден ходих на едно доста забутано място точно зад Кнауф и там хванах десетина морунажа и няколко шутовички имаше и една платичка.По принцип най-често ходя в този район от Варовия възел до към Кнауф,но ще чакам водата да падне малко защото почти няма места,като в джунгла е.GODzillata написа:Регистриран на: Сря Сеп 19, 2007juzni_vetar написа:Здравейте за първи път пиша тук.Видях,че имаше въпрос дали е ловена дунавска пъстърва скоро.
Иначе ходих преди 3 дни само на плувка вечерта на светещ връх,но само морунаш.Незнам къде изчезна тая платика.Градски, мнооого време докато се престрашиш за първи пост.
![]()
Къде го цъкаш този морунаж?
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Абе колега що е то"шутовичка"и има ли почва у нас???
-
- новобранец
- Обратна връзка:
"шутовичка",ако не греша би трябвало да е Мъздуга:научно название-Leuciscus idus. Моля колегите да ме поправят , ако не е така.
- TRAP
- ще става разбирач
За какво пък ти е тази платика морунажа къде къде по голям кеф по борбена риба а ти я платики излизат като дъска.juzni_vetar написа:Здравейте за първи път пиша тук.Видях,че имаше въпрос дали е ловена дунавска пъстърва скоро.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
А разликата между мъздруга,бабушка и червеноперка кава е ще поясни ли някой,т.е.между червеноперка и бабушка е ясно каква е разликата ама мъздругата какво по точно е???stich написа:Мъздруга - Шутовица
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря колега,но това не обяснява разликата между мъздругата и останалите две риби,както споменах по-горе разликата между бабушка и червеноперка е ясна на почти всички но няма никакво обяснение за мъздругатаstich написа:

-------------------
Нарушена е т. 2/2 от форумните правила!
sapuna