Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Много вода в Огъня
-
- разбира нещата
Много вода в Огъня
Привет драги колеги!
Часът беше 04:10... въдиците и такъмите не бяха приготвени, а аз си спях дълбоко когато баща ми ме събуди и каза, че е време!
Погледнах към въдиците...и сякаш те най-хубаво се виждаха от всичко друго във все още мрачната ми стая. Разсъних се, облякох се, освежих се и започнах да стягам багажа. Натоварихме багажа в пасата (който аз найменувах Спас
) , минахме през магазина, заредихме и потеглихме към язовир Огняново!
На брега бяхме към 05:30...маранята още се носеше по леко вълнистата повърхност на водоема

МУЗИКА!
Тази спокойна и приятна картинка беше развалена от силно думтящата музика чуваща се навсякъде по язовира
Опитахме се да я изолираме и започнахме да разтоварваме и да помпаме

Докато си чаках моя ред да помпам лодката снимах изгрева

След като се избистри всичко разбрахме от къде идваше музиката:

Беше пълно с палатки...но не бяха риболовци
Бяха сложили 2 огромни колони, които думтяха мощно! Чу се и един глас който казваше на спящите палаткаджии да се събуждат
Музиката не спря цял ден...от 5 до 6-7 вечерта свиреше...
Докато бяхме в лодката мятах на всякакви изкуствени примамки дето имах..воблер, блесна, туистер...спусхаме и една дънна въдичка. Нищо нямаше... само греебане и гребане, от стената гребахме до отсрещния бряг при залива и решихме там да акустираме.

-баща ми се мъчеше със директния...много слънчаци и няколко приемливи костура
Аз реших да метна на фидер...но понеже направихме някакви странни комбинации в багажа...стана така че останах без звънчета, сигнализатор и подпиралки... НИЩО! Майката природа ще ни даде подпиралки!
Разходих се горе из дърветата и събрах колкото ни трябваха.
Ами звънчета?
Импровизация!

-кламерче+тежест+счупено звънче
Омешах захранката, вързах фидеров монтаж, заметнах, закачих звънчето и зачаках... Реших да почна да сглобявам мачовия прът и докато го чоплех погледнах към фидера -> "звънчето" започна да подскача
Засичам!

-Кленче с проблем на джуката...нещо беше разбита горната част
Сигурно като е било малко рибето...някой го е закачил кофти и му е разранил устенцата
И до там...
През останалата част от деня нямаше нито едно почукване на фидера...на плувката баща ми ги цъкаше слънчаците и костурчетата. Но нищо интересно.
Решихме да отскочиме до устието да пробваме там за 1-2 часа. Натоварихме багажа на лодката, гребах отбратно, акустирахме и т.н.
На устието също беше малко смотано. Слънчаци много. На фидера ми чукна 2 пъти ама...риба нямаше

Та това е... много ме зарадва кленчето, защото не бях хващал такъв
Беше си в допустимите размери рибата и си я взехме този път
Айде всичко добро на всички и СИ ВЗИМАЙТЕ БОКЛУЦИТЕ СЛЕД ИЗЛЕТИТЕ, моля ви...

Часът беше 04:10... въдиците и такъмите не бяха приготвени, а аз си спях дълбоко когато баща ми ме събуди и каза, че е време!

Погледнах към въдиците...и сякаш те най-хубаво се виждаха от всичко друго във все още мрачната ми стая. Разсъних се, облякох се, освежих се и започнах да стягам багажа. Натоварихме багажа в пасата (който аз найменувах Спас

На брега бяхме към 05:30...маранята още се носеше по леко вълнистата повърхност на водоема
МУЗИКА!

Докато си чаках моя ред да помпам лодката снимах изгрева

След като се избистри всичко разбрахме от къде идваше музиката:
Беше пълно с палатки...но не бяха риболовци

Музиката не спря цял ден...от 5 до 6-7 вечерта свиреше...

Докато бяхме в лодката мятах на всякакви изкуствени примамки дето имах..воблер, блесна, туистер...спусхаме и една дънна въдичка. Нищо нямаше... само греебане и гребане, от стената гребахме до отсрещния бряг при залива и решихме там да акустираме.
-баща ми се мъчеше със директния...много слънчаци и няколко приемливи костура

Аз реших да метна на фидер...но понеже направихме някакви странни комбинации в багажа...стана така че останах без звънчета, сигнализатор и подпиралки... НИЩО! Майката природа ще ни даде подпиралки!

-кламерче+тежест+счупено звънче

Омешах захранката, вързах фидеров монтаж, заметнах, закачих звънчето и зачаках... Реших да почна да сглобявам мачовия прът и докато го чоплех погледнах към фидера -> "звънчето" започна да подскача

Засичам!

-Кленче с проблем на джуката...нещо беше разбита горната част

И до там...

На устието също беше малко смотано. Слънчаци много. На фидера ми чукна 2 пъти ама...риба нямаше
Та това е... много ме зарадва кленчето, защото не бях хващал такъв

Айде всичко добро на всички и СИ ВЗИМАЙТЕ БОКЛУЦИТЕ СЛЕД ИЗЛЕТИТЕ, моля ви...

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

-
- ще става разбирач
Re: Много вода в Огъня
Страхотно ! 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- Бисо
- сериозен играч
Деба тая простотия,няма отърване от тия музиканти по водоемите.
Чудно ми е ,по планината,по ливадките,и там ли е така 

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Браво за отличният репортаж и снимки! Кефалът си е също за 6! Иначе разбирам, че ви е било много самотно и сте страдали!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
невероятни снимки просто евала
а за тия с музиката кво да кажа отиваш да си починеш някаде сред природата на спокоиствие ама нема спокоествие еи лудница е насекаде секи си праи квот си иска ...по добре да спра до тука че тя тая тема е дебела;)

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
-
- новобранец
Нали знаеш че за един ден за риба господ два дава.

-
- сериозен играч