Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо Антона лето господне 2009
Модератор: sapuna
Инфо Антона лето господне 2009
Идеята ми е да споделяме информация за този толкова обичан от мен водоем в една тема , а не да се пръскаме по целия подфорум та дори и форум.
Вчера доста импровизирано и без никаква информация , един приятел ме измъкна и след час и половина бяхме там . Минахме през Девин за бърз пазар за да не сме на цяло по долни гащи и право на водоема . Почти на всякъде беше пълно с палатки хора и лодки . Нивото е почти до горе- има някакви си 50 сантиметра да качи още . Настанихме се скъсаната мантинела малко след овчарника и заварихме 5-6 човека местни да си тръгват ,които били хванали малко баби ,шаранчета и платики, но вече към 12 залагаха на ядене и пиене. Настанихме се над едни скали порадии сянката
, но и дъбочината си я биваше 7 метра . Захраних ,как си му е реда и никакво пипане към един час. След това започнах да изследвам с ваглера в ляво и дясно и напипах един плиткаж около 4,5 метра на който ми взе случайна платика около половинката. Въодушевен почнах да храня но рибата не се влияеше грам от храната. За 3 часа с това си и останах . От мен за сега толкова , надявам се , че и други колеги ще споделят инфо и ще си бъдем взаимно полезни.
Вчера доста импровизирано и без никаква информация , един приятел ме измъкна и след час и половина бяхме там . Минахме през Девин за бърз пазар за да не сме на цяло по долни гащи и право на водоема . Почти на всякъде беше пълно с палатки хора и лодки . Нивото е почти до горе- има някакви си 50 сантиметра да качи още . Настанихме се скъсаната мантинела малко след овчарника и заварихме 5-6 човека местни да си тръгват ,които били хванали малко баби ,шаранчета и платики, но вече към 12 залагаха на ядене и пиене. Настанихме се над едни скали порадии сянката

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
- петър власев
- разбира нещата
Re: Инфо Антона лето господне 2009
На Антона в момента положението е трагично.Трябва да си с лодка и сонар.И задължително след америката.
Поради строежа на Цанков камък водата е много мътна и рибата не влиза в аза.
Поради строежа на Цанков камък водата е много мътна и рибата не влиза в аза.
я чувствась себя очен хорошо
-
- научил се да хвърля
Поздравления колега, за това, че си се наел да откриеш такава тема. Считам, че темата ще бъде интересна и ще се опитам и аз да драсна някой ред в нея. Колкото до риболовът на "Антона", да определено на този водоем той е труден и сложен, но си струва предизвикателството.
-
- кандидат преподавател
Приятел,трябваше да те замъкна аз на "откриването",в самото начало под Михалково.Поне костур и тлъсти "Баби"колкото искаш -и то на тъп торен червей....
Ми трябваше ми.
Нали ме знаеш , че съм биг фен на Мая Нешкова и рядко, да не кажа никога , отказвам.

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Някой скоро да е бил на водоема и да има прясно инфо, че в четвъртък мисля да отскоча? Интересува ме, мирните риби как се представят?
Нека и аз да пиша няколко реда за риболова ми в неделя 14.06.2009 г.
Та станахме рано сутринта 4,00 ч. с шурея Слави и отидохме да пробваме късмета си с мухарките. след продължително гребане с лодката отидохме до заветното ни място /около стената на язовира/. Риболова ни продължи от 5,30 до 7,30 ч., когато изгря слънцето всичко приключи. И все пак резултата 8 прилични кефала, като единият е 1,850 кг, а останалите са в порядъка 0,7-1,5 кг.
Та станахме рано сутринта 4,00 ч. с шурея Слави и отидохме да пробваме късмета си с мухарките. след продължително гребане с лодката отидохме до заветното ни място /около стената на язовира/. Риболова ни продължи от 5,30 до 7,30 ч., когато изгря слънцето всичко приключи. И все пак резултата 8 прилични кефала, като единият е 1,850 кг, а останалите са в порядъка 0,7-1,5 кг.
За де е успешен излета Ви винаги бъдете оптимисти!!! НАСЛУКА!
-
- кандидат преподавател
Инфо от днес -на устието,но от другата страна,срещу Михалково,е започнала платиката-за сега на дъно,по старомодния начин,с пружина.
Здравеите колеги мисля събота да отскоча до антона имам инфо че вечерта дава доста доволни платики и червеноперки

И аз имам подобно инфо , но като гледам времето (всеки ден здрави валежи с гръмотевици) и направо не ми се мисли какво е на язовира . Успех колега и драсни няколко реда ,как е минал излета.
Здравеите днес сутринта бях до антона в 4 часа бяхме там с приатели по 1но светешто докато се самне парвото хварляне и оп 1на доста доволна платичка близо 1,5
дори оште не бяхме захранили
захранихме последваха оште 5 доста добри платики няколко червеноперки и това беше до обед нито удар ништо капо
след това заваля много сериозно и риболова приключи.