Спинингова макара Шимано-избор?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Спинингова макара Шимано-избор?

Мнение от pi4a94 »

Здравейте,след първата макара за спининг се усещаха разни недостатъци като навивано хлабаво влакно (това съм чувал че и на качествените го има),замятането е по трудно (влага се малко повече сила) и дистанцията не е както трябва.Реших да си взема нещо по-хубаво и на прилична цена и не само заради тези причини горе,но и за това че скоро ще си купувам и нова пръчка и да вървят заедно :wink:
това е пръчката
2.10
http://shop.fishing-mania.com/vviewrods ... rtn=sk1618
За баланса ще се ориентирам в магазина,но хубаво ще е ориентировачно да предположите.
ето и на кои съм се спрял
Нексаве
Изображение
Аливио
Изображение
Катана
Изображение
Ексейдж
Изображение
Както виждате всички са с преден аванс и мисля че ще е по-добре
:roll:
Следващата пръчка ще я избера съобразявайки се с макарата :wink:
Такъма си го представям лек и удобен...
Ако някой има други предположения за макара нека каже,но и в кой магазин може да се намери.

МНОГО ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН НА ВСИЧКИ ПОМОГНАЛИ :!:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Спинингова макара Шимано-избор?

Мнение от snegk »

За нищо не стават :twisted: Имам ексейджа и изобщо не съм доволен,за другите пак същото мнение :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Чак пък да не стават... :roll: Явно не ги тачиш много...
Ловя с много по некачествени :!:
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

И мен не ме кефят нещо ! По-добре си вземи едно RYobi за тези пари :) ;) ! Те са в ниския класови клас и само дето пише на тях Shimano ...
Туй риболова не е за мен :D
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

ABU GARCIA и ще ти останат повече парици за по качествена пръчка! Оти тая дето си я харесъл е кенеф.... опс :oops:
Та щом си приготвил 200 кинта поне за нов комплект.... си отваряй очичките, инак пак ще ти е кофти замятането... :mrgreen:
п.п и ако се появи един (Иванов) не го слушай за дайвите... :smt044 :smt044 :smt044
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

за към ту 100-ината, че и от горе дето струват тия шимана от снимките(така де "ексейдж-а"), по добре си заприходи некоя "шекспир", или"спро"....разбира се, след това като подържиш в ръка първом тези, дето са ти упоменали колегите... 8)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Аз тая пръчка я имам еми кенеф не кенеф лови та даже и е счупена :wink:
Аватар
jdbc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jdbc »

pi4a94 написа:Аз тая пръчка я имам еми кенеф не кенеф лови та даже и е счупена :wink:
Начи ... хич да не ти пука с кво ловиш !
Верно с по-хубави(разбирай скъпи) такъми имаш повече възможности, но те по-добър риболовец няма да те направят. Има и хора дето лупат щуки из търновско и без дръжка на макарата, пък чувам че хващат ;)
Също така е верно че евтините модели на шимано, а и от други марки редят кофти. Имах едно американско шимано р-р 2500 - еми с брейда ми се взе здравето - бради, чудесии ...
Конкретните препоръки от мен - в раздела с обявите имаше едно Риоби Заубер 1000 - хвърляй му се, ако не ти е малко като размер .
Също виж Тубертини Сирио/Ацтека от Видракс.

П.П. За хлабаво навитото влакно - да ме поправят колегите ако бъркам, но ако е навито хлабаво по-скоро примамката ти е била твърде лека за това влакно, т.е. не може да изпъне линията ... недостатъка на ниския клас макари е че не редят добре, т.е. отделните витки влакно не са положени добре с/мо останалите - застъпват се и/или се пресичат по кофти начин и/или не са положени равномерно. А иначе с лека примамка дори и с добра макара влакното пак няма да е натегнато, но ще е подредено добре и няма да прави проблем при замятане
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

Продавам ето тази макара.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=19&t=24012

Според мен е доста добра за това за което ще я ползваш.
Ако решиш нещо ....
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Благодаря на отговорилите много полезни неща научих.Ще поразгледам и ще преценя.

ПОЗДРАВИ
speedo1
новобранец
новобранец

Мнение от speedo1 »

имам катана и съм супер доволен от нея ,върши ми чудесна работа имам и риоби и то е много добро :)
fishingmania
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fishingmania »

Catana -не ! Купих си на 2-рия риболов я наваля дъжда и какво стана бигела не се затваря до края и влакното го реди по отвратителен начин ! Просто не ти я препоръчвам !
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Явно ,шиманата от ниския клас (за високия не знам щото нямам)имат проблем с мокренето.При ексейджа от дъжда нещо затегна и почна да върти трудно е след като изсъхна всичко си се оправи,но тов означава че завалили крий макарата.Искам да попитам някой ловил ли е със страдик в дъжда и появява ли се този проблем?
Изображение Изображение
nicko
новобранец
новобранец

Мнение от nicko »

Ползвам Аливио 3000 и честно казано не го препоръчвам изобщо(то не че може да се очаква кой-знае какво от мисля най-евтината макара на дадена марка, но все пак... :roll: ) Има едно странно притропване при въртенето в определен момент. Мисля в най-скоро време да я сменя(че и както съм почнал да се насочвам изцяло към сомския риболов, няма да има много живот в нея след евентуален удар, а и ми идва малко влакното което събира за тази цел). Да вметна само, проблем с мокренето няма, последните ми 3 излета си бяха в стабилен дъжд и нямам никакви проблеми от тази гледна точка.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Начи,ако не става въпрос за фукня и показване на макарата на Сульо и Пульо,и особено ако спининг-попълзновенията минават в диви терени,при които риболовът повече прилича на талибанско нападение в афганистанските планини или на скално катерене с фрий-рънинг,"Катана"-та на "Шимано"става.Имам,мокрена е трийсетина пъти,не смазвам и не чистя макари по принцип,удряна е по илядо камъни и работи перфектно.Освен нея за още по-рискови калташки спининг-опити използвам един "Корморан Силвър" и едно "Риоби Заубер"1000- с Катаната и Заубера имам доста реализирани балканки и кефали.Корморана го ползвам само да си "пазарувам"американки на платеното в едно близко село .
Заключено

Обратно към “Спинингов риболов”