Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спинингова макара Шимано-избор?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- pi4a94
- ще става разбирач
Спинингова макара Шимано-избор?
Здравейте,след първата макара за спининг се усещаха разни недостатъци като навивано хлабаво влакно (това съм чувал че и на качествените го има),замятането е по трудно (влага се малко повече сила) и дистанцията не е както трябва.Реших да си взема нещо по-хубаво и на прилична цена и не само заради тези причини горе,но и за това че скоро ще си купувам и нова пръчка и да вървят заедно
това е пръчката
2.10
http://shop.fishing-mania.com/vviewrods ... rtn=sk1618
За баланса ще се ориентирам в магазина,но хубаво ще е ориентировачно да предположите.
ето и на кои съм се спрял
Нексаве

Аливио

Катана

Ексейдж

Както виждате всички са с преден аванс и мисля че ще е по-добре
Следващата пръчка ще я избера съобразявайки се с макарата
Такъма си го представям лек и удобен...
Ако някой има други предположения за макара нека каже,но и в кой магазин може да се намери.
МНОГО ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН НА ВСИЧКИ ПОМОГНАЛИ

това е пръчката
2.10
http://shop.fishing-mania.com/vviewrods ... rtn=sk1618
За баланса ще се ориентирам в магазина,но хубаво ще е ориентировачно да предположите.
ето и на кои съм се спрял
Нексаве

Аливио

Катана

Ексейдж

Както виждате всички са с преден аванс и мисля че ще е по-добре

Следващата пръчка ще я избера съобразявайки се с макарата

Такъма си го представям лек и удобен...
Ако някой има други предположения за макара нека каже,но и в кой магазин може да се намери.
МНОГО ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН НА ВСИЧКИ ПОМОГНАЛИ

-
- и господ не е толокова добър
Re: Спинингова макара Шимано-избор?
За нищо не стават
Имам ексейджа и изобщо не съм доволен,за другите пак същото мнение 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- pi4a94
- ще става разбирач
Чак пък да не стават...
Явно не ги тачиш много...
Ловя с много по некачествени

Ловя с много по некачествени

И мен не ме кефят нещо ! По-добре си вземи едно RYobi за тези пари
! Те са в ниския класови клас и само дето пише на тях Shimano ...

Туй риболова не е за мен 

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
ABU GARCIA и ще ти останат повече парици за по качествена пръчка! Оти тая дето си я харесъл е кенеф.... опс 
Та щом си приготвил 200 кинта поне за нов комплект.... си отваряй очичките, инак пак ще ти е кофти замятането...
п.п и ако се появи един (Иванов) не го слушай за дайвите...

Та щом си приготвил 200 кинта поне за нов комплект.... си отваряй очичките, инак пак ще ти е кофти замятането...

п.п и ако се появи един (Иванов) не го слушай за дайвите...

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
за към ту 100-ината, че и от горе дето струват тия шимана от снимките(така де "ексейдж-а"), по добре си заприходи некоя "шекспир", или"спро"....разбира се, след това като подържиш в ръка първом тези, дето са ти упоменали колегите... 

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

- pi4a94
- ще става разбирач
Аз тая пръчка я имам еми кенеф не кенеф лови та даже и е счупена 

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Начи ... хич да не ти пука с кво ловиш !pi4a94 написа:Аз тая пръчка я имам еми кенеф не кенеф лови та даже и е счупена
Верно с по-хубави(разбирай скъпи) такъми имаш повече възможности, но те по-добър риболовец няма да те направят. Има и хора дето лупат щуки из търновско и без дръжка на макарата, пък чувам че хващат

Също така е верно че евтините модели на шимано, а и от други марки редят кофти. Имах едно американско шимано р-р 2500 - еми с брейда ми се взе здравето - бради, чудесии ...
Конкретните препоръки от мен - в раздела с обявите имаше едно Риоби Заубер 1000 - хвърляй му се, ако не ти е малко като размер .
Също виж Тубертини Сирио/Ацтека от Видракс.
П.П. За хлабаво навитото влакно - да ме поправят колегите ако бъркам, но ако е навито хлабаво по-скоро примамката ти е била твърде лека за това влакно, т.е. не може да изпъне линията ... недостатъка на ниския клас макари е че не редят добре, т.е. отделните витки влакно не са положени добре с/мо останалите - застъпват се и/или се пресичат по кофти начин и/или не са положени равномерно. А иначе с лека примамка дори и с добра макара влакното пак няма да е натегнато, но ще е подредено добре и няма да прави проблем при замятане
-
- вече хвърля и на тежко
Продавам ето тази макара.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=19&t=24012
Според мен е доста добра за това за което ще я ползваш.
Ако решиш нещо ....
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=19&t=24012
Според мен е доста добра за това за което ще я ползваш.
Ако решиш нещо ....
- pi4a94
- ще става разбирач
Благодаря на отговорилите много полезни неща научих.Ще поразгледам и ще преценя.
ПОЗДРАВИ
ПОЗДРАВИ
имам катана и съм супер доволен от нея ,върши ми чудесна работа имам и риоби и то е много добро 

-
- ще става разбирач
Catana -не ! Купих си на 2-рия риболов я наваля дъжда и какво стана бигела не се затваря до края и влакното го реди по отвратителен начин ! Просто не ти я препоръчвам !
-
- сериозен играч
Явно ,шиманата от ниския клас (за високия не знам щото нямам)имат проблем с мокренето.При ексейджа от дъжда нещо затегна и почна да върти трудно е след като изсъхна всичко си се оправи,но тов означава че завалили крий макарата.Искам да попитам някой ловил ли е със страдик в дъжда и появява ли се този проблем?

Ползвам Аливио 3000 и честно казано не го препоръчвам изобщо(то не че може да се очаква кой-знае какво от мисля най-евтината макара на дадена марка, но все пак...
) Има едно странно притропване при въртенето в определен момент. Мисля в най-скоро време да я сменя(че и както съм почнал да се насочвам изцяло към сомския риболов, няма да има много живот в нея след евентуален удар, а и ми идва малко влакното което събира за тази цел). Да вметна само, проблем с мокренето няма, последните ми 3 излета си бяха в стабилен дъжд и нямам никакви проблеми от тази гледна точка.

-
- кандидат преподавател
Начи,ако не става въпрос за фукня и показване на макарата на Сульо и Пульо,и особено ако спининг-попълзновенията минават в диви терени,при които риболовът повече прилича на талибанско нападение в афганистанските планини или на скално катерене с фрий-рънинг,"Катана"-та на "Шимано"става.Имам,мокрена е трийсетина пъти,не смазвам и не чистя макари по принцип,удряна е по илядо камъни и работи перфектно.Освен нея за още по-рискови калташки спининг-опити използвам един "Корморан Силвър" и едно "Риоби Заубер"1000- с Катаната и Заубера имам доста реализирани балканки и кефали.Корморана го ползвам само да си "пазарувам"американки на платеното в едно близко село .