Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Гърция
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Гърция
да, колега!!!успех
Колега сандански карпо от къде си толкова убеден, че забраната е само до 20-ти Май ??
Аз,тези дни четири пъти ходих в гръцко, ама само на морето, защото всеки който питах от Банско надолу ми потвърждаваше за новата двегодишна забрана?
Де да можехме поне статията в Труд да видим?
А най тъпото е, че информацията все по весници и слухове се разнася. тая наща ИАРА нищо не казва....а нали са колеги??? Много ме съмнява, че забраната си е пак поне отчасти и българска ИАРА работа за да се съберат повече пари от билети....

Колега сандански карпо от къде си толкова убеден, че забраната е само до 20-ти Май ??
Аз,тези дни четири пъти ходих в гръцко, ама само на морето, защото всеки който питах от Банско надолу ми потвърждаваше за новата двегодишна забрана?
Де да можехме поне статията в Труд да видим?
А най тъпото е, че информацията все по весници и слухове се разнася. тая наща ИАРА нищо не казва....а нали са колеги??? Много ме съмнява, че забраната си е пак поне отчасти и българска ИАРА работа за да се съберат повече пари от билети....
- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
ами колега,говорих със един колега от гърция,шаранджия!!!той ми каза че забраната за козани,дойран,волви и киркини е до 20-ти май!!!по принцип досега не е имало забрани ама.....изглежда хората предприемат действия,изплашени от воаяжите на нашите риболовци по гръцко!!!!във драмска област изглежда най-много са се напатили тъй като,там забраните са по- продължителни напр.ПОТАМИ,КАТАФИТО-има табела на български че риболова е строго забранен от общината !!!!
YOU LL NEVER WALK ALONE
-
- ще става разбирач
Ха така, намерих статията във в.Труд - да ни е честита новата брадва заради нашите си мурафети.
Моето мнение, е че явно наистина има и български бракониери и там, но маляките не знаят как се лови на река и лично съм виждал поне 4-5 пъти да мятат серкмета и да събират мрежи, та май малко пак убираме пешкира.
Ама на нас все така ни е писано....
Извод- Никой да не топва плувка в Драмска област, освен ако няма достатъчно излишни ЕВРО.
01.05.09Гръцко вето реже наши бракониери
Автор: Светлана Василева
Гръцките власти от област Драма предупредиха с официално писмо община Гоце Делчев, че от 1 май налагат двегодишна забрана за риболов на тяхната територия.
Комшиите не обясняват мотивите за това решение, но между редовете прозира желанието им да си опазят реките от българските бракониерски набези, коментираха от кметството в граничната община Гоце Делчев.
При няколко проверки на техни контролни органи били открити заложени мрежи, грипове и други забранени пособия, а до тях са намерени множество боклуци, чиито опаковки имали български надписи. Така гърците установили, че набезите са предимно на български рибари.За разлика от България, в Гърция риболовът е целогодишен и там няма временни забрани, както е у нас. Заради това и нашенци прескачат до съседите и често бракониерстват с цел продажба на рибата.
Забраната е съпроводена и с налагането на тежки глоби за хванати вандали, но засега в Гоце Делчев не са получили точните размери на санкциите. Официалният мотив на гърците е, че с ветото се цели опазване и увеличаване на популацията на речната риба в областта. Но в българската община се сещат, че така комшиите се опитват за озаптят бракониерите.
Гърците нямат интерес към сладководния риболов, тъй като консумират изключително морска риба и деликатеси. Но за сметка на това пък имат добри и зорки контролни екооргани."

Извод- Никой да не топва плувка в Драмска област, освен ако няма достатъчно излишни ЕВРО.
01.05.09Гръцко вето реже наши бракониери
Автор: Светлана Василева
Гръцките власти от област Драма предупредиха с официално писмо община Гоце Делчев, че от 1 май налагат двегодишна забрана за риболов на тяхната територия.
Комшиите не обясняват мотивите за това решение, но между редовете прозира желанието им да си опазят реките от българските бракониерски набези, коментираха от кметството в граничната община Гоце Делчев.
При няколко проверки на техни контролни органи били открити заложени мрежи, грипове и други забранени пособия, а до тях са намерени множество боклуци, чиито опаковки имали български надписи. Така гърците установили, че набезите са предимно на български рибари.За разлика от България, в Гърция риболовът е целогодишен и там няма временни забрани, както е у нас. Заради това и нашенци прескачат до съседите и често бракониерстват с цел продажба на рибата.
Забраната е съпроводена и с налагането на тежки глоби за хванати вандали, но засега в Гоце Делчев не са получили точните размери на санкциите. Официалният мотив на гърците е, че с ветото се цели опазване и увеличаване на популацията на речната риба в областта. Но в българската община се сещат, че така комшиите се опитват за озаптят бракониерите.
Гърците нямат интерес към сладководния риболов, тъй като консумират изключително морска риба и деликатеси. Но за сметка на това пък имат добри и зорки контролни екооргани."
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Статията е написана наизуст. Много неща са глупости, нищо обосновано.
Как се залага гриБ
,
ВИНАГИ е имало забрана в Гърция и тя е от 15 април до 20 май
Не казвам, че не е истина за двугодишната забрана но така написана статия не значи абсолютно нищо за мен

Как се залага гриБ

ВИНАГИ е имало забрана в Гърция и тя е от 15 април до 20 май

Не казвам, че не е истина за двугодишната забрана но така написана статия не значи абсолютно нищо за мен

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ни за менеIvak написа:Статията е написана наизуст. Много неща са глупости, нищо обосновано.![]()
Как се залага гриБ,
ВИНАГИ е имало забрана в Гърция и тя е от 15 април до 20 май![]()

Надевам се че след 20 маи ке отскоча и ке пусна репортажа

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- ще става разбирач
Аз разбирам тъпата статия и знам за забрана за две години в Драмска област, не цяла Гърция.....
здравеите колеги ако има някои навит да отскоцим на 23-24 маи до някоя локва в гръцко да пише
Здравейте Колеги,иматели информация за Гърция в момента дали е Разрешено?и къде?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
23/05/2009-Почнахте ли ги колеги, Грцките рибки
Мои хора утре ходат,та ше има пресно инфо.Некои от сафорумниците ходил ли е,или поне да е чувал нешто за некои които е бил?? 
П.С.24/05/2009.Сега ми се обадиха моите хора,ходили са на Волви,но дошла полициа и наикултурно им са казали че до 28 маи има забрана за Волви,без да им прават никакви проблеми.
От там са тргнали на друго место,но до вечера или до утре ше знам инфо

П.С.24/05/2009.Сега ми се обадиха моите хора,ходили са на Волви,но дошла полициа и наикултурно им са казали че до 28 маи има забрана за Волви,без да им прават никакви проблеми.
От там са тргнали на друго место,но до вечера или до утре ше знам инфо

Macedonia

каква риба се лови на волви ,колега.Имали шаран там. Ходил ли е някой да лови.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Има шаран,платика,костур,червеноперка,штука.venciali написа:каква риба се лови на волви ,колега.Имали шаран там. Ходил ли е някой да лови.
Macedonia

Спортен риболов във вътрешни водоеми ;
Член 4
;1. Любителски риболов във вътрешни води (езера, реки, лагуни и други водни образувания, сладководни и леко солена вода)
<br> Разрешен е ,но без плавателно средство и само от брега, с кукички и инструменти, като например , прът, пеперуда и др, различни линии.
<br>Забранен е любителския риболов в зони като регулирани рибни предприятия
<br> стопанства с домашни води, които са определени с решенията на ръководен орган упражняващ функциите на управление .<br> вътрешни води. " <br>
<br> *** Горният параграф 1 се заменя с член 4, ПМС 99/2003, <br> GG A 94/22.4.2003 <br> <br>
2. Всеки любител рибар може да задържи, общо 2 кг или улов на 3 души за 24 часа в денонощието, неопределено тегло.
Това пише в закона ,а всяка област си има различни забрани.
Могат да забранят определен начин на риболов или напълно.Всичко зависи от местната управа.
Член 4
;1. Любителски риболов във вътрешни води (езера, реки, лагуни и други водни образувания, сладководни и леко солена вода)
<br> Разрешен е ,но без плавателно средство и само от брега, с кукички и инструменти, като например , прът, пеперуда и др, различни линии.
<br>Забранен е любителския риболов в зони като регулирани рибни предприятия
<br> стопанства с домашни води, които са определени с решенията на ръководен орган упражняващ функциите на управление .<br> вътрешни води. " <br>
<br> *** Горният параграф 1 се заменя с член 4, ПМС 99/2003, <br> GG A 94/22.4.2003 <br> <br>
2. Всеки любител рибар може да задържи, общо 2 кг или улов на 3 души за 24 часа в денонощието, неопределено тегло.
Това пише в закона ,а всяка област си има различни забрани.
Могат да забранят определен начин на риболов или напълно.Всичко зависи от местната управа.

Никола какво стана с риболова 23.05? Сподели някакво инфо.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Писал сам че са ги изгонили от Волви и след това са половили некоиа и друга каракуда и мренка на една малка рекичка до Ставросgosta написа:Никола какво стана с риболова 23.05? Сподели някакво инфо.

Macedonia

много ми е интересна темата за гьрция и постояно я следя,с тези забрани ме плашите.аз ходя от 2г постояно през месец през два близо до александрополи намерил сьм си места едно за шука и едно за шаран и досега не сьм имал проблеми с властите.обаче винаги си обирам боклука и пазя тишина макар да оставам за 1 или 2 нощувки.но последните пьти идват гьрци и хвьрлят мрежи и са оставяли много боклук.до колкото мога да ги питам за забрана не са чували даже ходели и на марица без никакви проблеми ама нали са гьрци за нас не важи