язовир сопот

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

stan
новобранец
новобранец

язовир сопот

Мнение от stan »

здравейте ще съм благодарен ако някой може да ми даде информация за язовир Сопот удобен ли е за палатка и каква риба дава
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

за яз. Сопот

Мнение от Диканаров »

Колега, има отлични места за къмпингуване и по двата бряга. Има места и със сянка, но има и много с палатки. Северният бряг е по полегат и по подходящ за каракуда и шаран. Шаран има но трябва да захранваш с лодка два-три дни. На рибе ще скъсаш костура. Има и бяла риба но е трудна от брега. Трябва да търсиш чакълливите брегове. Те са от южната страна. Има обаче около брегът ивица от водорасли, които пречат за изтеглени с лодка линии или далечно замятане. Ако си с лодка и за по-дълго време можеш и да си почистиш едно място от 20-30 м. и да си ловиш спокойно. И аз си мислех как да се отърва на брега от водораслите и идея ми даде колега от форума. Изтеглям с лодката винкел или друг металин профил с дължина от 50 до 100см зад водораслите. Винкелът ми е вързан с въже от двата края, които после събирам на възел и изтеглям на брега. Така ще си изтърмъчиш чисто пространство. Но ти трябва и помощ. Сам ще ти е много трудно. Още има кефал, пъстърва/но много рядко/ оклей и червеноперка. За слънчаците не говоря. За южната страна се минава от с. Голяма желязна или от с. Лесидрен. Питай в селата за пътя. Лесно е!
stan
новобранец
новобранец

за язовир Сопот

Мнение от stan »

Колега благодаря за изчерпателната информация беше ми много полезна . Смятам да го посетя , ако се сещаш за още нещо което може да ми е от полза ще се радвам да го споделиш.
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

язовир Сопот

Мнение от lz1igr »

Как се стига от Пловдив до там,на колко км е ,платен,свободен...Може ли малко информация?Наслука.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

за яз. Сопот.

Мнение от Диканаров »

Колега, от Пловдив се стига по Карловският път, като от Карлово се тръгва на запад и през с. Розино тръгваш през проход Беклемето. Минаваш Троян и след това на разклона за с.Дълбок дол-с Добродан правиш ляв завой. Минаваш през ж.п. прелез после с. Дълбок дол после през селата Борима и Старо село и си в Голяма желязна. От плащада на центъра правиш десен завой и пътя ще те изведе на язовира. Там има и черен път , който може да те изведе и на южния бряг. Ако искаш да си на северния бряг трябва да свиеш преди с. Голяма желязна на дясно. Завоят е малко преди моста на р. Топля. От асвалтовото шосе има няколко чени пътя, които ще те изведат между вилите или къщите на махалички до язовира.
Пропуснах да спомена в предишното съобщение, че над язовира по река Топля има и една редка риба наречена Главоч. Прилича на попче но има малки рогца на главата. Живее в пъстървовота зона. Под язовира към местността Боаза реката се нарича Калник и държи добри раци. На слука. :lol:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

са яз. Сопот

Мнение от Диканаров »

Колега извинявай! Забравих, че питаш за такса. Няма такава. Само билет трябва да имаш. За къмпингуване също не се плаща, но трябва да си почистиш местото. :oops: Обади се за резултат и на слука. :lol:
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Re: за яз. Сопот.

Мнение от ivan_yo »

Диканаров написа:Колега, от Пловдив се стига по Карловският път, като от Карлово се тръгва на запад и през с. Розино тръгваш през проход Беклемето. Минаваш Троян и след това на разклона за с.Дълбок дол-с Добродан правиш ляв завой. Минаваш през ж.п. прелез после с. Дълбок дол после през селата Борима и Старо село и си в Голяма желязна. От плащада на центъра правиш десен завой и пътя ще те изведе на язовира. Там има и черен път , който може да те изведе и на южния бряг. Ако искаш да си на северния бряг трябва да свиеш преди с. Голяма желязна на дясно. Завоят е малко преди моста на р. Топля. От асвалтовото шосе има няколко чени пътя, които ще те изведат между вилите или къщите на махалички до язовира.
Пропуснах да спомена в предишното съобщение, че над язовира по река Топля има и една редка риба наречена Главоч. Прилича на попче но има малки рогца на главата. Живее в пъстървовота зона. Под язовира към местността Боаза реката се нарича Калник и държи добри раци. На слука. :lol:

Диканаров не пращай човека за зелен хайвер чак до с.Розино защото от там за северна България може само пеш през Балкана. За ТРОЯН единствения път за тоя маршрут се отбива пътя от центара с.КЪРНАРЕ.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

за яз. Сопот

Мнение от Диканаров »

Благодаря на Иванчо за бързата реакция . Ужасната ми грешка не е нарочна. :oops: Моля колегите Stan and Izligr да ме извинят. Проходът е известен като Троянски или като Беклемето-местността на превала. Началото му е в с. Кърнаре. Служил съм там. Минавал съм го многократно за да отида на вилата си от Пловдив. Защо писах с.Розино един Господ знае. Още веднъж извинете. :oops: :oops: Всичко друго е точно.
stan
новобранец
новобранец

Мнение от stan »

Здравейте колеги,днес се върнах от яз.Сопот бях се установил от южната страна до местност обрасла с папрат.Язовирът ми хареса ,но за двата дни през които бях там нивото падна близо с метър и половина.Уловът се състоеше главно от каракуда и костур за съжаление не се бях подготвил за бяла риба,но колегите близо до мен хванаха но на тапи.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

яз. Сопот

Мнение от Диканаров »

Колеги ето Ви инфо от Сопот за 29 и 30 юли.
На 29.07 пет броя сулки между 1.2кг и 06 кг. Костурът бе шарен от 100гр до 650 гр. Стръв- рибенца. Дълбочина 3.5м. Рибенцата са проблем. Ловят се в напуснатите рибарници преди с. Голяма желязна.
На 30.07 една сулка и пъстри по тегло костури. За съжаление този ден преобладаваха дребните. Общо 6 броя сулки и около 6 кг костур. Ползвах лодка на чакълливо дъно.
Колеги на лодки в горния, плиткия край със захранка ловяха по 5-6 кг. каракуда / длан размер/ За шаран не съм чул или видял. Нямаше мрежи. Интересното бе, че в един залив оклеят се биеше.
Важното е, че само за една година без арендатори и намалени мрежи бялата се появи. Между другото в долният напуснат рибарник има хиляди малки писци. Ако не пуснат водата му в язовира ще ги изловят кормораните или рибари издивели от скука. Всеки ден гледах там по 3-5 коли с рибари.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

яз. Сопот

Мнение от Диканаров »

Ето Ви инфо за Сопот от 12.08. Язовирът спада динамично. За 15 дни е свалил нивото около 1.5м Хванах за два часа на рибета 47 костура с размер 18-20 см . Бях с лодка в средата на язовира. Дъното бе чакъл. Дълбочината под 2м. Видях колеги с лодка на тролинг да са с 2 средни костура и две сулки близки до писци. За мен си е срамота. Хубавото ще е ако цялата ивица с водораслите остане на сухо и изсъхне, но за това ще трябва да спадне нивото още с 1.5-2м.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”