Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
- riboxva6tacha
- ще става разбирач
-
- разбира нещата
- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
Визуалният ефект на захранката е част от критериите за нейната привлекателност и ефективност. Виждайки падащата захранка - не предизвикваща подозрението на рибите -, те пристигат за секунди. Този ефект се ограничава от прозрачността на водата, осветеността и работата на зрителните органи на рибите. Добре реагират на оцветеността и мътилката, предизвикана от захранката най-любопитните и смели риби - костура , уклея и малките на останалите видове. Едрите и внимателни риби обратно-плашат се от необичайните и ярките цветове, затова много колеги препоръчват за тях черен и тъмнокафяв цвят. Други казват, че това е така само когато рибата не е особено активна. Трети смятат, че най привлекателни са белите, жълтите и червените цветове, като при това от значение се явява размерът на оцветените частици - колкото са по-малки, толкова са по-видими облакът мътилка и петното на дъното.............
- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
Re: захранка
еми мисля че не е задължително но мисля че нетрябва захранката да е черна
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И сега като я чета се смея на постовете на невежи колеги
На червено перка светла захранка или на шаран тъмна

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- CrossFire
- разбира нещата
Тъмния гръб на мирните риби се откроява добре на петно от светла захранка, затова те го избягват и предпочитат цветове близки до тези на дъното, като по този начин се чувстват по защитени от хищници. За шаран се ползват по-светли захранки, така дребните риби я отбягват и не я опоскват докато пристигне желания екземпляр.
Малко крив словоред, но до сега бях на слънце

-
- новобранец
CrossFire написа: За шаран се ползват по-светли захранки, така дребните риби я отбягват и не я опоскват докато пристигне желания екземпляр.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Допълнение към на Митака поста-за перки ,бабушки и други дребни риби,за зимния период тъмна , почти черна подхранка,за топлите месеци тъмно кафява или цвят близък до този на дъното ако е плитко,дребната риба ,когато живее във водоем със светло дъно и шарките са и по светли,един вид маскировка от хищници.Най-добре да се съобразяваме с цвета на самия водоем,като задължително имате глина или боя за потъмняване.За платика най-добре работят бялата и жълтата боя,като количеството им е достатъчно ,след като топките паднат на дъното да направят хубав облак.За шарана жълтия и червения цвят са за предпочитане,така се отсяват и дребните рибки ,които не смеят да се доближат до по-светлата захранка,да не се открояват на нея.За амура бих ви предложил да смелете или прекарате през сито една две кутии консервиран грах,захранката да има в изобилие зелени на цвят частици.Това са общи правила,като моят съвет е при излети да експериментирате с цветовете,до постигане на максимален успех.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....