Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

ластик на фокус финеса
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: ластик на фокус финеса
Че кой споменава толупи в началото на темата; аз съм с 1.3 на осмицата и 1.2 на седмицата; 1.6 и 1.85 са ми в багажа( със съответните бънгове и конектори). Това което ти си постнал си е точно шокабсорбер, все едно закачено парче ластик на върха на прътаgotinbg написа:
Напълно съм съгласен, но колегата izgrev41 никъде не споменава за толупи от по 7-8кг

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Дая,точно така е,ластика е само за присъствие,или обира само донякъде ударите и след това всичко отива на както споменах в по-горния си пост.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Явно в спора ще се роди истината.Днес с ластик 1,0мм на трето коляно и влакно 0,15 мм мисля че шимано спокойно дърпах шаранчета около 1,2 до 1,5кг ,сложих кръгъл(объл)бънг куча марка че друг нямаше ,но ми остават опасенията че финесата ще изпращи при бънга .Благодаря на всички за компетентните съвети .
Всеки лови както му харесва -аз примерно се кефя като ловя с директния риби за които той определено не е предназначен .Но да дърпам 1,5кг риба с 3либров прът и 0,30влакно не ме влече.
Един приятел казваше-Смисълът на риболова не е в ловенето на риба.
Отново благодаря за бързата реакция на колегите.
Всеки лови както му харесва -аз примерно се кефя като ловя с директния риби за които той определено не е предназначен .Но да дърпам 1,5кг риба с 3либров прът и 0,30влакно не ме влече.
-
- учете се от него
Аз го написах на първа страница и ще ти го напиша още веднъж- за да е сигурно че тънкостенния прът няма да се счупи, трябва да е 100% сигурно че бънга по никакъв начин няма да влезе в коляното; не дай си боже и да премине по-нагоре от мястото където са застъпени двете колена( телескопичната сглобка)izgrev41 написа:Явно в спора ще се роди истината.Днес с ластик 1,0мм на трето коляно и влакно 0,15 мм мисля че шимано спокойно дърпах шаранчета около 1,2 до 1,5кг ,сложих кръгъл(объл)бънг куча марка че друг нямаше ,но ми остават опасенията че финесата ще изпращи при бънга .Благодаря на всички за компетентните съвети .

Все пак, въпрос на предпочитания и навици, но аз тия меките съм ги отписал тотално поне по три причини

Благодаря, колега IDA,може ли снимка да видя как точно изглежда това,аз изрязах бънга да влезе плътно в коляното.
-
- учете се от него
На първата снимка е бънга с резервния ластик на него, преди да го вкарам в трето коляно. На втората снимка е вече вкарания в коляното бънг, като по-плътно и по-навътре от това не мога да го вкарам
Ясно се вижда едното ребърце в повече от необходимото минимално отрязване, което всъщност е преосигуряването да не влезе бънга в коляното; дори не съм си направил труда да връзвам парче корда или конец за ваденето на бънга, ако евентуално се заклини, щото нямам нищо за заклинване

п.п. телескопа е седмица, ластика е 1.2 на Престън- платикарски вариант на такъм за Душанци

п.п. телескопа е седмица, ластика е 1.2 на Престън- платикарски вариант на такъм за Душанци

Благодаря колега IDA,явно моя бънг съм го отрязал късичък ,ще си взема нов.
Какви са тези платики на Душанци че ти трябва ластик,тези на Цонево са съгласни и на жило 

-
- учете се от него
1.000- 2.500izgrev41 написа:Какви са тези платики на Душанци че ти трябва ластик,тези на Цонево са съгласни и на жило

Успех.
-
- учете се от него
И още нещо- 0.15 е дебела линия за 1.0 ластик; при по-едра риба ще скъса ластика заедно с конектора и цялата линия
Разчета за максимално сечениена влакното е горе доло:
1.0- 0.12
1.2- 0.14
1.4- 0.16
1.6- 0.18
1.8- 0.20
2.0- 0.22
2.2- 0.25 и т.н.; аз даже слагам с 0.02 по-тънки отр посочените от мен в табличката, като за шаран, амур и толстолоб- не ползвам поводи; ползвам цяла линия

1.0- 0.12
1.2- 0.14
1.4- 0.16
1.6- 0.18
1.8- 0.20
2.0- 0.22
2.2- 0.25 и т.н.; аз даже слагам с 0.02 по-тънки отр посочените от мен в табличката, като за шаран, амур и толстолоб- не ползвам поводи; ползвам цяла линия

Благодаря IDA ,досега съм слагал 012 само за бабушки явно ще трабва да ги полвам и за шарани.
- gorkata_petrov
- разбира нещата
За шарани си вземи още един връх и му монтирай ластик 1.4.Успехи.
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????