Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Риболов- СОМ на "Рапала" на р.Марица
- barutchiata ©
- Администратор
Krokibg написа:Момчета,благодаря ви.Сома е точно 1.60м и е със 15 кг по тежък от сина ми който е 30 кг ,и чесно казано горд съм със този трофей. Проблема -ПО-ГОЛЕМИЯ беше сега със чистенето,просто майката ми се е......а.Сома го вадих 48 минути а го клах един час.Вчера преди да се върна в града и да отида на моста на ВХПХ в Пловдив навъртях сумати километраж покрай Марица във търсене на места но уви,рибата била във къщи(защото живея на 500м от мястото където го хванах.Също така за ваша информация,удара го направи на воблер Угли Дъг,ще кача снимка точно на кой модел във мойта галерия.На слука на всички.
P.S Тъй като виждам че има много желаещи и ми пращат съобщения,за тях номера ми е 0886754677.Ще ми бъде приятно да обменим опит и да половим заедно СОМОВЕ.Ходя почти всеки ден (естественно ако съм свършил със задачите)по Марица ,така че нямам нищо против да овеличим групата .Обаждайте се!!!!
Опа....... тука нещо или метрите или килограмите са в грешка и ние сме хващали сомове и то не един та знаеме за съотношение метри и килограми

Мдаа някакси не се връзват нещата, преко сили е 20кг мисля че е рибата.Миналата година имам сом 170см 17 кг.Кроки без да се обиждаш провери кантараbarutchiata написа:Krokibg написа:Момчета,благодаря ви.Сома е точно 1.60м и е със 15 кг по тежък от сина ми който е 30 кг ,и чесно казано горд съм със този трофей. Проблема -ПО-ГОЛЕМИЯ беше сега със чистенето,просто майката ми се е......а.Сома го вадих 48 минути а го клах един час.Вчера преди да се върна в града и да отида на моста на ВХПХ в Пловдив навъртях сумати километраж покрай Марица във търсене на места но уви,рибата била във къщи(защото живея на 500м от мястото където го хванах.Също така за ваша информация,удара го направи на воблер Угли Дъг,ще кача снимка точно на кой модел във мойта галерия.На слука на всички.
P.S Тъй като виждам че има много желаещи и ми пращат съобщения,за тях номера ми е 0886754677.Ще ми бъде приятно да обменим опит и да половим заедно СОМОВЕ.Ходя почти всеки ден (естественно ако съм свършил със задачите)по Марица ,така че нямам нищо против да овеличим групата .Обаждайте се!!!!
Опа....... тука нещо или метрите или килограмите са в грешка и ние сме хващали сомове и то не един та знаеме за съотношение метри и килограми

- krokibg
- учете се от него
Фуца,не се обиждам колега,ни най-малко.Мерихме го със кантар който тегли до 75 кг,и понеже го държаха двама комший на ръче и го претеглиха 37 кг.Аз понеже не им вярвам на тия кантари ,още сутринта го теглихме пред хора във плод и зеленчук,СОМЧЕТО излезе точно 44.150 кг.Няма дати убяснявам че зад блока когато го свалих стана панаир ,а пък аз понеже в по преден пост съм обяснил че сме група приятели който се съревноваваме кой ще хване повече сомове икой от тези сомове ще е най-голям,никой от нас не признава хваната риба от който и да е ако не викне поне двама от групата да потвърдят факта.Ти не се обиждай но ти знаеш ли навиците на сома,знаеш ли че такива екземпляри имат собственна територия и че колкото е по голям сома толкова по голяма територия владее и това автоматично води до повече храна само за него и така ..............мисля че нямя смисъл повече да обяснявам само ще кажа че не винаги дължината отговаря на килограмите и още нещо при сома повечето храна е равна на повече килограми а ръста не е фактор.Ти взимаш ли анаболи ???? защото ако взимаше тези простички нещица щеше да ги знаеш,но всичко се учи.И последно викам свидетели от моите хора защото те също като тебе са ТОМА НЕВЕРНИ,апък аз съм умен човек врял и кипял и обичам да си вързвам кончето.Със този Сом от както каза ти 20 килца им развали рахата на мойте опоненти за целия риболовен сезон и знаеш ли защо? защото АЗ приятелю съм първия който е вадил такъв сом от МАРИЦА и се надявам скоро никой да не ми бие рекорда,но няма да имам нищо против ако някой все пак успее защото ще ме амбицира да търся СЛЕДВАЩИЯ.Не се сърди човече!!!!
P.S Извинявай,щях да свършвам.Това дете до сома е синът ми и той тежи 36 кг,и ако обърнеш малко повече внимание на снимката ще видиш че рибата е със две глави над него.Хайде чао.
P.S Извинявай,щях да свършвам.Това дете до сома е синът ми и той тежи 36 кг,и ако обърнеш малко повече внимание на снимката ще видиш че рибата е със две глави над него.Хайде чао.
- barutchiata ©
- Администратор
Krokibg написа:Фуца,не се обиждам колега,ни най-малко.Мерихме го със кантар който тегли до 75 кг,и понеже го държаха двама комший на ръче и го претеглиха 37 кг.Аз понеже не им вярвам на тия кантари ,още сутринта го теглихме пред хора във плод и зеленчук,СОМЧЕТО излезе точно 44.150 кг.Няма дати убяснявам че зад блока когато го свалих стана панаир ,а пък аз понеже в по преден пост съм обяснил че сме група приятели който се съревноваваме кой ще хване повече сомове икой от тези сомове ще е най-голям,никой от нас не признава хваната риба от който и да е ако не викне поне двама от групата да потвърдят факта.Ти не се обиждай но ти знаеш ли навиците на сома,знаеш ли че такива екземпляри имат собственна територия и че колкото е по голям сома толкова по голяма територия владее и това автоматично води до повече храна само за него и така ..............мисля че нямя смисъл повече да обяснявам само ще кажа че не винаги дължината отговаря на килограмите и още нещо при сома повечето храна е равна на повече килограми а ръста не е фактор.Ти взимаш ли анаболи ???? защото ако взимаше тези простички нещица щеше да ги знаеш,но всичко се учи.И последно викам свидетели от моите хора защото те също като тебе са ТОМА НЕВЕРНИ,апък аз съм умен човек врял и кипял и обичам да си вързвам кончето.Със този Сом от както каза ти 20 килца им развали рахата на мойте опоненти за целия риболовен сезон и знаеш ли защо? защото АЗ приятелю съм първия който е вадил такъв сом от МАРИЦА и се надявам скоро никой да не ми бие рекорда,но няма да имам нищо против ако някой все пак успее защото ще ме амбицира да търся СЛЕДВАЩИЯ.Не се сърди човече!!!!
Такаааа. ..... много хубава лекция ама ние ловиме сомове не от вчера и тези приказки дето ги разправяш ,че не винаги килограмите отговарят на линейните метри ги разправяй на децата .Казваш мерил си го два пъти и все различни килограми и то с голяма разлика.Да знаеш ако го беше примерил трети път можеше и да излезнат истинските килограми.Колкото до рекорда ти според мен никой няма да може да го подобри защото такива риби 1.60м. и 45кг. не съществуват.Не си първия във форума дето ги разказва тези разкази с неочакван край.Иначе евала........ловиш ги и разбираш този риболов
ама с килограмите доста преувеличаваш .Моето мнение .....сома е не повече от 25кг.Искам да ти кажа нещо за дивата природа в нея няма затлъстяване защото води до слаба подвижност и от там до глад .Колкото до Фуцата и куп други в този форум знаят доста повече от теб за сомовете и не можеш ги излъга ....да знаеш.Хващал съм и съм присъствал; на ваденето на стотици сомове........е как до сега един не наруши пропорциите линейни метри и килограми.Личният ми рекорд е 43кг 190 см.....Само от време на време се появява некой дето обича да фантазира.Земи почети малко повече за сомовете.

Е този е 1.77м. и 34.15кг

1.76м. 40кг

1.82м 31кг

185см 34кг

180см. 45кг. Е тоа хем по дълъг хем по дебел от твоя хем на едни килограми,как стават тези работи незнам.

190см. 45кг

190см. 48кг
Последно промяна от barutchiata © на Сря Юли 26, 2006 5:26 pm, променено общо 4 пъти.
- man1966
- ще става разбирач
С мойте познания и наблюдения за тез животинки сомовете,мога спокойно да подкрепя Барута-още повече че сома е от Марица.Там тлъстите риби са редки или почти никакви.Имаме извадени сомове от по 15-17 кила и са дълги горе долу колкото тоз убавец на колегата от Пловдив. Па и кат го гледам на снимката тоз сом е около 30 кила плюс минус 1-2.Но се пак поздравления майна че си го фанал и то на рапалка.Имаме тука едно момче в Свиленград дето редовно си ги дърпа и то на воблери само негово производство.Тая година има два хубавеца-20 и 24 кила.Но за съжаление не го влече писането по форумите и снимките с разни риби.
Я елате рибенца при батко...
- krokibg
- учете се от него
Момчета,спрете да си чешете езиците.До сега никои от вас не видях на снимка и да каже,ето този сом аз го хванах не на Марица а на някой голям язовир.А на тебе приятелю със двадесет и петте килограма ще ти кажа само че ако беше по малък от 30 кг,въобще нямаше и да чуеш ни що от мен,защото във марица са хващали мой познати до 25 кг.И вижте колко сте компетентни,особенно Barutchiata,виж си само какви чужди снимки ми показваш със мерки и килограми - 1,77 -34\1,76-40\1,82-31\1,85-34\1,80-45-ГОСПОДА КОМПЕТЕНТНИ СПЕЦИАЛИСТИ СПОРЕД ВАС МОЖЕ ДА ИМА 1.77-34\1.76-40 . А НЕМОЖЕ ДА ИМА ТОВА КОЕТО АЗ СЪМ ИЗМЕРИЛ. ВИЖДАТЕ ЛИ ФРАПИРАЩАТА РАЗЛИКА ПРЕЗ ЕДИН САНТИМЕТАР СА 6 КГ.ИЛИ 1.85-34\1.80-45 .Я спрете да се занимавате с научни работи и не говорете простотий и да давате квалификаций кой лъже и кой не,ами отивайте да ловите риба и да се усъваршенствате в риболова.Нито имам намерение да занимавам някой от ВАС със моята скромна особа нито искам повече да се занимавате със моя сом.Рибата е толкова колкото съм я премерил и то пред свидетели.Спрете да квалифицирате хората ,без да ги познавате,защото според горните снимки идни сомове може да са едни килограми а други не??Единственно ПРИРОДАТА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА,и молбата ми е да не взимате неините правомощия.Тя и само тя знае кога ,как и защо една риба при идни размери е определени килограми и т.н
- barutchiata ©
- Администратор
- krokibg
- учете се от него
А аз като го гледам този сом е около 30-35кг,може и повече защото е доста охранен а размера и дефиницийте за исчисления са правени във някой институт за рибовъдство и са само примерни,но винаги има отклонения от нормите,както има аномалий в теглото и при хората.за това по този въпрос със килата мисля да спрем до тук .Фуца,моляте проброй плочките в банята ми дето съм закачил сома ,те са 20 см и спираме да говорим.И най важното,просто държа на извинение.По простата причина че съм коректен човек и не исках да се обяснявам само ще кажа че размера наистина го написахме на карамба и понеже вече го направихме на око,нямаше защо да се излагам.Но дори и ако предположим че кантара в магазина на комшията е крадлив айде ще сваля едно,две кила и пак няма такъв екземпляр хванат на р.Марица на въдица,КАКВАТО И ДА Е.Хайде на слука на всички.
- barutchiata ©
- Администратор
- krokibg
- учете се от него
Момчета,хайде моля ви се като го хванете сома ме викнете,аз съм луд и ще дойда до сутринта където и да се намира това място,и ви казах спрете да се занимавате със глупости и оставете моя сом на мира.Видял съм достатъчно сомове във моя живот,а от вас има хора който само пишат и са виждали сомове само на снимки.Ще им трябва сигорно още един живот за да ме стигнат по брой хванати сомове и т.н.Ако някой се съмнява в това което говоря само ще ви кажа за ваше сведение,за мен Овчарица беше като да отида на разходка до морето да се напия.Нончо Воденичаров ми е личен приятел,познавам сина му който предполагам че все още се занимава със язовира от както Нончо стана КМЕТ.Живко който се занимава със рибарите,пласмента и зарибяването също и т.н.Наловил съм се на сомове достатъчно и пре достатъчно. Помагах на хората който държаха най големите язовири (визирам Тракиец ,Пясъчник и никога не помня да съм плащал или да ми е правена забележка колко хващам(одбелязвам че никога не съм се държал просташки или ловял риба за търговия). Барутчия разбрах че ходиш редовно на яз.Ивайловград и за да разбера какъв сомаджия си ще разпитам някой от местните колко голям рибар си и как освен на кльонк ловиш сомове,слагаш ли въженца по клончетата -мисля да питам ГЕТИРА или НАСКО (дето вилата на бившето училище е негова),можеби ще питам РОСЕН КИРИША И Т.Н. Дайте да спрем със моя сом дасе занимаваме и да си говорим нещо хубаво. Ето например аз заедно със още едно момче закарахме шаран зарибител на Ивайловград купен от наши приятели(Кириша и Румен).Преди това хвърлихме и сомчета,за да може някой професионалисти да има кокво да ловят и да ви кажа че ако утре ми се обадят да намерим зарибител за Ивайловград пак ще отида да намеря и ще я закарам.Всеки трябва да помага със каквото може за да има риба по водоемите.Барутчия,хайде като отиваш на Ивайловград пусни един пост или ми звънни на номера който дадох във някой от предните постове ще дойда да половим заедно сомове,и тогава ще спорим за риби,килограми и за каквото още ни дойде на акъла.А моя сом си е най-големия хванат на воблер в р.Марица и това е ,а вие си говорете колкото си искате глупости,нали разбирате че мен ме вълнува това което казват мойте приятели който са ми и свидетели на улова.Така че който иска да вярва,който иска да не вярва-майната..........му.