Загорка 2

Модератори: bobopeli, sapuna

vasilev_
новобранец
новобранец

Загорка 2

Мнение от vasilev_ »

След първата ми тема за излета на езеро Загорка в Стара Загора реших да пусна и тази тема.В събота решихме отново със същото приятелче да идем отново да нашето място на Загорка.Всичко започна като още в петък вечерта купихме стръв и захранка със специални ароматизатори отделно.Цялото удоволствие ни излезе по 5 лева на човек,което всъщност не е много за сличилото се на езерото :) .
На езерото бяхме в 6:45 сутринта и заехме нашето любимо място.Захранихме с няколко топки и зачакахме.Още в началото имаше 3 удара на малки шаранчета,които бяха върнати във водата да викат "големите риби".В 10 последва отнасяне на плувката и моят приятел хвана стабилен костур.След около час и аз хванах малко по-голям.Междувременно хващахме малки шаранчета , привлечени от ароматната захранка, които мигновено бяха пускани във водата.Ето че момента настъпи-в 12:15 последва повличане на моята плувка на телескопа и засичане от моя страна.Заприлича на шаран но се оказа че не е . То дърпа надолу-аз нагоре . След 20 секунди го изкарвам на повърхността и виждам , че се белее.Не можах да повярвам-първата такава риба на Загорка - платика точно 500 грама.Зарадвахме се и обнадеждени че ще хванем още заметнахме и зачакахме.Към 4 часа моят приятел заби още 1 платика-към 400 грама.След нея на моя телескоп се закачи 1 малка бяла рибка,която също ни учуди.Всеки който минеше питаше:"Напълнихте ли живарника,момчета?"-с насмешка, след като видеше рибата , казваше :"Знаете ли , че от 10 години не са вадили платика тук?"С 1 дума риболовът беше идеален и емоциите страхотни. Другата седмица сме пак там :). До скоро
туковец
новобранец
новобранец

Re: Загорка 2

Мнение от туковец »

Василев, твоят разказ ме вдъхнови :). Може да се срещнем на езерото другата седмица. Очаквай конкуренция от моя страна !!! :D
туковец
новобранец
новобранец

Мнение от туковец »

ЗАБРАВИХ също да те похваля за факта че си пуснал шаранчетата. Продължавай в същия дух, явно е че ти пука за рибата във водоема И НАСЛУКА :)
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Събута следобяд и аз бях там. На езерото в момента излиза основно бабушка на жито друга риба освен дребни шаранчета (които някои "добросъвестни" колеги прилежно си прибират) несам виждал някой да вади.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Между другото вчера един колега беше хванал около 5-6 бабушки и ме попита дали ги искам, а аз му отговорих, че моята риба съм я пуснал обратно. При такъв отговор той направо ми се изсмя в лицето !!!!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

едно време и аз си предлагах улова, докато не ми се похвалиха с моя улов , и от тогава "всичко вътре", и по ми е гот! някакси ,не се хваля, ако има свидетели ,цъкат :shock: а като я пусна се побъркват ,е тогава идва моя кеф,"ларж ,татковото",ма ти пари ,захранки,такъми.Що я пускаш?Ми щото ми е гот 8) ,аааааааааааааааааа :P

РЪКОПЛЕЩА НА ТУЙ ТЕЩО :wink:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Браво Василев!!!Пускай батко,нека им покажеш на "майсторите" как се правят нещата!
valentin7203
новобранец
новобранец

Мнение от valentin7203 »

и аз днеска бях на загорка о6те в 6.резултата три платики около500гр и 4 шаран4ета по 300 грама пуснати обратно :D
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Абе каде ги вадите тия платики аз нещо по-различно от бабушки немога да хвана :roll: :roll: :smt017 :smt017
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”