ИАРА-яз.Сопот

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

ИАРА-яз.Сопот

Мнение от Диканаров »

Колеги, бях през съботата и неделя на яз. Сопот с внучката и ловихме костур! Много приятно впечатление ми направи ИАРА- от гр. Ловеч с ръководител д-р. Й. Найденов. С катерът си неколкократно обхождаха язовира, като проверяваха риболовците и оглеждаха зо мрежи и комбайни. Наистина е завишен контролът след зарибяванията и има надежда, язовирът да си възвърне предната добра слава. Още веднъж изразявам благодарността си към работата на екипът на д-р Найденов и им пожелавам успех и здраве та с общи усилия да се възстанови рибното богатство и ограничи до минимум браконерството! :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Madafaka
новобранец
новобранец

Re: ИАРА-яз.Сопот

Мнение от Madafaka »

Браво само така трябва.
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

Браво че обкалят язовира,но трябва да обърнат малко внимание и на другите язовири.Тази година да речем не съм ги виждал нито на Александрово,нито на Крапец-а имам няколко излета там,като единият беше 8 дневен
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
svetozark
новобранец
новобранец

Мнение от svetozark »

а,има ли някаква останала риба на Сопот и става ли за излет?
DiE HarD
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DiE HarD »

Ако проверките продьлжават язовира може да си вьзвьрне предишното рибно богатсво.
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Моля ,за повече подробности за риболова там и за самия язовир?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

sudjuka написа:Браво че обкалят язовира,но трябва да обърнат малко внимание и на другите язовири.Тази година да речем не съм ги виждал нито на Александрово,нито на Крапец-а имам няколко излета там,като единият беше 8 дневен
Абсолютно подкрепям, а да не говорим какво става и на по-малките свободни водоеми, че и на Осъма!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
Assassin23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Assassin23 »

Да наистина много се е засилил контрола даже миналата седмица ни събудиха с един голям фенер с който търсеха хвърлени въдици и мрежи!
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Атрактивно, но неефективно отчитане на дейност.
Хвалбите и благодарностите са излишни според мен.
svetozark
новобранец
новобранец

Мнение от svetozark »

Вчера минахме покрай Сопот и неразбрах каде се намира язовира,кажете става ли за излет?ммми каде се намира по точно?
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

svetozark написа:Вчера минахме покрай Сопот и неразбрах каде се намира язовира,кажете става ли за излет?ммми каде се намира по точно?
Колега, става въпрос за язовир в северна БГ до с. Голяма Желязна - Ловешко! Ако си минал, покрай гр.Сопот - това е друга бира! :wink:
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

На 06.09. влязох в яз. Сопот в 11ч. Около 13ч. забелязах катерът на ИАРА да обикаля по брега и да проверява група по група рибари. По едно време тръгнаха директно срещу мен. Аз съм си в лодката с една въдица и ловя едри костури. Идват проверяващите, внимателно поискаха билета и живарника ми за проверка. Понеже чупя вратовете на костурите, за да не ми дупчат гуменяка си подадох найлоновата торба с рибата и зарових в друга торба за билета. Подадох им го както бе в херметическото си калъфче. Провериха вписванията, редовността на документа и имам ли маломерни бели, шаранчета и амурчета. Пажелаха ми "На слука" и тогава си отметнах широкополата шапка и попитах д-р Найденов не ме ли позна по билета. Здрависахме се и тогава ми се оплака, че всеки втори-трети от проверяваните с маломерки или мрежи и комбайни все ги уволняват! Благодарих му за зарибяванията и грижата за язовира, като му заявих, че ние от форума сме винаги поддържали ИАРА и ще помагаме. Той ми обеща да ми предаде за форума, като предметна награда за НС-6 линийки за размера на рибите и плакати. Вероятно ще го видя при следващият си излет на язовира и ще ги донеса на Ивайловград. Сохон, драги колега, има и приятни изключения в ИАРА! Освен от Ловеч, съм чел за добри прояви и от Хасково и Бургас. Има хора и хора. Да не слагаме под един знаменател всички. Има мърши и сред полицаите и сред прокурорите , и сред кметовете, и сред иараджиите, и сред съдиите, но има и хора, които се опитват да си вършат работата както трябва. А те обират всичката злоба на браконерите и ако не им помагаме те няма да стават повече, а ще намаляват. Дано хората, като д-р Йордан Найденов и неговите 4-5 сърцати млади хора да се множат сред проверяващите. На мен ми стана приятно да видя учтиви и в същото време твърди и педантични при прегледа млади хора. На такива ако помагаш и резултатите ще са след година-две на лице, както на Сопот. Вече има хванати бели по 5-7кг. костурите са по 400-500гр. шаранчетата и амурчетата от миналата година са над кило. Все неща за които десетилетие не можехме и да помислим. Та колеги, освен на ИАРА звънете и на 112. Там се регистрира сигналът, дава се нареждане и се реагира. Верно е както казаха някои колеги, че се измъкват без санкции, но тоз дето е "намерил" рибата и мрежите, няма право да я продава! Това може само рибар с професионален билет! Продажбата става със съответните документи за произход и от РИОКОС, иначе по закон санкциите са голями за нерегламентирано продаване на риба с неясен произход и качество, на нерегламентирано като търговски обект място, без касов апарат. Хайде да не правим говорилня, а да притискаме органите, пък и само за това да не си проспиват спокойно от заплата до заплата. Мисля, че от това има полза и все на тариката ще се намери майстор дето ще му тури накрая капа! :axe:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Здравейте колеги.Мисля че незнаете някой неща за язовир сопот. Аз съм от Троян и редовно ходя там. Че са засилени проверките е верно.Но докато ме будят нощем за две въдици в същото време тяхни познати, който познавам и аз, пускат мрежи с тяхна благословия. Мисля че не аз с две въдици ще изловя рибата :x
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
Аватар
Assassin23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Assassin23 »

Да така е!За съжаление!
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”