Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз. "40-те извора"
Модератор: Paublo_Eskobar
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
яз. "40-те извора"
От падането на забраната се ловят предимно дребни костурчета и прилични бабушки и уклеи. Риболова с къса дирктна пръчка - 5 или 6 метра е убийствено ефективен. Може да се "отсее" всеки вид от гореизброените и да се направи доста добър риболов, толкова интензивен, че след 2-3 часа на човек му писва. днес направих поредния излет, като за съжаление ме изненада лошото време.
Re: яз. "40-те извора"
Я ми кажи там с билет ли е или е частен и се плаща??
-
- научил се да хвърля
Няма такса.С билет е, но и не минава проверка
успех.Но аз като бях на откриването нямаше никаква бабушка и уклей само дребни костурчета има.На устието ловях при състезателите.

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не случайно по-горе споменах, че рибата може да се "отсее" с подходяща тактика. Днес целта ми беше риболов на бабушка. Единствената различна риба - само 3-4 костурчета.
-
- ще става разбирач
С рибарски билет от горско стопанство ли се ходи ? 

-
- научил се да хвърля
А на кое място, на каква въдица и монтаж, и на каква стръв?Николай Ангелов написа:Не случайно по-горе споменах, че рибата може да се "отсее" с подходяща тактика. Днес целта ми беше риболов на бабушка. Единствената различна риба - само 3-4 костурчета.
-
- вече хвърля и на тежко
Миналата година бяхме там на състезание и освен 2 големи рака друго не хванах!!! Не се лъжете - там няма риба!
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ловя на достъпния западен бряг (достъпен, защото има асфалтов път). Или в началото на язовира, или по-надолу в дълбочините под бунгалата. А метода на риболов го споменах - 5 или 6 метров телескоп без водачи. Трудното е да се събере рибата и да се накара да се храни, нищо повече. Обикновено не ми се налага да чакам. А стръвта - универсалния бял ( в комбинация с боядисан, но с него резултата м ие по-добър при каракуда) червей. За съжаление каракудите от преди забраната не мога да ме намерят
. Но за тях предимство е торния червей.
п.п. Нямам никакво намерение да заблуждавам. Напротив, мисля че със споделената информация ще бъда полезен на доста колеги от региона.

Нямам идея за преди. За първа година посещавам този водоем. Достъпен, удобен, подходящ и за риболов с фидер. Сидейки от излетите ми до сега - риба има (разбира се според моята гледна точка и за риболова, който ми носи удоволствие).от dilval на Нед Юни 21, 2009 11:19 pm
"Миналата година бяхме там на състезание и освен 2 големи рака друго не хванах!!! Не се лъжете - там няма риба!"
п.п. Нямам никакво намерение да заблуждавам. Напротив, мисля че със споделената информация ще бъда полезен на доста колеги от региона.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Да,миналата година по случай празника на детето-1 юни,имаше състезание,млади момко.Колко опит имаш в риболова да си така категоричен с исказванията си.Това,че ТИ не си успял не е правилния отговор.Не си намерил подходяща тактика.И колегата Ники Ангелов го познавам лично,един много добър и разбиращ риболовец,та на теб ли да вярвам-аз самия се връщам от там с пълен живарник винаги,или на него да вярвам.dilval написа:Миналата година бяхме там на състезание и освен 2 големи рака друго не хванах!!! Не се лъжете - там няма риба!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
На 20 юни в 5,30 часа бяхме на язовира, от дясно на стената.Имаше вече един рибар, който пред нас хвана първата червеноперка.Разположихме се, заложихме на всякаква стръв- бял и боядисан червей, царевица, рибка и Промикс.Резултатът за нас беше 3 червеноперки,1 по-голяма таранка и множество дребни костурчета.Колегата,който беше дошъл преди нас приключи риболова с 4-5 червеноперки, а всички останали хващаха само от дребните костурчета.Язовирът се изпразни по обяд, защото на всички надеждата за улов умря вече.Наистина никой не мина да проверява за билети....защо ли м:idea: ...може би защото всеки, освен нас знаеше, че на този язовир няма риба.
-
- научил се да хвърля
И на състезанието на откриването децата не хванаха нищо.Даже по хоби тв като ги даваха организатора сам си спомена, че няма риба и т.н.Момчето което взе първо място беше с улов около 300 гр.Това са 20 костурчета.Поне да бяха едри те са по 5-6 см.
-
- научил се да хвърля
[quote="Николай Ангелов"]Ловя на достъпния западен бряг (достъпен, защото има асфалтов път). Или в началото на язовира, или по-надолу в дълбочините под бунгалата. А метода на риболов го споменах - 5 или 6 метров телескоп без водачи. Трудното е да се събере рибата и да се накара да се храни, нищо повече. Обикновено не ми се налага да чакам. А стръвта - универсалния бял ( в комбинация с боядисан, но с него резултата м ие по-добър при каракуда) червей. За съжаление каракудите от преди забраната не мога да ме намерят
. Но за тях предимство е торния червей.
А колега някаква захранка ползваш ли за събиране на рибата.Ако ползваш каква е тя.Меси за инфото

А колега някаква захранка ползваш ли за събиране на рибата.Ако ползваш каква е тя.Меси за инфото
- CrossFire
- разбира нещата
Аз посетих водоема на 14 юни като се разположих на устието. Бабушката тогава още не беше хвърлила хайвера и взимаше слабо, а каракуди всеки изкара, но по 1-2 бройки. Язовира държи риба независимо от това, че постоянно се тармъчи и мрежи.
Моето мнение е, че доста хора го подценяват от към риба и не полагат нужните усилия и подготовка, за това повечето хора остават разочаровани.
Моето мнение е, че доста хора го подценяват от към риба и не полагат нужните усилия и подготовка, за това повечето хора остават разочаровани.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ловя в повечето случаи на местата около аза-помпената станция или след големия зяавой на пътя,никога не съм се връщал без риба оттам.Явно някой нещо някъде бърка.Дори съм хващал кефали и карабалъци с размери за които даже и не се подозира,че съществуват.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Бутника е прав,просто трябва да познаваш язовира, риба има и то доста.Тази година се изкараха огромно количество, каракуда и червеноперка там ,а и за шаран се чу че зел да дава.Цялата циганска махала се изхранва там, ей не подценявайте мангалите.Имаше една стара рибарска поговорка кадето има мангали има и риба да знаете.butnik написа:Ловя в повечето случаи на местата около аза-помпената станция или след големия зяавой на пътя,никога не съм се връщал без риба оттам.Явно някой нещо някъде бърка.Дори съм хващал кефали и карабалъци с размери за които даже и не се подозира,че съществуват.