Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Oсветление в "тъмната" част от риболова
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: НАЙ-ДОБРО ОСВЕТЛЕНИЕ НОЩЕМ...?
ха-хаааааа! яко!shtilio написа:Против комарите, вътрешно мазане със ледена мастика помага много![]()

За най-добро съм признал петромакса! Имам го, барабар със всичките консумативи (газ, спирт...) и често го нося, но всички знаят, че изисква и доста внимание. Поне докато се поизпразни резервоара, че да задържа по-дълго налягане. Неудобство е крехкия джам и нуждата от помпане от време на време.
В книжката пише, че светлината се равнява на около 150W, което за полеви условия си е лукс.
Иначе и аз като другите колеги ползвам луминисцентна лампа на 12 В, освен нея имам и 2 газови за туристическите бутилки. При по-студено време, и ако ти е затворен бивака, освен че светят, даже и топлят
. Е, трябва да се съобразиш и със отделянето на СО2, та требе да има и отвор за вентилация някъде!
Практика му е майката и сам ще прецениш кое е най-удобно за твоя комфорт

Иначе и аз като другите колеги ползвам луминисцентна лампа на 12 В, освен нея имам и 2 газови за туристическите бутилки. При по-студено време, и ако ти е затворен бивака, освен че светят, даже и топлят

Практика му е майката и сам ще прецениш кое е най-удобно за твоя комфорт

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
май само аз ползвам съвременни еко технологии ,та системата е следната ,прилича "леко" на малък петромакс , има:луминисцент,диод,сирена+червена светлина,РАДИО
и всичко това на ДИНАМО ,а бе като динамото на фара за колелото ,за 3 минути въртене на ръчката му дават 30 мин. на радиото, 40 диодна светлина ,6 минути на луменисцента ,АААААААААААААААААА и зарежда джиесеми
за 25 лева толкоз 

Re: Oсветление в "тъмната" част от риболова
Огън-истински
Иначе ако колата е до мен,преубразовател от запалката на 220 волта и една крушка от икономичните-яко свети-като петромах 

Риболовци.
- spookymiro
- ще става разбирач
Как се оправям с тъмната част от риболова съм описал в друга не особено подходяща за това тема
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 94#p372016
За мен най-оптималното осветление е използването на луминисцентна лампа на 12V. Вчера измерих колко харчи 8W такава, продават ги по автомагазините, МЕТРО и т.н. Мултицета показа 0.27ампера, значи за четири часа ще изхарчи малко повече от 1 ампер.
Поздрави!

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 94#p372016
За мен най-оптималното осветление е използването на луминисцентна лампа на 12V. Вчера измерих колко харчи 8W такава, продават ги по автомагазините, МЕТРО и т.н. Мултицета показа 0.27ампера, значи за четири часа ще изхарчи малко повече от 1 ампер.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Защо не опитате със светодиоди ?
lusienn написа:Огън-истинскиИначе ако колата е до мен,преубразовател от запалката на 220 волта и една крушка от икономичните-яко свети-като петромах

Риболовци.
...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 5:00 am, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Diman написа:С това си реших проблема с осветлениетоhttp://mebelibg.com/a2/offers.asp?p=3998517
Разбира се, хедлампата е неотлъчно с мен.

FCSH - isianty !
...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 5:00 am, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Според мен за палатката е супер, но когато си навън и масата е по голяма и сте се събрали примерно 10 човека, ще дойде малка, докато това http://www.namerimi.com/products/Virmea ... %20195885/ като се сложи в средата ще е страхотно или може да се закачи някаде- консумира много малко енелгия и след 12 часа светене, колата пак ще може да запали с лекота 

FCSH - isianty !
...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 5:01 am, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Diman написа:Разбира се, 8W-вите луминесцентки са мнооого добро решение. Досега ползувахме такава, и все още я ползуваме, с две акумулаторчета- носталгия по миналото. За 10 човека ще трябват сигурно 2 от моите. Все пак аз смятам, че бъдещето е в лед-диодите- непретенциозни и суперикономични.

FCSH - isianty !