Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Зъбар, навици и снимки
Модератор: nkolev66
Зъбар, навици и снимки
Много от нас вече гмуркат по Егейско море а зъбарът е най-желаната и мечтана риба на всеки един харпунист живеещ по средиземномороието, не толкова заради отличните му вкусови качества ами защото живее надълбоко, рядко се среща и е изключително предпазлив. Ако го има идва почти винаги в края на апнеята и то много бавно. Имате възможност само 1 секунда за изстрел след като ви е видял и реши да се обърне. В случай че изстрелът е неуспешен в тази зона в този ден друг зъбар няма да видите.
Аз от години ги дебна и от време на време съм вземал по някой друг, но мечтания ми зъбар винаги е бил този с тегло над 5кг. Този уикенд успях да взема един 7кг и сега си мечтая за 10 килограмов
Реших да отворя специална тема за тази риба с цел всеки който удари такъв да я слага тук като описва събитието с цел споделяне на опит.
Историята на този 7кг е следната. В момента термоклина в егейско е на 12-14 метра и зъбарът е там. След 10-на дни като изчезне термоклина ще е на 25-30 метра. В 18:30 следобед гмурнах, видях 2 големи зъбара, спокойни. Реших да се кача и да се подготвя за по-дълга апнея. Това е другото характерно, че има ли го докато не го изплашиш си стои в района. Раздишах добре и гмурнах на 12м като се скрих добре зад една предварително набелязана скала. До 1:35 мин никой не дойде, след това му видях главата как плува много бавно към мен. Изчаках го почти до последно да направи кръгом и стрелях. Стрелях в главата, но явно не съм преценил правилно размера му и изстрела се оказа далечен, над 5м. Стрелата го удари ниско долу в корема точно над коремните перки. Тотал 1:45 мин. За няколко секунди, още по пътя нагоре ми разви макарата на харпуна а горе след като пуснах харпуна разви още 20м от макарата на ръката ми, но не съм и го опъвал умишлено за да не скъса. Гмурнах и го видях маскиран в тревата, но стрелата не се виждаше. Беше останал на кордата и това много ме успокои, защото колкото и да се мята няма как да се скъса
. С няколко гмуркания най-сетне го хванах здраво 

баракудата и 2-та по-малки зъбари са на колегата с който гмурках

Аз от години ги дебна и от време на време съм вземал по някой друг, но мечтания ми зъбар винаги е бил този с тегло над 5кг. Този уикенд успях да взема един 7кг и сега си мечтая за 10 килограмов

Реших да отворя специална тема за тази риба с цел всеки който удари такъв да я слага тук като описва събитието с цел споделяне на опит.
Историята на този 7кг е следната. В момента термоклина в егейско е на 12-14 метра и зъбарът е там. След 10-на дни като изчезне термоклина ще е на 25-30 метра. В 18:30 следобед гмурнах, видях 2 големи зъбара, спокойни. Реших да се кача и да се подготвя за по-дълга апнея. Това е другото характерно, че има ли го докато не го изплашиш си стои в района. Раздишах добре и гмурнах на 12м като се скрих добре зад една предварително набелязана скала. До 1:35 мин никой не дойде, след това му видях главата как плува много бавно към мен. Изчаках го почти до последно да направи кръгом и стрелях. Стрелях в главата, но явно не съм преценил правилно размера му и изстрела се оказа далечен, над 5м. Стрелата го удари ниско долу в корема точно над коремните перки. Тотал 1:45 мин. За няколко секунди, още по пътя нагоре ми разви макарата на харпуна а горе след като пуснах харпуна разви още 20м от макарата на ръката ми, но не съм и го опъвал умишлено за да не скъса. Гмурнах и го видях маскиран в тревата, но стрелата не се виждаше. Беше останал на кордата и това много ме успокои, защото колкото и да се мята няма как да се скъса

баракудата и 2-та по-малки зъбари са на колегата с който гмурках

- Диканаров
- кандидат преподавател
Re: Зъбар, навици и снимки
Отличен резултат! Отлични снимки! Споменът ще остане за цял живот! Желая и десет килограмов зъбар да простреляш! Пиши по-често за излетите си ! Можеш! Всичко ни е интересно от подробностите ! Поздрави! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Юли още един път да те поздравя!
Ако го нямаше твоя бабаджанест зъбар на снимката да засенчва и другите зъбчовци на приятелят ти, хич не са невръстни рибета. Поздравления и за него!
Ако го нямаше твоя бабаджанест зъбар на снимката да засенчва и другите зъбчовци на приятелят ти, хич не са невръстни рибета. Поздравления и за него!
Никоя риба не е по - важна от живота !
- lina
- ще става разбирач
Това си е било направо приключение, чудесен излет и репортаж 

А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
-
- разбира нещата
lina написа:Това си е било направо приключение, чудесен излет и репортаж

БАЙ-100-ЯН
Поздравления Спиър - и за улова и за темата ! Ама щастлива физиономия си направил на снимката де
! Още веднъж Браво !