Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ТолстолоВ ала IDA
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: ТолстолоВ ала IDA
До миналата година единствения начин за улов на толстолоб, който знаех, че съществува, беше "търмаченето".butnik написа: Това не е риба която кълве по нормален начин,приомите за хващане ,които използваме с моите приятели са с единична кука и без пружина,даже в повечето случаи на щека.Но щом се стимулира този начин ОК.
След темата на IDA, ми стана интересно и се пробвах, но не хванах.

Ако ти споделиш твоя метод - ще го пробвам и него.

Цъ, Ванка, през август ще е още по-зле, зат'ва се стягай за Дреновец.strijok написа:Браво Кире, браво Годзила![]()
Идва август, стягай се за реката

@ men4o, за какъв "личен чат" става дума - личните съобщения във форума или чата в скайп?

Маринката е там от откриването...и още си е там.

Кроасана....мачкаш и слагаш на пружината?

Хипотезата ми за некълването на амур и шаран е, че толстолобите ги плашат.
При вадене на една от пръчките, се закачи един около 10 кг., който си е лежал около захранката. За съжаление, се откачи.

@drebens, Славчо, ти к'во направи на този язовир?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- TRAP
- ще става разбирач
Защо бре Киро на мамка за скобар или на пружина на качамак и хлаб и стериопор не си ли закачвал Толупи по Дунав.Преди доста години се ловят по този начин лошото е че нещо и по изчезнаха.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 98#p388560GODzillata написа:
@drebens, Славчо, ти к'во направи на този язовир?Жалко, че се разминахме! Ама спокойно можеш пак да дойдеш.
Аз съм много доволен,много ми хареса,стягам се за август.

-
- новобранец
- Обратна връзка:
За личния чат в скайпа иде реч.Работи ли?
- indalo
- фен клуб-скобар
Още нещо за рибите и пускането по арендованите водоеми. Всеки такъв водоем си има условия. На едни рибата се заплаща ако искаш, на други нямаш право да връщаш, ловиш колкото ще си платиш и спираш. На други плащаш и взимаш до 3 риби или кг. примерно, на трети колкото си хванеш имаш право да вземеш. Е защо някой арендатор не си направи сметка, че може да се стимулира пускането като плати примерно по 2лв. за кило ако пуснеш рибата. Така и на него ще му излиза по евтино зареждането. Вместо да плаща за зареждането по 4лв, може една част да му излезе на половин цена. Така и за арендатора по добре, а и се стимулира релийза.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- учете се от него
Аз постоянно бих ходил на арендни водоеми с минимална такса на пръчка ( рядко ловя с повече от 1 пръчка) и задължително пускане на всичката уловена риба ( без плевелните). Само че такива арендни няма- таксите започват от 10 лева за две или три пръчки и достигат до астрономическите 80лв. ( "малкото топло" на ТЕЦ-а). Сиреч , арендаторите разбира се че трябва да си гледат икономическите интереси, а според разбиранията на ултра левите "кеч-енд-рилийзатори"- риболовците да го духат за собствена сметка, под вода и да не се дига прах
Категорично отбягвам водоеми на които се заплаща и улова, да не говорим за такива на които е забранено да се връща обратно- това е върха на хранителната верига, наречена "водоеми за спортен риболов"

Категорично отбягвам водоеми на които се заплаща и улова, да не говорим за такива на които е забранено да се връща обратно- това е върха на хранителната верига, наречена "водоеми за спортен риболов"

- GODzillata
Споко, Петко, 10-те толстолоба си плуват в микро-язовирчето на ловната ни дружинка.петко стоянов написа:Кире,уважаван от мен човек си,но риболова ти не ме кефи хич!
Беше ми кеф да се избъзикам със зоофилите.

Моят скайп е GODzillata, а линк към публичния чат на форума в скайп има в подписа ми...и да - работи.men4o написа:За личния чат в скайпа иде реч.Работи ли?

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво друже Киро
такива животни при нас нема,и ми остава да се кефа само на Ваште репортажи
Поздравлениа и за бачо и неговиа метод 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- GODzillata
Друже Ни'кола, напълни багажника с плескавици и скопско пивоnikola polizovski написа:Браво друже Киротакива животни при нас нема,и ми остава да се кефа само на Ваште репортажи
Поздравлениа и за бачо и неговиа метод

-
- учете се от него
Никола, мерси за поздравленията, но метода не е мойnikola polizovski написа: Поздравлениа и за бачо и неговиа метод

Виж, за монтажа "на плувка" с директен(респективно щека/уип) и ластик имам сериозни претенции да съм, ако не точно първи, то поне един от първите в далечните 1998/1999г. Ако някой от тук пишещите и четящите е ловил така по тия времена, нека да постне

- CrossFire
- разбира нещата
Аз точно през тези години позабравих за реката и започнах да подхождах сериозно към риболова по язовири. Тогава си купих първия мач и директен.IDA написа:Виж, за монтажа "на плувка" с директен(респективно щека/уип) и ластик имам сериозни претенции да съм, ако не точно първи, то поне един от първите в далечните 1998/1999г. Ако някой от тук пишещите и четящите е ловил така по тия времена, нека да постне
1999г. за първи път видях толстолоб и той беше уловен на щека на яз. Мечка. Хората хвърляха храна в големи количества, една от рибите я вадеха около 40 минути и всичко това ми се е запечатало като хубав спомен. Уловените риби бяха 5 в мое присъствие.
Не писах по-рано понеже си помислих, че ще "скочат" доста хора и ще кажат, че са ловили и затова и съм поизпуснал темата.IDA написа:Какво става бе колеги, никой не писа да е ловил така по ония времена

-
- учете се от него
Не, няма да кажат колега- по ония години ловенето на толстолоб със въдица и по спортен начин се смяташе за абсолютна случайностCrossFire написа: Не писах по-рано понеже си помислих, че ще "скочат" доста хора и ще кажат, че са ловили и затова и съм поизпуснал темата.

номер 10 и тесто или жито. Тия, дето "мойте приятели...." и т.н. са пунта-мара хави ; цъкат си пичовете на "паячета" и всичко си е нормално ( виж поста най-горе на страницата)

Аз и за това пуснах отделна тема по тези въпроси

Поздрави и Успех!!!!!
- Ivkou
- вече хвърля и на тежко
Тфа е дребна риба, що не си я пусна и без тфа не се размножава ... Пък и за ядене не става
иначе gj

иначе gj

It's all about the game and how you play it !!!