река Велека 30.06 - 03.07.2009

Модератор: Кърцата

mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

река Велека 30.06 - 03.07.2009

Мнение от mita4eto »

Здравейте, колеги!
След кратки колебания за морското ни пребиваване за началото на лятото, Синеморец в комбинация с Великата Велека и Странджа планина се оказаха неустоими за нас и на 29.06 се застопоряваме за една седмица в Синеморец. Разбира се, риболовът ще бъде топ приоритет, доста време й се каня на Велека, май скоро ще имам щастието да бъда там. В тази връзка, изчетох доста постове във форумите, долу-горе имам цялостна представа за риболова по Велека (на теория само), но до актуална информация така и не успях да се добера. Затова се обръщам към вас, колеги, молбата ми е за съвети относно места за риболов по това време на годината, какво е актуалното състояние на реката в момента, въобще всякакво инфо би ми било от полза.
Разбира се, след като се прибера, ще мога да споделя с вас излета/излетите си там, надявам се подплатени и с добри снимки на Великата Велека :)
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
p.stoyanov
новобранец
новобранец

Re: река Велека 30.06 - 03.07.2009

Мнение от p.stoyanov »

Здравей колега!
Вчера се прибрах от с.Синеморец, на Велека излиза под железния мост на пружина( кюспе, ярма, хляб и царевица на куките) кефал около 1/1,5кг. и каракуда на бял и торен червей около 200/300гр. Имало много добри също места по реката от моста на горе, но не съм ходил на там разбрах от местни. Ходих повече на плаж Бутамята до хотел Бела Виста и там на морски червей направих платерина и илария от брега.
Дано да съм ти бил полезен. :D
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Благодаря за отговора ти, колега!
Да, всяко актуално инфо ми е полезно. Миналата година ходих нагоре по реката от моста докато се стесни, определено имаше прекрасни места за риболов и именно там мисля да проверя как е активността на рибата. Идеята ми е да съм на максимално тихо и необезпокоявано от туристи място (доколкото е възможно) :wink:
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Митаче, преди две години бях със семейството си по Странджата, та ходиме и по Велека за риба, но точно мястото как се казваше, не си спомням, само помня че беше отклонение от пътя Царево - Малко Търново след моста към някаква база на горско стопанство, в която трябваше да нощуваме но така и не я намерих, но тръгнах по течението от моста на около 10км. и останах очарован и от местата и от риболова. На спининг много прилични кефали и след това...релииз :smt079
Дано да съм ти помогнал с нещо :wink:
Ще чакам репортаж от Великата Велека :smt023
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Митаче, няма начин да намериш тихо и спокойно местенце по това време на Велека, поради рязко увеличилите се лодки за разходки през последните години. Моят съвет е да използваш ранните сутрешни часове, когато все още няма движение на плавателни средства по реката. Задължително се зареди със спрей или някакво мазило против комари, иначе може да полудееш от тези натрапници :D . Избягвай да използваш за стръв бели червеи освен ако не искаш да хващаш попчета и дребни уклейки. За стръв и захранка - попарено жито и царевица. Рибите, които евентуално ще представляват интерес за теб са шаран, лупавец и морски кефал. Миналата година долу-горе по същото време бях по реката и ако си пропуснал репортажа го разгледай :arrow: ЦЪК. Морски червеи е по-добре да си вземеш от Бургас, ако ти се ловят кефали. Това се сещам засега :roll: . Питай ако имаш други въпроси относно Синеморец и Велека :wink:
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Колеги и приятели, СЪРДЕЧНО ВИ благодаря за съветите!
Румци, със сигурност риболовът ще го правя мнооого рано сутрин, хем заради многото лодки, хем заради по-голямото удоволствие за мен от ранно ставане и посрещане на утрото на брега на Великата Велека. Откакто на Ясна ПОляна ме побъркаха комарите, никъде не мърдам без Аутан спрей, верен приятел ми е в такива случаи :) За стръв ще се отбия от Бургас да взема, без това имам мерак да се отбия до прословутия магазин на "краставицата", ще се заредя още от Ямбол с царевица и жито. Сега ще прегледам темата ти "Екшън с кефали", благодаря за съветите :prayer:
Колеги Краси и Бат Ицо, наистина за мен Велека и Странджа са раят на земята, душата ми там се чувства като на 7-мото небе, ще се постарая да запечатам прекрасни мигове с фотото и да ги споделя с всички вас.
Аватар
toko7
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от toko7 »

toko7 ви призовава да си събирате боклуците след риболов
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Всичко е много красиво в сайта им,само дето не са показали омрелите американки които ги хвърлят деректно в рекичката (мисля че ковач) а тя съответно се влива в Велека след няма 100 метра и вонята е неописуема.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
toko7
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от toko7 »

Може и да си прав.Аз днес хапнах там и после отидох на Велека малко след моста.Изображение. Но нямах време да пробвам за риба.Видях двама колеги с плувки но незнам дали хванаха нещо.Във водата се гледаха доста рибки.
toko7 ви призовава да си събирате боклуците след риболов
sote
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sote »

Митаче успех ти пожелавам и пиши после защото и аз мисля да ходя от 11.07 с семеиството на Ахтопол на море и ще я посетя тази Велека
Аватар
salmo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от salmo »

каридата написа:Всичко е много красиво в сайта им,само дето не са показали омрелите американки които ги хвърлят деректно в рекичката (мисля че ковач) а тя съответно се влива в Велека след няма 100 метра и вонята е неописуема.
.... рекичката се казва Катундере , а за другото си прав.
ИзображениеYou'll Never Walk AloneИзображение
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Както някой някога беше казал, отидох, видях, накефих се и се прибрах :( За повече инфо тук съм писал как протече пребиваването ми на Велека: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=25834
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”