За Дунав

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Niki(new)
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Niki(new) »

Еми срам несрам ,ама аз да си кажа сом над допустимата граница неще и неще........ дано до старта на формулата едно да се окачи ,но да е поне над 4 кг :roll: ....... ако е останало нещо от тези с мрежите
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

И аз така, снощи пернах две ама по 1 кг и нещо(върнати), за едро си трябва ходене Дунава е пълен с дребни сомчета.
Аватар
дидо
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

:)

Мнение от дидо »

значи да не се ядосвам че пропуснах вардиския остров моите колеги отидоха ама без мен (че много работа ) но пак друк пат след около месец тогава пак ще ви досаждам за инвормация . 8) 8) 8)
Изображение
vaskonay
новобранец
новобранец

ДУНАВ

Мнение от vaskonay »

КАЖЕТЕ МОЛЯ НЯКОЙ МОНТАЖ НА ЛИНИЯТА! ДА РЕЧЕМ ЗА ЛОВ НА СОМ ИЛИ НА ШАРАН. СТАВА ВЪПРОС ЗА ЛОВ НА ДУНАВА.
И Рибар съм и Ловец съм.......
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Мамка му и работа,навремето служих в Козлодуй,но понеже бях аскер,така и не хвърлих една въдица в него.Слушал съм че има големи сомове там и имам мерак някой ден да отида до там за сом,но незнам местата,пък и Дунава е голям и съм убеден че риба ще има колкото си искаш.Знам че другите държави (който имат излаз на дунав) зарибяват Дунава постоянно,но за нашата мила родина нищо не знам,хвърлят ли,не хвърлят ли риба и т.н.Тук до Пловдив има един др.Чобанов,дойде си от Франция и взе от държавата 2.000.000 долара безвъзмездно да направи люпилня за есетрови риби и беше задължен всяка година да хвърля есетри при вас в Дунава,ама май задълженията му приключиха много бързо,и му останаха паричките дар от НАС БЪЛГАРСКИТЕ РИБАРИ.Ще ви помоля някой да даде малко информация,къде би било удачно да ида по Дунава.
Благодаря ви предварително.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ако кажеш долу горе в каква посока си се орентирал може да помогна малко, лодката е голямо предимство поне за русенския регион.

и един въпрос като начинаещ спинингист, коя блесна бихте ми препоръчали за сом, и има ли ефект закачането на червей за тройката.
единствено луксоса успявам да водя с нормално темпо по дъното като му сложа утежнението, всичко друго изплува.

За воблери има страшно много закачки по дъното, тая година е пълно с клони и треволяци по дъното, но риболова си върви особено на щуката(но са дребни)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

ivak,признавам си че не съм на ти със блесните,и единственото място на което съм ползувал блесна е на Овчарица,беше от онези големите блесни,като лъжици.Знам че удря сом на тях и тогава още нямаше конци, та ми скъса 0.45 корда. По р.Марица където аз ходя не съм пробвал.Виждал съм колеги до мен са въртяли на малки блесни и са вадили сомчета около две кила но в повечето случай им е късало,защото те гонят основно кефал,и като удари по-едър сом или распер им къса.Що се отнася до ходенето ми до Дунава,все още ми е проект и око тръгна,ще отивам в района на Видин или Козлодуй,защото там имам познати и ще има къде да се песпи поне два дни.Имам и две хубави моторници и нямям проблем със това,но колесара ми не е регистриран и съм го дал на едни който отидоха на Ивайловград.Ще им звънна,да ми га донесатза да почна да го подготвям за регистрация.Има за слагане и стопове и кабели,направо има много работа по него,ако ще ходя на дълаг път,защото тук наоколо ме познават и нямам проблеми с това.Ако можеш да кажеш нещо за Видин-Козлодуй ,давай.Интересува ме дали искат разрешителни и капитанско за лодка.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

За лодка трябва кетап, мисля че за надуваемите не трябва, но влизането с такава е рисковано.

Сега е нисък Дунава и има доста сомски места открити, ще става и от брега.

За Видин и Козлодуй колегата Stefko трябва да се изкаже, там съм ловил доста щуки по пристанищата.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Възобновявам темата защото ми е много интересна пък и за мен активния риболов по Дунав приключи засега.

Наблюденията ми за тази година са:
много риба, но дребна
При ниска вода при открити буни се правеше добър риболов като се замята доста навътре.
Бяла риба не успях да хвана, намаляла е доста в сравнение с други години, знам само за една 4 кг на Ряхово.
Сом по голям от кило и канче нямам едрия просто не е активен.
Пълно е със щука, преобладават дребните но има и доста големи риби,
по добре се ловят на спининг, като плуващите воблери на Ъгли дък и луксоса на мепс за мен са най-ефикасни.
Има доста шаран но и той е дребен имам само 4 над килограм и то на един излет, друго само дребни по 100 до 500 гр.
Расперът тази година се ловеше доста успешно, като предпочиташе блесни с червено и воблери
Едрата платика я няма никаква ловят се стандартни по 20-25 см.
Иначе дребната риба си вървеше с променливи темпове.

Това са изводи от към 20-25 ходения повечето за 3-4 часа.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Абсолютно съм съгласен с това наблюдение, единственото че това лято даваше много доица (мъздруга) и то доста добра, поне това е моето виждане от местата по-които съм ходил.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

В момента направо се сцепват да ловят бял амур и щуки в и около Видин по Дунава.
Аз и заради това се запалих де. :D
Абе направо куцо и сакато се хвали, че е хванало бял амур...едва ли не с подръчни средства.

Тъй като съм абсолютен аматьор, но затова пък голям ентусиаст - да питам нещо - имам моторница, утре ми пристига и сонара...остава ми да си накупя въдици и такъми, та какво ще ме посъветвате да си взема, имайки предвид, че искам да хващам все големи риби - сомове, бял амури, щуки И!!! - моруни - та какви въдици ми трябват за тези риби и какви джаджи към тях?
Друго - моята идея е да си бръмча тихичко с лодката или да се пусна по течението и да скивам в сонара къде е рибата, и като я видя, да и пусна направо пред устата кукичката - вие к'во ще кажете?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

GODzillata написа: Друго - моята идея е да си бръмча тихичко с лодката или да се пусна по течението и да скивам в сонара къде е рибата, и като я видя, да и пусна направо пред устата кукичката - вие к'во ще кажете?
Ше ти кажа че прекалено много разчиташ на тоз сонар,да ти помогни в риболова.Дано не се разочароваш много от него... 8)
Я елате рибенца при батко...
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Добре де, ама все пак какви въдици ми трябват за тези риби и какви джаджи към тях?
:roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

На мен най-са ми удобни двуколенните пръти по 2.70-2.80 от фибро стъкло или тези кухите който се продават с акция 200-500 гр и нагоре , но в никъкъв случай карбон, за това лято имам един счупен мач и един директен, условията са такива че е трудно да се борави с карбон,
макарите с преден аванс и вместимост минимум 100 метра 0.50.
НО това само ако ще ловиш сом, шаран , амур за всичко друго може и по леко обурудване
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”