Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Днес бях на моста в Шкорпиловци около 7:00 h.Рибата започна да кълве към 8:00 h и спря към 11:00 h.Моите попадения бяха 3 много големи платерини и около 15 прилични иларии.Имаше доста хора на моста с по-добри попадения.Пишете ако знаете за някое друго добро място за такъв риболов.Благодаря,предварително.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако реката не е затлачена и се влива до моста, би трябвало рибата да се е нахакала вътре.Миналата година беше така и всяка сутрин имаше сеч на плувка. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
ниакои знаели дали жземат илария на петрол.искам да ка4а снимки как стажа.
Важи, важи. Днес съм на работа и какво, пет модела разглеждам , пет различни прогнози , а сега де . А хората чакат.bat`venci написа:Привет на всички!.....другата седмица се надявам на хубаво време и големи риби.Наслука на всички!!!
Много не се надявай ( предвид прогнозите ),
ама може и да имаш късмет ( предвид познаването на синоптиците )
Любак,за теб не важи това изказване.

Добре дошъл във форума! Относно качването на снимки, прочети важните теми в тозиKodjito75 написа:ниакои знаели дали жземат илария на петрол.искам да ка4а снимки как стажа.

За снимките виж тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=34&t=22524Kodjito75 написа:ниакои знаели дали жземат илария на петрол.искам да ка4а снимки как стажа.
А за да не те скастрят модераторите "В"=W а "Ч" е под Esc

P.S. Май съм се забавил с предупреждението.
Днес 15.00 часа проверка на вълнолома.Не видях някой да пробва на бомбарда.
То май бях само аз там.А преди няколко дена комшията беше взел хубави иларии от там.
Стана ми кофти защото имаше едно мъртво делфинче около петте килограма което
вълните го блъскаха в тетраподите.Явно е на няколко дни и не е оцеляло.Не знаех
че тук се раждат.
То май бях само аз там.А преди няколко дена комшията беше взел хубави иларии от там.
Стана ми кофти защото имаше едно мъртво делфинче около петте килограма което
вълните го блъскаха в тетраподите.Явно е на няколко дни и не е оцеляло.Не знаех
че тук се раждат.

-
- новобранец
На вълнолома от 18 до 21 нито един удар
утре пак ще се пробва 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Там са го пуснали от мрежите може би.Или от ачика,пък вълната го е докарала.chipi_ написа:Не знаех
че тук се раждат.
По закон,връщаш делфина обратно в морето,без значение от неговото състояние.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- milen kordov
- научил се да хвърля
Делфините,Chipi,раждат и в Черно море,ама има едни малки делфинчета,дето старите рибари им викат моткури.КИРО написа:Там са го пуснали от мрежите може би.Или от ачика,пък вълната го е докарала.chipi_ написа:Не знаех
че тук се раждат.
По закон,връщаш делфина обратно в морето,без значение от неговото състояние.
Те по-големи от метър нестават.Може такъв сорт да е било и това.
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
абе днес на централното бургаско пристанище един чичо с един 7-8 метров телескоп на плувка и на най-разнебитения блатен червей който съм виждал направо беше разцепил платерината.имаше сигурно 20+ платерини и иларии като преобладаваха едрите риби
Качествени чепарета Borkata

-
- новобранец
Днес със башта ми ходихме за риба на Вромос. Хванахме 5 платерини и 2 барбуна.Като цяло тази година сравнена с миналата е доста слаба от към кефалови 

-
- вече хвърля и на тежко
От 7.00 до 11.30 на първа буна две добри платерини, като това се случи точно около 10.15 . По това време колегите от Траката проведоха своята поредна протестна акция и затова може би рибата се дръпна. Интересното е, че доста време сутринта 5-6 а може и повече делфини играха съвсем близо до буната. Доста голям екземпляр дори се беше заиграл в самият гаван. Пред плажа.
Това сигурно също попречи на риболова. Рибата взимаше толкова плахо, че беше нужно доста търпение преди да засечеш. Утре пак. 

Ееее те бургазлии се престрашиха да пишат във морския форум бре.
Поста го турям тука, щото разни риби видях, но едни ми направиха най-голямо впечатление. Днес се поразходих до новия вълнолом(източно от японското пристанище) с цел да намеря каята. Отдавна се канех да прослушам това местенце. Пренебрегнах табелата "риболова забранен" и си разпънах пръта. Стоях няколко минути взирайки се във водата, когато изневиделица се появи едра сянка на риба и излезе почти на повръхността. В миг към нея се стрелнаха други две и получилата се тройка кефали се заразхожда на десетина метра от кея, успоредно на него без да подозират за моето присъствие. Аз естествено-неподготвен ни фото, ни такъми, ни стръв за такъв риболов. Това в началото на кея от лявата страна. Изместих се в края на кея от дясната страна и отново затърсих без успех каята, ако не броим едно кучешко. Към 10 и 30 ч водата буквално завря от кефалови. Имаше и дребни, и педарки, и големи пасамаци по две педи и от кило нагоре, които с шумните си тласъци променяха в миг посоката си на движение и дори можеха да те стреснат с предизвикания шум в това тихо море. Повечето от рибите обикаляха успоредно на кея с отворени усти на повръхността. В един момент се сетих, че нося две-три чипарета, а и имам една уловена платерина за устата на чипаре преди две лета. Пробата само леко ги подплаши и показа, че има и сафрид. Резултат-една граца и един сафрид. Странно, но дори и гларусите, които бяха окупирали кея, не атакуваха намиращите се на повръхността риби. Полюбувах се още десетина минути на величествените кефали, на елегантните им движения и под жежките лъчи на слънцето се понесох към дома. Часът бе 12, а рибите продължаваха да обикалят необезпокоявано. Утре живот и здраве ще се опитам да наруша тяхното спокойствие
. Подготвил съм си и дънни и бомбарди па да видим дали няма да ми остане само разходката.
Поста го турям тука, щото разни риби видях, но едни ми направиха най-голямо впечатление. Днес се поразходих до новия вълнолом(източно от японското пристанище) с цел да намеря каята. Отдавна се канех да прослушам това местенце. Пренебрегнах табелата "риболова забранен" и си разпънах пръта. Стоях няколко минути взирайки се във водата, когато изневиделица се появи едра сянка на риба и излезе почти на повръхността. В миг към нея се стрелнаха други две и получилата се тройка кефали се заразхожда на десетина метра от кея, успоредно на него без да подозират за моето присъствие. Аз естествено-неподготвен ни фото, ни такъми, ни стръв за такъв риболов. Това в началото на кея от лявата страна. Изместих се в края на кея от дясната страна и отново затърсих без успех каята, ако не броим едно кучешко. Към 10 и 30 ч водата буквално завря от кефалови. Имаше и дребни, и педарки, и големи пасамаци по две педи и от кило нагоре, които с шумните си тласъци променяха в миг посоката си на движение и дори можеха да те стреснат с предизвикания шум в това тихо море. Повечето от рибите обикаляха успоредно на кея с отворени усти на повръхността. В един момент се сетих, че нося две-три чипарета, а и имам една уловена платерина за устата на чипаре преди две лета. Пробата само леко ги подплаши и показа, че има и сафрид. Резултат-една граца и един сафрид. Странно, но дори и гларусите, които бяха окупирали кея, не атакуваха намиращите се на повръхността риби. Полюбувах се още десетина минути на величествените кефали, на елегантните им движения и под жежките лъчи на слънцето се понесох към дома. Часът бе 12, а рибите продължаваха да обикалят необезпокоявано. Утре живот и здраве ще се опитам да наруша тяхното спокойствие

Събота сутринта 6:30 на 3-та буна до 9:00 на дъно и бомбард нищо.Делфините гониха едни килограмови кефали.За първи път виждам толкова голям кефал да скача на метър от водата.След това от 10:00 до 13:00 на вълнолома и морска гара опити на бомбарда и плувка със същия успех.
Зарганолог