Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от bantumi »

svetlio86 написа:Значи имаше въпрос за Ген.Колево!!!Условията са следните:10 лева такса,3 въдици с максимум 2 куки,като ако са на пружина е забранено забиването на куките в качамака!!!Толерира се внимателното отношение към рибата!!!Риби под 1кг и над 4 кг се връщат обратно а ако искате да си вземете шаран,бял амур или тлостолоб се плаща по 5 лв килото!!!
Таранката и червеноперката са безплатни!!!В язовира има наистина много риба като преобладават шарани м/у 1-1,5 кг има и много дребосък от тази пролет,но има и доста хубави екземпляри около 10 кг!!!Таранката е бол!!!В събота бяхме там и имахме към 10 кг таранка 3ма човека и 4 зверски удара от които нито един изваден понеже 2 бяха на плувка с влакно 0,14 а другите на дънни хвърлени много близко до тръстиката и рибите успяха да се скрият в нея!!!Язовира е много хубав,но пътя до него е доста зле!!!!
И аз бях там в петък хаха...От 6ч. Сутринта до 11ч. ловихме само на плувка,защото бях с малкия ми братовчед,хванахме 50 прилични таранки,няколко дребни шаранчета и 1 шаран около 2кг,тях ги върнахме обратно.Един страхотен язовир!
Вчера кълвеше,днеска не ще!
STEFAN1983
новобранец
новобранец

Мнение от STEFAN1983 »

Здравейте колеги :D .В събота и неделя бях на язовир Цонево по-точно срещу чудните скали.Едно много приятно място (поне за мен).След едно обилно хранене в събота вечерта защото тогава пристигнах и в неделя сутринта същото действие в 16.00 бях напред с 5.35 кг таранки около 200-400 грама няколко хубави платики и хубави бабушки.Хванах и едно шаранче 0.550 грама.Лових единствено на мач с ваглер 8+2 грама и един фидер на който нямах особен резултат.Захранвах изцяло с мач захранката на VAN DEN EYNDE .Това са сведенията от моя страна на всички колеги наслука.Снимки по късно. :D
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

Здравейте колеги в неделя бях на язовир калиманци лових на рибка протеиново царевица и червеи. На всичко освен на протеиновото имах удар. Изкарах няколко таранки и няколко шаранчета едното беше 1 кг а изпуснах един хубав шарко който довлякох до брега но малко преди кепчосването се откачи за жалост. иначе като цяло за цял ден много слабо и колегите около мен нищо не хващаха
Изображение
qnoslav
новобранец
новобранец

Мнение от qnoslav »

на 21 22 бях на бозвели шаран 1бр.3кг и1бр.1.300 много труден риболож калве само нощно време от 15-16 колеги резултатат е мижав за толкова хвален гъол на мястото кадето е дарвената естаката се подхранва но там есамо за вип гости там излези амур около 4 кг това е много слабо
VANIAKAMEN
новобранец
новобранец

Мнение от VANIAKAMEN »

Здравейте колеги.Имали някой информация за яз.стоян михайловски какви са условията кълве ли и на какво.Искам да питам и за язовира който се намира по пътя Шумен- Варна до OMW.Благодаря предварително.
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

язовира който се намира на пътя Шумен-Варна до ОМВ,се казва Калугерица и е частен,държи едри шарани,но сега не знам дали е пуснат,преди годинки входа беше 1 лв. , плевелната риба(каракуда,костур,слънчак и червеноперка) безплатна,шарана,амура и толстолоба на килограм.
Опа ,гледам има пуснато инфо за този язовир,ВаняКамен погледни на 18-та страница,поста на Vinil
VANIAKAMEN
новобранец
новобранец

Мнение от VANIAKAMEN »

Благодаря за информацията колега.
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Колеги, някой може ли да даде инфо за язовира на с.Манастир. Ходи ли ли сте скоро? Има ли нещо там? Стопанисва ли се или си е свободно само с билетчето? Защото почти нищо не намирам.
И препоръчайте къде може да се хване нещо за събота пък било то и таранка- само да кълве, а не 30лв за бензин, 15 лв за такса :rolleyes: , без да броим другите разходи покрай едно ходене за риба и накрая капо - къпеш 10часа червея без кълване. Не искам трофеини риби, просто някъде където ще хвана дори и таранки, ама да си направя кефа, щото така или иначе накрая всичко отива обратно във водата. :D
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

VANIAKAMEN написа:Здравейте колеги.Имали някой информация за яз.стоян михайловски какви са условията кълве ли и на какво.Искам да питам и за язовира който се намира по пътя Шумен- Варна до OMW.Благодаря предварително.
Язовир Калугерица,както казаха е зарибен,но и забранен,не се очаква скоро да го пуснат.Иначе по отзиви на приближени до арендатора рибата е много и дори има червенка...За язовир Ст.Михайловски- таксата е 5лв за 24 часа,рибата не се заплаща.Излизат дребни каракуди и костури.Има Шаран и Толстолоб като почнеш от кило до 8кг(уловен преди няколко дни),но за достигнеш въобще до такава риба трябва стабилно подхранване и евентуално преспиване 1-2 вечери.Лови се на дъно,на суха царевица предимно.Засега риболовът там е доста труден.
VANIAKAMEN
новобранец
новобранец

Мнение от VANIAKAMEN »

Благодаря колега за инфото.Да те питам за пътя до там дали минаваш по старият път за София и къде се отбиваш за Стоян Михайловски.Благодаря.
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

Минаваш по старият път от Варна за Нови пазар,влизаш в града още на първата отбивка.Караш в посока с.Стоян Михайловски и отляво ще видиш голяма снимка на язовира и пише "Откриване 17.05.2008".Това е,ако нещо не си разбрал пиши на ЛС ;)
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

Колеги смятам да ходя на язовира намиращ се след шумен малко преди търговище но не му знам името. Като се отива от варна за търговище се намира в ляво някой може ли да ми даде информация за него че е много спешна
Изображение
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

Ако е този отляво на пътя ,дето има табела жива риба и раци - Фисека се казва . Като ще ходиш дотам , по-добре отиди на Буйново или Белокопитово /лично мнение /.
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MAESTROTO »

Колегата svilen_sa6kov повдигна въпроса за язовира на с.Манастир.Ходил ли е някой скоро .Там имаше един англичанин,който се изживяваше за собственик.
Кефа цена няма!
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Фисека е в окаяно сьстояние. Минах от там в4ера и мога да кажа 4е водата маи е паднала доста и вси4ко покраи брега е само растения, та нема де да се фьрли. Ако някои ще ходи ми се струва 4е само пьт ще бие и ще си загуби времето. А и ни един рибар нямаше.
Това е мое мнение и не ангажирам никого с него :wink:
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”