100 кила работа, 5 кила любов

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

100 кила работа, 5 кила любов

Мнение от Milena »

Как е при вас мили колеги?

Работата има свойството никога да не свършва. Затова специалистите препоръчват: научете се да казвате "не".
Когато комерсиалната култура ме бомбардира с реклами на мултифункционалното - от колата, през пастата за зъби до мъжа, няма как да не се запитам трябва ли и аз да съм мултифункционална.
А мога ли? На каква цена? По-скоро не. Главозамайваща кариера + сродна душа + екстремни спортове през уикендите е наистина неочаквано добрата комбинация, но за спойка ще ми трябва и философки камък. Защото се оказва, че в зависимост кое поставиш на първо място схемата значително се видоизменя. Дотолкова, че компонентите й се самоизключват. Професията, жертвите, самотата или семейството, неосъществените амбиции, фрустрацията са по-вероятните сценарии. А за спорт обикновено не може и да става дума.Личен живот е какво даваш на себе си. Дали предпочиташ да си с любимите хора, или да отидеш за риба е въпрос на вкус. Но доколко изобщо ще ти се наложи подобен избор зависи от това ще си позволиш ли да разхищаваш време за себе си, вместо да го посветиш на работата си.Понятието "баланс между работа и личен живот" започна да се спряга и в България тогава, когато липсата на такъв се превърна в нещо напълно естествено, от което никой не се оплак­ва.Ние (и май всички около нас) полагаме неимоверни усилия да намерим своята "златна среда". И по-често се проваляме в това. На въпроса какво ти е работното време отговаряме "докато си свърша работата", разбирай "често ми се налага да оставам дълго след регламентираното", "да си нося задачите за домашно вкъщи" или "да работя и през уикендите".Пренебрегваме личните си удоволствия, в което принципно няма нищо осъдително. Само че наблюдаваният ефект е омагьосан кръг: ако хората работят твърде много, нещата вкъщи излизат от контрол, което пък влияе зле на трудоспособността им.В сравнение с тоталитарния режим, през последните петнайсет години у нас работата става все по-интензивна заради нарастващата конкуренция. След борбата да си намериш място на пазара на труда идва стремежът да спечелиш доверието на шефовете и да покажеш дългосрочна лоялност. Което изисква все повече усилия. Някак спонтанно развиваш и принадлежност към корпоративната общност, без непременно да получаваш сигурност в замяна. Избираш да оставаш на работа все по до късно или да отскачаш до офиса и в неделя. А загубата на баланс е стопроцентова, когато на път към вкъщи или докато хапваш сандвича-вечеря в леглото, обмисляш още колко работа имаш, как да подходиш, откъде да започнеш... И това не е по изискване на шефа. И не е инцидент веднъж годишно. А начин на живот. Лафът "професионално изкривяване" освен за рутината в работата иронично намеква и за размиването на границата работа - свободно време.
Из една статийка, която ми попадна наскоро, с малки поправки :D
Не следвай път, върви там, където няма път и остави следи!!!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: 100 кила работа, 5 кила любов

Мнение от Митев »

:roll: :roll: Ти си за Чичо доктор - 5 Кила :wink:
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

100 кила работа 100 кила любов и 100 кила риболов
важно е да съчетаеш полезното с приятното :drinkers:
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Кво стана.Ти направо ни :smt102 :smt099
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Milena отговора е лесен,но да се приеме е трудно,цял живот борба и стрес и постепенно ,накрая задоволяваш "малко", ЕГОТО,щото има някой над теб.Или си в борбата или си сървайвър :D
А сега де? :roll:
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

Вече терти ден не ми се работи . . сигурно е сряда :) Затова язовирите са фраш с народ , от почивка никой не е умрял.
късмет работа . .
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

100 кила маря моим ли ги изя, 100 кила ракия моим ли ги изпи, баа Пена куцата моим ли га на... Горе колегата го е казал, от почивка никой не е умрял.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

Milena написа:Как е при вас мили колеги?

...............................................Личен живот е какво даваш на себе си. Дали предпочиташ да си с любимите хора, или да отидеш за риба е въпрос на вкус.......................................................................... :D

Най-добре : за риба с любимите хора :D !!! Иначе , точно в този форум ,кое ли избират по-често хората ? То и да си в къщи , като си се втренчил / :shock: / във форума и в излетите на другите ,по-добре отиди наистина за риба .
Не става ясно от какво точно е инспирирано това ти настроение / и не е наша работа всъщност /. Преумората и стреса са лоши неща , пожелавам искрено да възстановиш възможно най-бързо душевното си равновесие .
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

8) Добър вечер мили деца :P :smt111 Ала пипи :lol: :drinkers: :bear:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

zorod написа: Не става ясно от какво точно е инспирирано това ти настроение
Ясно е !и затова момичето пусна темата!Ясно е какво я интересува и какъв отговор търси,но и в България (както в Индия)си има КАСТИ , и кой ще отговори правилно :D
А сега де? :roll:
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

така така ,искам още простотия от този живот ,въпреки че при мен е ,100 любов към ,5те работа ,но тези 5 са ми в повече от колкото заслужавам ,съдба да ме не за жалиш ,при положение че една работа заема времето, за което трябва да бъде свършена, как да бъда най-заетият който винаги има най-много свободно време.

всъщност ,да!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Повечето работа носи повече пари :arrow:
За съжаление повечето пари позволяват улова на повече риба (захранки, по-далечни пътувания, плащане на такси)
НО има и лоша страна за повечето пари трябва да се работи повече и свободното време рязко намалява.

Така, че
:arrow: или ловиш с 1 кг захранка и телескопчето на близката локва малкото останали рибки, почти всеки уикенд и си живееш посредствено но щастливо с обичния човек
:arrow: или ловиш навсякъде където си поискаш с каквото си поискаш, но няколко пъти в годината, жиееш без ограничения, но любимия постоянно ти вдига нервите поради липса на внимание вследствие на малкото време което ти остава.

Така е и с всяко хоби и избора всеки си прави сам.

За мен истината е, че трябва да се работи колкото може повече за колкото може повече пари :wink:
Любовта и риболова деца не отглеждат и не хранят :wink:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

това,за "фрустрацията" най ме грабна..сигурно е продукт на "малката поправка" :D :D :D :Dособено проявена под формата на АГРЕСИЯ :D :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

но искам да попитам аз-вьпреки фрустрацията...каква е тази дискриминализация,де се шири по цела Бьлгария?а?А? :axe:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Milena »

Я обясни на аудиторията, че на мен ми идва в повече..квото и да кажеш-съм съгласна... :smt052
Не следвай път, върви там, където няма път и остави следи!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”