Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Душанци
Модератор: sapuna
Re: Душанци
от курорта копривщица понеже няма пречиствателна станция всичко заминава на устието смрад воня язък за хубавия язовир а риба нема само уклей от време на време
Колега t68 абсолютно не си прав за замърсеността на яз. Душанци. От Копривщица до устието са около 10-12 км бърза вода, минаваща през камъни, пясък и вирове, така че малко или много водата се пречиства докато стигне до язовира. Аз лично съм посещавал устието поне 10 пъти и съм много доволен - платика, червеноперка, костур и......пъстърва. Рибата е вкусна и без дъх. А мръсотията по брега - рибарите я правят. Затова - почиствайте си след вас.
Наслука!!!
Петьо
Наслука!!!
Петьо
-
- учете се от него
t68 написа:от курорта копривщица понеже няма пречиствателна станция всичко заминава на устието смрад воня язък за хубавия язовир а риба нема само уклей от време на време

Това "инфо" да не е от тази сутрин, или от снощи

-
- учете се от него
Душанци си е на същото място; в събота и неделя до към обяд бях на устието, от северната страна. Поразпитах- това за канализацията са пълни глупости
Язовира е пълен до дупка и всички видове риби си кълвът нормално!Ловят се добри платики- като тази на снимката по долу; ловят се и по-големи, но излиза и доста дребосък, та ми се откачи ръката да хващам и да пускам, също и бабушки. Основно кълвът бабушки и уклей- устието просто ври от тях, както и от ситни костурчета. Явно е зарибявано щото ковнах общо 7бр. малки шаранчета - и голи и облечени. От южната страна на устието в събота и неделя нямаше никакво свободно място- имаше около 15 коли, палатки и много народ да купонясва нон-стоп

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
-
- разбира нещата
Поздрави,страхотен риболов! Кажи нещо за стръв,захранка и начин на риболов-фидер,мач,тежко,плувка с директен или боло...? Моля!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- учете се от него
Мерсиmario67 написа:Поздрави,страхотен риболов! Кажи нещо за стръв,захранка и начин на риболов-фидер,мач,тежко,плувка с директен или боло...? Моля!

-
- разбира нещата
Благодаря,както винаги,ясен и точен!Поздрави и наслука!Стойката,която получих от теб е перфектна,още веднъж искам да ти Благодаря!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
КОГА ОТ ИАРА ЩЕ НАПРАВЯТ ПРОВЕРКА НА ИДИОТИТЕ КОИТО ПРИБИРАТ МАЛОМЕРНИТЕ ШАРАНЧЕТА ИЛИ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕМ ТАЗИ РАБОТА В СВОЙ РЪЦЕIDA написа:Мерсиmario67 написа:Поздрави,страхотен риболов! Кажи нещо за стръв,захранка и начин на риболов-фидер,мач,тежко,плувка с директен или боло...? Моля!Лових с директна седмица, ластик 1.2, основно 0.12, повод 0.112 флуорокарбон. Големите платики бяха 7 и още тридесетина по-малки и пуснати; останалите рипки- още няколкостотин броя
За шаранчетата вече писах- 7 бр, като нямаше по-големи от 18-20см; срещу мен едни идиоти си ги прибираха- пак от този размер:idea:
Пробвах и с фидер но кълвяха само средни бабушки и то на често- нямаше как да ловя гъсти риби и с двата такъма и извадих фидера. Стръв- или жито, или два бели; захранка- Мундиал-платика; дохранване- с малки топчета, с бели и със жито
![]()

какво ще изядеш от това рибе до есента ще е кило и половина от 3000бройки пуснати пролетта са останали я има я нема 300рибета това е в българия 
нямам теб предвид нали си написал че си ги пуснал ами как ти звучи кълвят шаранчета по 2 килограма сигурто кълвят по две съмият факт че знам кой и колко е зарибил душанци мога смело да твърдя че шаранчетата са по двеста грама и са 3000бройки ако месарите не ги изловиха вече
ето го зарибителя

-
- учете се от него
Там няма шаранчета по 2 килограмаt68 написа:нямам теб предвид нали си написал че си ги пуснал ами как ти звучи кълвят шаранчета по 2 килограма сигурто кълвят по две....