Душанци

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
t68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Душанци

Мнение от t68 »

от курорта копривщица понеже няма пречиствателна станция всичко заминава на устието смрад воня язък за хубавия язовир а риба нема само уклей от време на време
5iu
новобранец
новобранец

Мнение от 5iu »

Колега t68 абсолютно не си прав за замърсеността на яз. Душанци. От Копривщица до устието са около 10-12 км бърза вода, минаваща през камъни, пясък и вирове, така че малко или много водата се пречиства докато стигне до язовира. Аз лично съм посещавал устието поне 10 пъти и съм много доволен - платика, червеноперка, костур и......пъстърва. Рибата е вкусна и без дъх. А мръсотията по брега - рибарите я правят. Затова - почиствайте си след вас.
Наслука!!!
Петьо
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

t68 написа:от курорта копривщица понеже няма пречиствателна станция всичко заминава на устието смрад воня язък за хубавия язовир а риба нема само уклей от време на време

:roll: :roll: :roll:

Това "инфо" да не е от тази сутрин, или от снощи :wink:
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Душанци си е на същото място; в събота и неделя до към обяд бях на устието, от северната страна. Поразпитах- това за канализацията са пълни глупости :idea: :evil: Язовира е пълен до дупка и всички видове риби си кълвът нормално!Ловят се добри платики- като тази на снимката по долу; ловят се и по-големи, но излиза и доста дребосък, та ми се откачи ръката да хващам и да пускам, също и бабушки. Основно кълвът бабушки и уклей- устието просто ври от тях, както и от ситни костурчета. Явно е зарибявано щото ковнах общо 7бр. малки шаранчета - и голи и облечени. От южната страна на устието в събота и неделя нямаше никакво свободно място- имаше около 15 коли, палатки и много народ да купонясва нон-стоп :drinkers: :drinkers: :D

Изображение

Изображение

Изображение

8)
Изображение
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

:prayer: :smt023 :smt023
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

:smt023
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Поздрави,страхотен риболов! Кажи нещо за стръв,захранка и начин на риболов-фидер,мач,тежко,плувка с директен или боло...? Моля!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

mario67 написа:Поздрави,страхотен риболов! Кажи нещо за стръв,захранка и начин на риболов-фидер,мач,тежко,плувка с директен или боло...? Моля!
Мерси :D Лових с директна седмица, ластик 1.2, основно 0.12, повод 0.112 флуорокарбон. Големите платики бяха 7 и още тридесетина по-малки и пуснати; останалите рипки- още няколкостотин броя 8) За шаранчетата вече писах- 7 бр, като нямаше по-големи от 18-20см; срещу мен едни идиоти си ги прибираха- пак от този размер:idea: :evil: Пробвах и с фидер но кълвяха само средни бабушки и то на често- нямаше как да ловя гъсти риби и с двата такъма и извадих фидера. Стръв- или жито, или два бели; захранка- Мундиал-платика; дохранване- с малки топчета, с бели и със жито :idea: 8)
Изображение
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Благодаря,както винаги,ясен и точен!Поздрави и наслука!Стойката,която получих от теб е перфектна,още веднъж искам да ти Благодаря!
Аватар
t68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от t68 »

IDA написа:
mario67 написа:Поздрави,страхотен риболов! Кажи нещо за стръв,захранка и начин на риболов-фидер,мач,тежко,плувка с директен или боло...? Моля!
Мерси :D Лових с директна седмица, ластик 1.2, основно 0.12, повод 0.112 флуорокарбон. Големите платики бяха 7 и още тридесетина по-малки и пуснати; останалите рипки- още няколкостотин броя 8) За шаранчетата вече писах- 7 бр, като нямаше по-големи от 18-20см; срещу мен едни идиоти си ги прибираха- пак от този размер:idea: :evil: Пробвах и с фидер но кълвяха само средни бабушки и то на често- нямаше как да ловя гъсти риби и с двата такъма и извадих фидера. Стръв- или жито, или два бели; захранка- Мундиал-платика; дохранване- с малки топчета, с бели и със жито :idea: 8)
КОГА ОТ ИАРА ЩЕ НАПРАВЯТ ПРОВЕРКА НА ИДИОТИТЕ КОИТО ПРИБИРАТ МАЛОМЕРНИТЕ ШАРАНЧЕТА ИЛИ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕМ ТАЗИ РАБОТА В СВОЙ РЪЦЕ :axe: :axe: :ANAL: :axe:
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Крайно време е за :axe:
Аватар
t68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от t68 »

какво ще изядеш от това рибе до есента ще е кило и половина от 3000бройки пуснати пролетта са останали я има я нема 300рибета това е в българия Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Да не би да имаш мен в предвид, щото снимката е моя :roll: :?:
Изображение
Аватар
t68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от t68 »

нямам теб предвид нали си написал че си ги пуснал ами как ти звучи кълвят шаранчета по 2 килограма сигурто кълвят по две съмият факт че знам кой и колко е зарибил душанци мога смело да твърдя че шаранчетата са по двеста грама и са 3000бройки ако месарите не ги изловиха вечеИзображениеето го зарибителя
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

t68 написа:нямам теб предвид нали си написал че си ги пуснал ами как ти звучи кълвят шаранчета по 2 килограма сигурто кълвят по две....
Там няма шаранчета по 2 килограма :idea: Най- голямото беше около 350-400гр; имаче тия дето ги прибираха се виждат на първата снимка доло, отсреща- бяха два млади момчета с приятелки или съпруги, още от петък щото като пристигнах в събота рано сутринта, те си бяха там. Чух ги в неделята като се хвалеха по телефона, че са напълнили половин живарник с "шарани по половинка" :evil:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”