Проблем с косове и разни други птички.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Проблем с косове и разни други птички.

Мнение от RAMIREZ »

Колеги имам следния проблем- косове и разни други птички изяждат череши, вишни, кайсии, домати, грозде в градината ми- появиха се преди година и половина две и сега вече няма отърване.Та въпроса ми е има ли някой идея как да се спася от тая гадове.Крайния ми вариант е да си купя 50-60 метра мрежа и да покрия чардака с гроздето и колците с доматите , за да ги спася , а гадовете уловени в мрежите регулярно да ги трепя, за да изчезне популацията им след две три години.Надявам се някой да помогне.В Кюстендил как ли спасяват такива огромни масиви с череши :roll:
Изображение
Nedeltcho Delev

Re: Проблем с косове и разни други птички.

Мнение от Nedeltcho Delev »

Навързваш капачки от буркани да дрънкат,разни парцали да се веят,дори съм виждал ръчно направена перница от дърво да се върти от вятъра и да удря леко ветрилото по някоя тенекия шум да вдига.
Ма напаст,можеш ли я спря :roll: Сапуна неможе да не е компетентен по тоя проблем :idea:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Баба ми /лека и пръст/ набиваше пера в един картоф и го окачваше високо на дървото!В началото вършеше работа,после-пушката!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
ahvoinev

Мнение от ahvoinev »

Здрасти колега,значи като хода на лов един тип си е взел едно устройство което е на газ бутилка и стреля по силно от гаубица.Има интервал на колкото си го направиш ти,питал съм го колко кара с една бутилка и ми каза ,че кара 10 дни с една бутилка която лумка през две минути,Имай предвид ,че пази 30 декара лозе
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Гроздето и доматите ще опазиш,да ,като ги покриеш с нещо,но за дърветата уви няма спасение.Косовете опустошават от-до!Нито пушка,нито плашила ги плашат ,бягат и пак идват ненадейно ,голямо ято и унищожава плодовете.
Може би вариантът е граблива птица,но това е само неосъществим блян,евентуално може и препарирана сова или бухал на висок клон около дърветата,но пак не е 100% сигурно,щото пък от друга страна препарираното ще е нападнато от свраки и подобни. А да ги изтребиш е невъзможно. Или се превръщаш на пъдар за лятото или береш каквото остане :roll: :wink:
bobi_rad
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bobi_rad »

Колега знам,че татко слага компактдискове по 5 -6 броя на вьже те кото се вьртят блескат и ги гони другият вариант Пушката
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

RAMIREZ... :roll: Баце, в Холандия ги пъдят с някви нискочистотни устройства на километри.... и в Хасково имаше такъв проблем преди години в центъра на града и го решиха по този метод! Предлагам ти да идеш във форума Направи си сам и да пишеш на колегите.... 100% има решение и то елементарно :wink:
Поздрав и успех
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Колега извини ме че се намествам в темата ти,но и аз имам подобен проблем само че с мишлета :oops: .Ходят си по двора и даже снощи видях едно и в къщи,слагам капана хвана едно -на негово място изникват две,абе мишешко царство направо,от къде се нявъдиха...ако някой знае с отровите как стоят нещата,че ме е страх да не се гътне някое в къщи че ще умиришем положението
Изображение
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Благодаря много на всички- ще се разтърся из форумите за тая история с нискочестотните звуци- сега даже се сещам че и по някой летища използват такива за да гонят птиците.Благодаря много пак!
Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

мен па ми става жал да ги убивам и ги пускам при сьседа :idea:

Изображение
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Бат Мирче-5кила написа:мен па ми става жал да ги убивам и ги пускам при сьседа :idea:
:shock: :shock: :shock: Сакън, не му ги давай.... ша ходим за сом! :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Опасваш дърветата /като коледна елха/ с ленти от видеокасета.Дори от лек полъх на вятъра лентата постоянно проблясва и плаши гадовете.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Кръвожадно,не европейско,но адски ефикасно-като деца така си опазвахме едни много вкусни дуди/черници/.Нямахме пушки,ама имахме прашки - "чатали"и бяхме същи снайперисти с тях,щото по цял ден изстрелвахме по 600-800 камъка по всичко / с изключение на бабите в селото/,което се движи.Та,накратко - убиваш по който ти е възможен начин 7-8 нагли пернатковци,след което с корда ги окачваш да висят на видни места по овошките.Това е.
tararan
новобранец
новобранец

Мнение от tararan »

Изображение
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

slivnalia написа:Колега извини ме че се намествам в темата ти,но и аз имам подобен проблем само че с мишлета :oops: .Ходят си по двора и даже снощи видях едно и в къщи,слагам капана хвана едно -на негово място изникват две,абе мишешко царство направо,от къде се нявъдиха...ако някой знае с отровите как стоят нещата,че ме е страх да не се гътне някое в къщи че ще умиришем положението
Котка,бате ама женска,че мъжките не обичат много да ловат...една котка ще ги довърши за седмица-две :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”