28.06- 2:0 за мен срещу реката

Модератори: bobopeli, sapuna

ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

28.06- 2:0 за мен срещу реката

Мнение от ivo75 »

Ето, че иаз се записах в риболова на спипинг.
Малко подробности.
Денят е събота .Жената е на работа и аз гледам децата :( .И нали съм си умен :oops: реших да ги заведа да гледат състезание по риболов за младежи :D до 30 г .Поради това , че съм прекалено млад неможех да участвам а щерката каза , че много рано трбвало да се стане и се отказа.Та отидохме да гледаме и се вадеха едни уникални попчета по един пръс дълги.Имаше и няколко закачания на сериозни риби(както каза един майстор - толстолопи 8-9 кг, който разпъват ластика 15 м)но не бяха извадени. :D Ето и няколко снимки
наградите
Изображение

и победителите при младежите до 30 г.
Изображение

След като гледах награждаването и умопомрачаващия улов от 900 гр попчета си тръгнахме леко разочаровани.Но денят за мен продължи след като комшията ми звънна да отскочим до реката - Янтра.

За 10 мин.Се приготвих и потеглихме.Пристигнахме на мястото но тъкмо разпънахме спинингите и заметнахме и иззад баира се подадоха облаци и загърмя.Десет минути по късно вече валеше.Прикрихме се очаквайки да спре , което не закъсня много.Валя 10-15.мин.След като напече пробвахме пак мястото но облаците заплашително се върнаха и бяхме принудени да се скрием за по дълго при колата.Стояхме и чакахме да завили яко ама то трае ли се и решихме , че ще се лови но или на друго място или на отсрещния бряг.Качихме се на колата и газ отсреща , където имахме инфо , че има и уловени риби в момента.Избрахме си едно добро местенци и започнахме да търсим точната примамка да изле някоя рибка.Комшията уцели мястото и примаката и излъга един кефал но докато изчакваше детето да го види във водата се оплете във водораслите и си отиде.Въодушевен , че и при нас може да дойде рибка започнах да сменям примамките и да търся точното място.След няколко почуквания нереализирани поради невнимание или неопитност чух плясък вляво от мен , който ме накара да изтръпна и разбира се да се преместя малко по нагоре от там където скочи нещото :D
Разбира се продължих да сменям примамките и да търся точната .И смених едно бомбърче с една пчеличка и реших да заложа на жълтия и цвят и добрата игра.Хвърлих два пъте перпендикулярно на реката и оставих течението да отведе леко примамката по течението и я поведох - но без успех.При третия опит пчеличката мина около мястото където беше плясъка и прибирайки примамката към мен изведнъж нещо здраво ме блъсна в ръката и почти изтървах гегата.ОООО чудо имах риба отсреща и трябваша да направя опит да я извадя :oops: Казвам опит защото повечето знаят , че съм новобранец в спининга.Започнах леко да навивам а аванса засвири яко.Реших да го позатегна но неопитноста и паниката ме накараха да го развия :oops: :oops: :oops: , което беше бързо поправено.Разбах , имам сериозен противник отсреща и реших да се взема в ръце и се съсредоточих в борбата.След 10-15 мин. рибата беше на брега въпреки , че нямахме кеп и се понамокрих.Като погледнах се очудих беше мряна и то добра - според мен(56 см - 2 кг).Ето и снимчици но са от телефона

Изображение
Изображение

Друга не хванах въпреки няколкото бутания.Но това ми стигаше като адреналин .Комшията хвана още едно кефале и си тръгнахме удовлетворени от добре прекарания следобед.
Последно промяна от ivo75 на Нед Юни 28, 2009 2:42 pm, променено общо 1 път.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: 28.06- 2:0 за мен срещу реката

Мнение от Nikola Polizovski »

Големо браво за маистора :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
Kraso!
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kraso! »

Уникална мряна такова голямо добиче не съм виждал БРАВО! :smt038 :smt038 :smt038
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
--- Конфуций---
Messi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Messi »

Голема бе !! Браво !! :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Иво,браво баце.Следващия път чакаме класиката - 3:0. :D
TICA FAN
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Хората говорят,че бяла мряна се ловяла успешно в топлите месеци на спининг,а аз си мисля че се базикат,ама ето!
Браво било е голям кеф с този рибок! :smt023
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Marco Polo написа:Иво, Ивоооо... Кога ще спреш да разправяш, че си новобранец? :lol:
Такъв кеф си си направил, че просто нямам думи! Железен! :smt023

Марко верно беше голям кеф ама си оставам новобранец.Може да е късмета на новобранеца знам ли :roll:
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

:smt023
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

:smt023 много арна :D
Изображение Изображение Изображение Изображение
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

:smt023 :smt023 :smt023
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Арен мренок,Иво!......Баси и младежите до 30г.имате в Русе......ми то аз стм по-младолик от тях бре :mrgreen:
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

петко стоянов написа:Арен мренок,Иво!......Баси и младежите до 30г.имате в Русе......ми то аз стм по-младолик от тях бре :mrgreen:
Абе то и аз младея ама викам айде дан се връ , че познавам Спонсора и тн.А е диният колега от снимката със синята фанелка е от форума - MitkoFishera
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Em1l
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Em1l »

Браво селски добра риба :smt023
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Барво бате :) :mrgreen:
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
iko05
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от iko05 »

Браво колега.Те това се казва начесване на краста.Другият път като ходиш на р.Янтра и ако има място викай.Това ми е любимото място за риболов, но за зла съдба колцата ми е повредена и все се надявам да остане местенце и за мен като ходи някой, осбенно ня Янтра.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”