Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

По поречието на Луда Камчия
- каридата
- учете се от него
По поречието на Луда Камчия
Здравейте,този уикенд се метнахме с един колега и моята изгора на място на което не бях ходил доста отдавна.Още от петък привечер пристигнахме в китното селце Бероново.Вечерта мина на маса и раздумки за риби и спомени от преди 30-40 години,какви риби е имало и т.н.Пийнахме по някоя друга ракийка ,мезенце и легнахме да спим.На другия ден жоро ни заведе на един прекрасен вир.

Беше хвърлил преди мен и първата риба за деня беше това:

ПОзахранихме и взеха да излизат и по различни риби като морунажчета,уклей и дори една кротушка.

На обед се прибрахме да хапнем ама на мене ми се и приспа та дрямнахме с момето и към 18 часа станахме опулини.Естествено Жорето беше вече на реката в очакване на мренски удъри.

Пробвахме на леко дънце с торен чоръв ама се заобаждаха едни едри едри...

Тука сме нагазили все едно че,ше утрепем рибата,но пък точно тук се обади първата ми мряна на леко дъно.

Светлето пък да не скучай набара някви пължящи да правят някакви неща и ги фотографира.

Етоя и втората ми мряна за деня.

И така денят неосетно си замина,естествено не беше срамежлив и ни позволи да го заснемем.

В неделя тръгнахме по други вирове да търсим дъртите мрени,заредени с ентусиазъм добро настроение.Ето и някоя друга снимчица.

За жалостизлизаха само дребни костурчета и попчета.

ПО обед пак хапнахме и вече бях решил следобедната дестинация.От година не бях посещавал яз.Камчия.А той си заслужава пътя и средствата та дори и да няма рибно богатство,просто заради невероятната си красота.

По брегът имаше всякакви хора,палаткаджий,щекари,пруженисти,пикникджии и т.н.А бе имаше около 20тина души.Застанахме на едно по свободно място и Жоро заметна ей така без захранка само стръв.По едно време докато оправяхме другият багаж Жоро забоде ий тва мушмороче.

И на мен ми удари,ама се оказа чче не е шаранче...

Точно кагато рибата се размърда след обилно захранване затрищя и трябваше да се крием под чадърите .

След като поотмина се заобашдаха морунажи и каракуди.

След това пък имаше застой.Абе викам си дай да пробвам на сладка царевица и като се почна една одисея, та и Светлето надърпа доволно от тея млади и непослушни мушмороци.

Ето и краен резултат за около 3 часа.

Не нис е тръгваше но бяхме притиснати от задаващата се буря.Релийзнахме всички риби и с бързи стъпки се отдалечихме от красивия водоем.В заключение,язовира явно е зарибен скоро с амур и шаран и естествено до нас едни чакали си ги прибираха,сигурно и другианти рибари също постъпват така.Положението е ясно дава т се пари за зарибител ама като няма контрол нещата никък не вървят.Само можем да се надяваме че някои от тези риби ще порасне и ще ни радва и за напред.

Беше хвърлил преди мен и първата риба за деня беше това:

ПОзахранихме и взеха да излизат и по различни риби като морунажчета,уклей и дори една кротушка.

На обед се прибрахме да хапнем ама на мене ми се и приспа та дрямнахме с момето и към 18 часа станахме опулини.Естествено Жорето беше вече на реката в очакване на мренски удъри.

Пробвахме на леко дънце с торен чоръв ама се заобаждаха едни едри едри...

Тука сме нагазили все едно че,ше утрепем рибата,но пък точно тук се обади първата ми мряна на леко дъно.

Светлето пък да не скучай набара някви пължящи да правят някакви неща и ги фотографира.

Етоя и втората ми мряна за деня.

И така денят неосетно си замина,естествено не беше срамежлив и ни позволи да го заснемем.

В неделя тръгнахме по други вирове да търсим дъртите мрени,заредени с ентусиазъм добро настроение.Ето и някоя друга снимчица.

За жалостизлизаха само дребни костурчета и попчета.

ПО обед пак хапнахме и вече бях решил следобедната дестинация.От година не бях посещавал яз.Камчия.А той си заслужава пътя и средствата та дори и да няма рибно богатство,просто заради невероятната си красота.

По брегът имаше всякакви хора,палаткаджий,щекари,пруженисти,пикникджии и т.н.А бе имаше около 20тина души.Застанахме на едно по свободно място и Жоро заметна ей така без захранка само стръв.По едно време докато оправяхме другият багаж Жоро забоде ий тва мушмороче.

И на мен ми удари,ама се оказа чче не е шаранче...

Точно кагато рибата се размърда след обилно захранване затрищя и трябваше да се крием под чадърите .

След като поотмина се заобашдаха морунажи и каракуди.

След това пък имаше застой.Абе викам си дай да пробвам на сладка царевица и като се почна една одисея, та и Светлето надърпа доволно от тея млади и непослушни мушмороци.

Ето и краен резултат за около 3 часа.

Не нис е тръгваше но бяхме притиснати от задаващата се буря.Релийзнахме всички риби и с бързи стъпки се отдалечихме от красивия водоем.В заключение,язовира явно е зарибен скоро с амур и шаран и естествено до нас едни чакали си ги прибираха,сигурно и другианти рибари също постъпват така.Положението е ясно дава т се пари за зарибител ама като няма контрол нещата никък не вървят.Само можем да се надяваме че някои от тези риби ще порасне и ще ни радва и за напред.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

Re: По поречието на Луда Камчия
Браво!!!
Стрaхотно сте си изкарали!!!!

Стрaхотно сте си изкарали!!!!

Последно промяна от koki на Нед Юни 28, 2009 9:21 pm, променено общо 1 път.
Много хубав уикенд сте изкарали Коце, а снимките са невероятни 

- Kraso!
- научил се да хвърля

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
-
- вече хвърля и на тежко
Хубав излет супер

-
- сериозен играч
Хубав излет,и хубави риби. 

-
- разбира нещата
Надявам се, че сте си изкарали приятно по нашия край Коце. 

Проба му е майката!
- каридата
- учете се от него
Светлето приема поздравления за снимките,95 процента са нейно дело.Много хубав уикенд сте изкарали Коце, а снимките са невероятни
Жорка не се съмнявай,много добре си прекарах.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

Евала за рибилова, язовира е неверояртен и явно са положени грижи за зарибяване, дано да се опази поне част от това рибно богатство което има. 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Уникално,като се почне от природата,па рибите,дружинката...и секак чудесната половинка,коиато е на всекаде с тебе 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!