Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Ей тоя кльонк бе-е-е-е!!!!
Модератор: bobopeli
препоръка
...искам на всички запалени колеги да предложа една табела : Ривас Ардас....намира се в Гръцко ! ...там е истинския риболов ! Защо: защото в Гърция този риболов е непознат....те не ловят в реките си защото идват от БГ и смятат че рибата е отровна !!!!...Това го казвам серионо и отговорно...те нямат и Ловно рибарски съюз...искахме да снимаме там и търсехме договорка с техен съюз но уви само за морето имат хъс....риболова по реките не ги ебе ама грам и нали се сещате какъв нож точиме в момента в който влеземе в Евросъюза....жална им мам на сомовете там.....МИСЛЕТЕ и се подготвяйте за там вместо да се хапете тука...ще има за всички!....Да помоля някой да сподели нещо за змиорката?....но не нещо ялово ! искаме да снимаме такъв риболов в БГ а не навън ...там знаеме къде има?....тук знам със сигурност къде е хващана на няколко пъти но все нямаме късмет да снимаме...Очаквам помощ от вас....
уточнение за "Дебила"
...колега мислиш ли, че съм седнал да пиша глупости
???...Да само вечер ходиме за сом, описах го ясно и точно ! ...майтап бе тая година на язовира на път към булеварда един Пловдивски колега(няма да му пиша името щото не е безисвестен) ни позна от брега и крещи : Жоро на колко...и аз от лодката ..на 11 и той започна да мери на влакното си...а ние се скъсахме от смях. В поне 15 предавания по ТВ съм показвал на живо как кълве и как се вади сом ! ....сядаш в четвъртък вечер пред ТВ и гледаш "С въдица и ..." така ще научиш много неща. Бая майстори на кльонка са минали през предаването и бая спорове сме водили за метал-дърво, термична вода итн. Но факта си факт гребеме ги от водата сомовете и те това е ! ...който каквото иска да ми приказва, писнало ми е, искам да ми показват, а не да ми приказват и ако искаш да видиш нещо иди Дебил в същия сайт в снимки...избери яз.Ивайловград и ще видиш какви ги вършиме...апропо там има снимка и на Петьо Жишев.....гледай и се кефи приятелю. 

Аре стига бе!!!!!!!!
Още веднъж голямо благодаря на всички отговорили /смислено/.
Още веднъж искам да напомня, че темата не е изобщо за риболова на сом, а конкретно – за техниката на кльонк.
Та в тази връзка – още два въпроса, ако може:
1. На каква дълбочина все пак се пуска стръвта. Доколкото разбрах, последното има пряка връзка със сезона. А може би и с нещо друго!? Дали в края на лятото и по-късно не се налага да се пуска повече и колко повече?
;
2. До колко късно може да се гони сома с тази техника? Сега дали вече е късно? И от кога пък да го започваме?
Към двамата готини пичове, които твърдят, че всички тук сме били смешковци.
Слушайте сега аз да ви кажа нещо, приятели. Безсмислени слова, могат да се ръсят в промишлени количества. От това никой не печели – вервайте ми. Считам, че човек ако няма какво да каже или не иска да го направи – спокойно би могъл просто да си чете без да взима отношение. Другото е много грозно /особено персоналните заяждания/. А колкото до това кой колко голям рибар е - това си личи в практиката – по язовирите. Дано се засечем някъде.
Много моля не пречете на някой, който иска да научи нещо повече за любимото си хоби /понеже очевидно вие вече всичко си знаете и нямате нужда от повече знания и опит/. Мисля, че далеч не съм единствения.
И МНОГО МОЛЯ ПРЕСТАНЕТЕ С ВЕРБАЛНИТЕ ПРЪДНИ.
P.S. Кой е този Милко Георгиев – Бате Милко? И как мога да получа повече информация за споменатата /от Г-н Жоро Гоцов/ школа за риболов на кльонк.
Още веднъж искам да напомня, че темата не е изобщо за риболова на сом, а конкретно – за техниката на кльонк.
Та в тази връзка – още два въпроса, ако може:
1. На каква дълбочина все пак се пуска стръвта. Доколкото разбрах, последното има пряка връзка със сезона. А може би и с нещо друго!? Дали в края на лятото и по-късно не се налага да се пуска повече и колко повече?

2. До колко късно може да се гони сома с тази техника? Сега дали вече е късно? И от кога пък да го започваме?
Към двамата готини пичове, които твърдят, че всички тук сме били смешковци.
Слушайте сега аз да ви кажа нещо, приятели. Безсмислени слова, могат да се ръсят в промишлени количества. От това никой не печели – вервайте ми. Считам, че човек ако няма какво да каже или не иска да го направи – спокойно би могъл просто да си чете без да взима отношение. Другото е много грозно /особено персоналните заяждания/. А колкото до това кой колко голям рибар е - това си личи в практиката – по язовирите. Дано се засечем някъде.

Много моля не пречете на някой, който иска да научи нещо повече за любимото си хоби /понеже очевидно вие вече всичко си знаете и нямате нужда от повече знания и опит/. Мисля, че далеч не съм единствения.
И МНОГО МОЛЯ ПРЕСТАНЕТЕ С ВЕРБАЛНИТЕ ПРЪДНИ.
P.S. Кой е този Милко Георгиев – Бате Милко? И как мога да получа повече информация за споменатата /от Г-н Жоро Гоцов/ школа за риболов на кльонк.
-
- новобранец
-
- новобранец
пояснение
P.S. Кой е този Милко Георгиев – Бате Милко? И как мога да получа повече информация за споменатата /от Г-н Жоро Гоцов/ школа за риболов на кльонк......кой е той ли?...един Български природолюбител, отличен риболовец с доста голям стаж, човек който пише статий за риболовните списания и води сериозна статистика за извадените сомове в БГ. Той същия успя да създаде формулата за съотношение дължина / тегло на сома и тя е изключително точна : грешка 5%. Това е той: полковник Милко Георгиев.
Пенн, не съм имал в предвид че ти се заяждаш, а че с теб се заяждат ! Свободен свят, голями риби, елитни такъми, добри познания в риболова...........и ето ти резултата ! ...не им се сърди. За Дунава не разбрах какво имаше в предвид с това да се издават разрешителни само за БГ?.......мисля че си наясно с издаване на документи....едва ли САШ издават разрешение за риболов в Франция(примерно) ? ...документите за риболов важат само за териториалните води на БГ, за Румънско и дума не може да става!!!!!!!!....затова и когато Турските гемий доидат да ловят в наши води ги арестуват : казано иначе : риболова в чужди териториални води е забранен и нежелан ! ....а всички наши Дунавски рибари правят точно обратното...по цяла нощ са в Румънско и бият сомове.
Колега ти който питаш за дълбочината на стръвта?...е те това си е най трудно за определяне!!!....свързано е с : месец на ловене, температура на водата, плътност на звука на кльонка в дълбочина и най вече интуиция !....няма учебник по въпроса. А за времето : от кога до кога....е те това сома го решава а ние сме длъжни да проверяваме....принципно ако е топъл месеца имаш шанс...не мисли че сега декември е топъл....водата отдавна е изстинала и сомовете са групирани в най дълбоките ями. Рано през пролетта иди когато цъфти черницата(дуд)...и ще стане работата. А сега...бегом марш за щука
!!!
Помолих някой да се включи с познания за змиорка...плийз ?
Пенн, не съм имал в предвид че ти се заяждаш, а че с теб се заяждат ! Свободен свят, голями риби, елитни такъми, добри познания в риболова...........и ето ти резултата ! ...не им се сърди. За Дунава не разбрах какво имаше в предвид с това да се издават разрешителни само за БГ?.......мисля че си наясно с издаване на документи....едва ли САШ издават разрешение за риболов в Франция(примерно) ? ...документите за риболов важат само за териториалните води на БГ, за Румънско и дума не може да става!!!!!!!!....затова и когато Турските гемий доидат да ловят в наши води ги арестуват : казано иначе : риболова в чужди териториални води е забранен и нежелан ! ....а всички наши Дунавски рибари правят точно обратното...по цяла нощ са в Румънско и бият сомове.
Колега ти който питаш за дълбочината на стръвта?...е те това си е най трудно за определяне!!!....свързано е с : месец на ловене, температура на водата, плътност на звука на кльонка в дълбочина и най вече интуиция !....няма учебник по въпроса. А за времето : от кога до кога....е те това сома го решава а ние сме длъжни да проверяваме....принципно ако е топъл месеца имаш шанс...не мисли че сега декември е топъл....водата отдавна е изстинала и сомовете са групирани в най дълбоките ями. Рано през пролетта иди когато цъфти черницата(дуд)...и ще стане работата. А сега...бегом марш за щука

Помолих някой да се включи с познания за змиорка...плийз ?

Пенн...в сайт http://www.nariba.com в ляво има директория снимки иди на яз. Ивайловград и гледай...
Пенн познай каква макара ползва колегата в страничка която ти бе показал ?....Ако не знаеш ще ти кажа: Мичел наутилус....и това - сомаджия???????????????.....с макара за шаран !!!...е пак им вярвай на тия с плувките в река Ебро....разглеждам и се смея от сърце!
http://xvella.free.fr/photos/photo-eng. ... =41&size=2
ебах го и в платения риболовен туризъм............
http://xvella.free.fr/photos/photo-eng. ... =41&size=2
ебах го и в платения риболовен туризъм............
към Пенн
...колега даи ми ICQ номер за да комуникираме там?....ако имаш разбира се..........???........не е лошо да ме отвориш за разни неща който ме вълнуват....виждам че си светнат, но искам да е е лична информация. За сома ми се струва, че разказах поне 96% от нещата и ако още я влачиме....темата ще стане скучна.
Има ли някой да пита още нещо за да го изясниме и да затваряме ???
Има ли някой да пита още нещо за да го изясниме и да затваряме ???
клЁнк?
привет! доста далга беше темата ви за улова на сом...и клЁнка...но? за саЯление не видъах никаква снимка ...поне да имаше нъакаква шема за направата и...ще съм ви много благодарен за това...на слука!!
Za eholotite
Molia,kajete mi neshto poveche za eholotite-kakvo e tova "ednolachev","dvulachev",koi e dobar,nekvi ceni daje ako moje!Smiatam,che tuk tochno mu e miastoto da popitam za tva!A,i oshte neshto-moia priatel Rosen,koito darji i magazin za ribolovni prinadlejnosti,se spuka da mi hvali seriata na Shekspir Ugly Stik!Struvat mi se iaki i pargavi,obache chak za som..... Ne znam!
РР
А за господин Милко незнам как беше фамилиата!Тва не е ли ониа,дет написа неква формула за изщилсение на сомовете по некви мерки!Ми не знам-тва ми се струва малко относително,понейе сома е хищник!Аз ловиа само хищни риби и занм,Че те не растат еднакво,когато са на една вазраст!Примерно,ако в един водоем две щуки са на еднаква вазраст,всиЧко зависи коиа как се е приспособила,как си е намерила миасто с повеЧе храна и саответно е нарастнала повеЧе!Спеcиално при щуките е така!Не знам за сомовете как е!ИнаЧе пак за онази негова статиа с куката и тубата-струва ми се правдоподобно!Според мен,тои е наи големиа сомаджиа,за когото сам Чувал,и от него мойе да се науЧат интересни неща!
И хищниците дебелеят !
Зависи намират се и дебеланковци както и хърбари ( то при всичи е така ) те примерно ( е не сава дума за сом де ама все пак ) на Вит съм хващал клен дълъг 44см тежащ в най добрият случай около 400гр , на състезанието на Марица мойте кленове с дължина 36см тежаха около 700гр докато на Искърското състезание кленовете на Чепендо със същият размер ( 36см ) бяха около кило . Същата работа е и с пъстървата , хващал съм 300грамови по 35 см както и 500 грамови на същия размер ( в случая си е доста разликата при тези размери на рибата ). Не съм имал слука с големи сомове за да ръса мозък и за тех , просто коментирам хищниците които кат са горе долу неизтормозени и имат обилно папо си стават дунди и обратното .stefan написа:Дебел хищник няма\може и да бъркам\
НАСЛУКА!!!