Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

На вражеска територия
На вражеска територия
След падналия пороен дъжд в събота, дестинацията Ясна поляна поляна отпадна и трябваше да мислим алтернативен вариант за Неделният излет. След известни колебания все пак решихме да посетим яз Порой. Липсваше актуално инфо за язовира, така че се оборудвахме с директни, прътове за мач риболов и фидери. Знаехме, че водоемът е любимо място за "търмъкчиите", но чак пък подобна инвазия, която заварихме надмина очакванията ни
.
Изключително трудно намерихме място където в разстояние поне на 50-60 метра от нас да няма "драскачи".
В крайна сметка се установихме ето тук:

Аз заложих отново на директната осмица, а Вальо реши, че с фидер ще е по-добре. Използвах захранка на JAXON, като прибавих и една консерва сладка царевица. Първоначално излязоха няколко бабушки, каракудки и неочаквано за мен 4-5 косура с нелоши размери. С напредването на времето и увеличаването на вятъра риболовът взе да става много труден и фидера остана единствената алтернатива. Не можа да ме грабне дънният риболов, затова реших да заснема обсадата, която беше от двете ни страни. Яки момчета със здрави колове яростно хвърляха навътре и "чепаруваха" за ужас на малкото останали толупи:

Горките гиганти си мислеха, че единствено по средата на язовира се намират в безопасност, но тогава се появиха двама юнаци с лодка от новото поколение "тролинг-търмъци"

Зад мен пък дядка с парашут се оглеждаше за празно пространство

Идваше ми да си събера циганията и да се прибера в Бургас, но прииждащите облаци от запад ме окуражиха, че един евентуален дъжд би изчистил цялата тази мръсотия

Очакванията ми се оправдаха и следобед нещата започнаха да идват на местото си. Вятърът постепенно стихна,а времето стана идеално за плувка. Голямото количество захранка, хвърлено във водата даде ефект и риболовът тръгна в добър ритъм:

Резултатът за деня беше следния:

Изстрадал водоем и още по-изстрадала риба
. Какъв ли щеше да бъде нейният разказ, ако можеше да проговори......

Изключително трудно намерихме място където в разстояние поне на 50-60 метра от нас да няма "драскачи".
В крайна сметка се установихме ето тук:

Аз заложих отново на директната осмица, а Вальо реши, че с фидер ще е по-добре. Използвах захранка на JAXON, като прибавих и една консерва сладка царевица. Първоначално излязоха няколко бабушки, каракудки и неочаквано за мен 4-5 косура с нелоши размери. С напредването на времето и увеличаването на вятъра риболовът взе да става много труден и фидера остана единствената алтернатива. Не можа да ме грабне дънният риболов, затова реших да заснема обсадата, която беше от двете ни страни. Яки момчета със здрави колове яростно хвърляха навътре и "чепаруваха" за ужас на малкото останали толупи:

Горките гиганти си мислеха, че единствено по средата на язовира се намират в безопасност, но тогава се появиха двама юнаци с лодка от новото поколение "тролинг-търмъци"

Зад мен пък дядка с парашут се оглеждаше за празно пространство

Идваше ми да си събера циганията и да се прибера в Бургас, но прииждащите облаци от запад ме окуражиха, че един евентуален дъжд би изчистил цялата тази мръсотия

Очакванията ми се оправдаха и следобед нещата започнаха да идват на местото си. Вятърът постепенно стихна,а времето стана идеално за плувка. Голямото количество захранка, хвърлено във водата даде ефект и риболовът тръгна в добър ритъм:

Резултатът за деня беше следния:

Изстрадал водоем и още по-изстрадала риба

Re: На вражеска територия
Браво,Румка.Репортажа ми хареса,макар да имаше някои неприятни картинки в него.
Поне сте успяли да начешете рибоците. 

TICA FAN
Браво колега страхотен излет сте си спретнали и то със 8 цата просто перфектно.А колкото до здравите момчета те са по всички язовири и станаха по-голяма напаст и от слънчевите риби на куката.Но докато имаме такова безхаберие отстрана на органите занимаващи се с опазването на язовирите ще има тармъкчии хора с парашути и гладно население което вкарва в чантата и маломерни рибки.Това за жалост е самата истина за България и най-лошото е че ще продължава.А иначе за риболова перфектно Браво

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Евала за упоритоста а за другото-без дума 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- каридата
- учете се от него
Това е едно голямо постижение за този водоем.Респект на Румбата и Вальо(Двама доказали се професионалисти) 

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
баси идиотите!
за клане са с тия тармъци!
много бракониерска паплач!
гадна пасмина!как си седял там толкова...?аз ако бях на твое място да съм си тръгнал 100 пъти...
иначе поздрави за улова

иначе поздрави за улова

-
- сериозен играч
Арно сте фанали ,Евала.
-
- научил се да хвърля
Еееееееех голяма грозотия е на този водоем. Предишните години по цяло лято бях на него и все едно и също- търмъци и мрежи , да се чуди човек как още излизат тези каракудозаври.
Перфектен риболов, както винаги

Перфектен риболов, както винаги

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Нищо не ви плаши ей...Поздравления и на двама ви! 

- Local
- учете се от него
Респект Румба, респект, а аз ловях черни мреноци из родопите. Нищо, скоро и щеката ще влезне пак в боя.
Клавиатура риба не лови!!!
-
- разбира нещата
Браво Румба,отново сте на ниво. 

Последно промяна от seefeel на Пон Юни 29, 2009 6:35 pm, променено общо 1 път.
Проба му е майката!
Добри сте момци.
Се немам късмет да побаднем.Е на тия с големите сопи.

Се немам късмет да побаднем.Е на тия с големите сопи.

Два риболова имам на този язовир,ама такава инвазия от бракониери не видях.И по добре...Що нямало риба...
-
- сериозен играч
Респект и за двамата.
p.s.На фидерите какво хванахте???
p.s.На фидерите какво хванахте???