Златна верижка.

Модератор: sapuna

Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Златна верижка.

Мнение от krezo_bg »

Не че съм кой знай колко майстор-шаранджийски но на колегата мога да препоръчам метода ЗЛАТНА ВЕРИЖКА всеки запален шаранджия знае метода който се обуславя изцяло на сухата царевица.Имал съм успех на 3.5кг шарко и то само веднъж защото ловя изкючително и само на плувка а споменатия метод е само за дънари.
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Тоя метод не го знам, защото не съм шаранджия, ама я дай повече инфо как се нанизват зърната- може и да опитам.
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

Ван,тоя метод го вземах от списание Лов и риболов но преди 5-6 години и реших да опитам на един единсвен риболов пък той зе че даде резултат па макар и слаб.Клъвна ми точно на този монтаж.А самия монтаж е като На косъм само че вместо 1но зърно пред куката се нанизват 2-3или 4 броя суха царевица.Че когато връзваш куката(за предпочитане н-р4)просто остави единия край по- дълаг на който ще нанизваш царевицата.
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Скоро даваха по френския канал същия метод,само че колегата слагаше от 12 до 15 зърна.
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Van Helsing написа:Тоя метод не го знам, защото не съм шаранджия, ама я дай повече инфо как се нанизват зърната- може и да опитам.
Връзвайки куката оставяш 5-6см влакно(конец),на който накрая правиш много малко клупче.Нанизваш царевицата и закачаш клупчето за куката,след ,което слагаш още едно зърно на куката(за да не се изнива).Получава се нещо като герданче.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Това си е класически монтаж на косъм :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
SHIMANO
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от SHIMANO »

Ето ви лов на прочутия косъм.
Изображение шаро лапа и после в живарника :) :P
Ярмица му е майката за Успеха.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

krezo_bg написа:Ван,тоя метод го вземах от списание Лов и риболов но преди 5-6 години и реших да опитам на един единсвен риболов пък той зе че даде резултат па макар и слаб.Клъвна ми точно на този монтаж.А самия монтаж е като На косъм само че вместо 1но зърно пред куката се нанизват 2-3или 4 броя суха царевица.Че когато връзваш куката(за предпочитане н-р4)просто остави единия край по- дълаг на който ще нанизваш царевицата.
Пробвах го преди няколко дни (метода на верижката).Нямах нито един удар.Ударите ми бяха на косъм,две зърна и две стиропорени топчета (оранжеви или жълти).Явно релефа и заблатеността на дъното оказва влияние.Забелязал съм,че при заблатени дъна косъмът е дори противопоказен.Рибата е свикнала да рови в тинята и плуващата на няколко см стръв е подозрителна.Методът е ефикасен при дънна растителност,каменливо дъно,коренища и т.н.Но вероятността за закачане на голата кука е много по голяма.Както и да е.Да се върна на "верижката".По малка е вероятността шарко да не усети куката при монтаж на стандартния косъм.С дължина около 2-3см от извивката на куката,стръвта се намира някъде из глътката му,а куката вече се е забила.Ако имате сериозни удари без самозасечена риба,значи косъмът е къс и шарана е имал време да изплюе стръвта.Ако пък усетите тежестта на рибата,но само я усетите,значи косъмът е прекалено дълъг.Всеки сам преценява как да си настрои линията.Това е лично мое мнение,базирано на наблюдение и висене по различни водоеми.Така че,аз съм за косъм,а не за верижка.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”