Риболов на Костур

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
d_valkov
новобранец
новобранец

Re: Риболов на Костур

Мнение от d_valkov »

sapuna написа:Албумът ти е личен! ;)

Извинявам се отново - ето я снимката, системата за upload е кофти ама както и да е ,
http://media.snimka.bg/3504/013263469-big.jpg
ако и този път не я видите, понеделник обещавам да я публикувам в " 24 часа" :rolleyes:

Костурчето го хванах на яз. Бели лом, на 18.06.09 към 8.00ч. Дъно - монтаж с подвижна тежест за сулка, кука тройка 4 номер,
стръв - острица на 10-12 метра от брега. Източния бряг срещу тополите. Най голямата риба за излета. Имаше и добри каракуди, но всичко що хванахме беше от към 6 до 9.30ч., после бира, кибик, вятър и въобще супер беше :drinkers:
на риба, като на бира - повечко хора, по - голям кеф
tubusa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tubusa »

на живо рибе си се ловат наи наи според мене и големи и малки зависи от рибето
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Драги tubusa,прав си,но има изключения - в смисъл,че на живо рибе съм хващал мноо кила,ама икакви отделни тлъсти бройки.Пък на два-три торни червея съм вадил последователно три костурораптера -общото им тегло беше 2,21 кг :?
tubusa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tubusa »

INCUBUS написа:Драги tubusa,прав си,но има изключения - в смисъл,че на живо рибе съм хващал мноо кила,ама икакви отделни тлъсти бройки.Пък на два-три торни червея съм вадил последователно три костурораптера -общото им тегло беше 2,21 кг :?
Прав си според мен зависи и от гиола кадето си
joro65
новобранец
новобранец

Мнение от joro65 »

Аз по-голям костур не бях виждал :)

Изображение
ribarq1999
новобранец
новобранец

Мнение от ribarq1999 »

d_valkov написа:Здравейте, отдавна посещавам форумът и ползвам с удоволствие доста информация от него, но едва днес се наканих да се регистрирам и да започна и аз да пръскам акъл и опит. Това последното.... нали ....... шегичка. Искам да споделя за последния си излет на яз. Бели Лом. Първо прекрасен язовир, с хубав сенчест бряг, разнообразие на релеф, форми и дълбочини. Препоръчвам на всеки. Все пак искам да кажа две три неща по въпроса за костура. Яз. Бели Лом пословично известен с добрата риба която може да се открие вътре - толстолоб, костур, сулка, каракуди по 40 кг. (рекорд тази пролет, не е майтап). Та така и ние с група приятели станахме събота в 4 часа и отпрахме към язовира. В 5.30 бяхме заметнали и до 7.30 8.00 си отловихме. Костур , каракуда , попчета много прилично - от там нататък кълвеше само на бира.......... С две думи за хищна риба само рано сутрин и по залез, нищо че по принцип костурът ядял целодневно - закуската си е закуска другото е кибик. Аз лично отбелязах костур около килограм на рибка (острица) кука тройка номер 6 на 15-18 метра от брега на дъно. На всички наслука и късмет с костурляците, мене лично много ме забавляват :lol:
ти луд ли си каракуди 40кг
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

d_valkov написа:... Аз лично отбелязах костур около килограм..... На всички наслука и късмет с костурляците, мене лично много ме забавляват :lol:
Ама това костурът от снимката ли е ?
Аватар
borko177
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borko177 »

Като изгониха мрежарите и костурите почнаха да стават по-големи на Бели Лом
Прикачени файлове
Photo-0026 (Medium).jpg
Photo-0026 (Medium).jpg (110.02 KiB) Преглеждано 1427 пъти
Аватар
sapiora
новобранец
новобранец

Мнение от sapiora »

браво колега много е добър костура :prayer: пробваи на силиконова рибка
Прикачени файлове
21112010(003).jpg
21112010(003).jpg (214.55 KiB) Преглеждано 1391 пъти
Аватар
sapiora
новобранец
новобранец

Мнение от sapiora »

този точно не е на силикон а на цикада но пробваи :wink:
Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Spatia »

Здравейте колеги!

миналата година през пролета (Март-Април) хващах всеки ден по 7-8 малки костурчета на блесна :). Аз по принцип гонех щука... но така и не хванах за цяла пролет, а ходих почти всеки ден преди забраната (поне 40 излета направих на спининг по за 2-3 часа до 5-6 часа). Ама поне почти всеки ден хващах костурчета без да искам. :).

Т.ч. там където има много костур пробвайте и на блесна... голям кеф е:)

ИзображениеИзображение
Наслука!
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Азз по едрия костур го ловя на дъно на земен червеии.
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

От тази зима най-едрите са ми на клатушките на "ДАМ",закупени от магазина на форума.При няколко риболова,на значителна дълбочина,между 6-7 и 10-15 метра.
Turanag
новобранец
новобранец

Мнение от Turanag »

INCUBUS написа:От тази зима най-едрите са ми на клатушките на "ДАМ",закупени от магазина на форума.При няколко риболова,на значителна дълбочина,между 6-7 и 10-15 метра.
Здравей колега. Искам да те питам с тези клатушки на какъв тип водене ти удряха костурите, на равномерно или неравномерно/стъпаловидно?
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Веднага ти отговарям-снощи поради обективни/в смисъл на готина компания/ пияндуски причини не съм влизал във форума.Равномерно водене,но след като броях поне до двайсет през половин -една секунда в изчакване да потъне клатушката след замятането.Още след първите 5-10 метра без вдигане на върха на пръчката "Страйкър",2,70 м ми удряха такива раирани дебелаци,че се изкефих максимално при няколко поредни риболова .Съответно,похвалил съм клатушките в темата за магазина още след първия успешен такъв риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”