САФРИД ОТ КАЛИАКРА

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

САФРИД ОТ КАЛИАКРА

Мнение от HEMINGUEI »

Вчера /5.08/с Дели имахме добър успех при улова на тази риба! Началото не беше обещаващо , НО финала бе повече от добър. Вапреки прогнозата за силен вятър от юг - югоизток решихме все пак да влезем с лодка и да търсим сафрида около нос Калиакра. Преди обяд се обаждаха единични риби - на един уловен сафрид вадехме по 5-6 морски дракона! :? А този който е махал дракон от чепаре в гумена лодка знае че си е тръпка :lol: в ранния следобед излязохме на брега и след едночасова подкрепа с кафе и престой на твърда земя/ все пак си имаше сериозно вълнение/ риболовната тръпка отново ни отнесе в морето 8) :lol: ! Дали заради засилващия се вятър от изток или поради друга причина, но сафредете бяха видимо по - активни! Сменихме и по няколко чепарета докато им налучкаме вкуса И СЕ ЗАПОЧНА!!! Хващахме добре сафриди , а като че ли и драконите вече по - рядко увисваха на чепаретата. Върха на сладоледа бе след като около нас изведнъж дойдоха около 30 - 40 делфина :shock: и шоуто започна :lol: Явно добре нахранени те искаха да играят с нас, БУКВАЛНО! В момента в който лодката политаше в определена посока те тръгваха с нас , в бистрата вода ясно се виждаха огромните афали които плуваха бясно само на метър под лодката . ШОУ КОЕТО НИТО ЕДИН ДЕЛФИНАРИУМ В СВЕТА НЕ МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ :wink: Решихме че част от сафрида в залива е приближил брега след масираната поява на бозайниците - и не сбъркахме. още след като чепаретата потъваха следваше ясното и отчетливо почукване на уловените рибки, навивайки макарата още и още се товареха за да бъде удоволствието пълно.............. Стояхме почти до тъмно във водата завладени от рибарската си страст. Резултата - доволно количество сафрид и за двама ни с Дели и най - вече спомена за един чудесен ден прекаран в морето! :lol: Пожелавам подобни изживявания на всички които мятат въдици по родното море 8)
Който може хваща!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

на Калиакра

Мнение от Диканаров »

Хемингуей, блазе ти. Това се помни. Имал съм подобно изживяване преди десетина години. Пак да ти се случи! :D
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Браво...ето това е удоволствието от морския риболов...няма място за сравнение с гьоладжийския... :lol:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

И аз съм много впечатлен от делфините. Почти винаги съм ги срещал при влизане в морето но този път шоуто беше върховно и нагледно се убедих в интелигентността им. Те сякаш видяха че се мъчим от сутринта и решиха да ни насочат, а после и да съберат рибата около нас. Примерно караме лодката и обсъждаме с Хемингуей къде точно да спрем за да пуснем чепаретата и изведнъж на 10 метра точно пред лодката подредени като войници скачат едновременно три огромни делфина. Заковах лодката колкото впечатлен толкова и уплашен и като пуснахме там чепаретата се оказа че сафрида е бягал пред делфините / или сани го довели до лодката/.
От много колеги съм чувал че делфините плашат и разпиляват рибата и като видя в морето съм бягал от тях. Оказва се че те могат да бъдат полезни . останах с убеждение че трябва рибата да се търси пред тях.
След тях наистина шанса е нулев.
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

Блазе ви - ще имате много хубав спомен!
:lol: :lol: :lol:
Четох преди време за едно крайбрежно американско градче - там делфините помагали на рибарите от дълги години като подгонвали рибата към мрежие им. И всеки път така !
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

браво мочета чудесен излет сте си направили,благородно ви завиждам :lol: :twisted: :cry: :wink:
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Вече ме сърбят ръцете за нови емоции :lol: :lol: :lol: Дели имаме си "живи фишфайндери" така че имаме шанс пак да се повтори :wink: 8)
Който може хваща!
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”