как се поставят куките на плочка кюспе?

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

как се поставят куките на плочка кюспе?

Мнение от Husmen1983 »

ако някои може да покаже как се поставят куките на плочка кюспе ще съм му много благодарен.
за сега нямам такъв.
Аватар
thedarkwolf
новобранец
новобранец

Мнение от thedarkwolf »

Ами нямам възможност д ти покажа, на аз лияно ги поставям така,... Взимам 2-3 плочки кюспе (според зависи от големината) и омотавам куките около кюспето, след това ги забивам в него, така че да се укрепи и да няма опасност да падне 8) Надявам се да съм ти бил полезен :) Успех в риболова :wink:
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: как се поставят куките на плочка кюспе?

Мнение от man1966 »

Husmen1983 написа:ако някои може да покаже как се поставят куките на плочка кюспе ще съм му много благодарен.
Има няколко начина-първия е с ластик закрепен на основното влакно заедно с куките-хващаш плочката с ластика и забиваш куките в нея.Другия е с специален клуп който се прави на основното влакно-нещо като" бесило".Там се закрепя плочката и куките по същия начин.
Поводитие на куките трябва да са къси та даже и да не ги забиеш в плочката да са в петното което ще направи кюспето.Сори ма не мога да ти пусна снимка та да ти онагледя горе написаното. 8)
Я елате рибенца при батко...
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

blagodarq

Мнение от Husmen1983 »

колеги че ми помогнахте.но при мен проблема беше там че куките падат от кюспето и не мога да хвана шарана.други рибари ми казаха да сложа 2 плочки а по средата качамак и куките да ги забия на качамака ще видим какво ще стане.ако още някои има някакво мнение нека да пише.
за сега нямам такъв.
Аватар
madted
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от madted »

колега, ако кюспето е много твърдо използвай оловото за да ги набиеш вътре. и така няма да падат.
sht
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sht »

Това, че падат да не те притеснява въобще! Все пак шаранът не гризе от кюспето! При този вид монтаж се разчита на попадане на куката в устата на рибата при т.нар "смучене", така,че забрави за набиване с олово! Просто ползвай къси поводи, които да държат куките ти в диаметъра на плочката/плочките.
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

:roll:
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

сложи ги тия куки м/у плочките с кюспето...когато падне долу то се раздува яко и променя обема си сиреч обгръща куките....ако искаш да видиш как става ....имаш ли лиген у вас...??? :lol: Шарана смуче и мляска даже...така засмуква и тях...той не гризе от кюспето...затова и дънна с кюспе не се бара!!! изпъване и каквото и да е обиране на влакно след престой повече от 5 мин във водата не е желателно, за да не се изместиш от купчинката която се е получила в следствие на разтварянето....а на колегата дал съвет за захранка ще кажа че е време да иде и на риба... :lol: :lol: :lol: и да я ползва за стръв !!! ...ако се притесняваш че нещо не е наред смачкай го кюспенцето омеси го с яйчице, добави ванилийка, малко халвица, олио и направи топка, вкарай куките в нея и ефекта е същия... :lol: :lol: :lol:
Господ може всичко чада мой !
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

колеги

Мнение от Husmen1983 »

колега, ако кюспето е много твърдо използвай оловото за да ги набиеш вътре. и така няма да падат.
колега това предложение ме накара да се усмихвам и то много.пробваи някои път да набиеш кука с олово и после даже да имаш попадение в устата на шарана няма да може да се забие защото куката вече не е толкова остра.но все пак мерси.Благодаря и на другите колеги които са ми дали съвет.Това с халвата ще го пробвам.понеделник ще ви кажа повече.
за сега нямам такъв.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

освен,че са те заблудили,че куките"се набиват в кюспето",май ти се подиграват и с набиването с олово :wink: както колегите ти казаха...бе нека и аз се опитам да обясня по подробно:врьзваш на основното влакно як вирбел,за него врьзваш повод(аз използвам парче сьщото като основното-вьпроса е да не се пресуква,не за друго)като на другия край на повода правиш бесилка(ако не знаеш как-питай някой)взимаш парче плетено влакно и на двата му края врьзваш по 1 кука,поссле правиш клуп през средата,така,че двете куки да виснат като мартеничка с пижо и пенда ( :lol: )и да не са по дьлги поводчетата от 4-5см..повтаряш работата с още 2 куки.после посредством клупчетата ги хващаш за бесилката,в която слагаш 2-3 плочки кюспе,меду които има некво меко тесто,набиваш куките на различни места В ТЕСТОТО с острието навьн и стягаш бесилката-готов си-ако има вятьр или некви други несгоди,може да сложиш на основното ПРЕДИ вирбела и подвижно 20-40гр олово(даже е за препорьчване)друг вариант е да оставиш свободно да се мандрахерцат четирите куки,но им набиваш на рамената стиропорово топче,с такьв размер,че да ги дьржи вдигнати над дьното(което лесно можеш да установиш на плиткото...амиии,дерзай,брато :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

благодаря

Мнение от Husmen1983 »

ти колега.пробвах това с топчето и вместо шаран хванах 3 кг толстолоб тая седмица пак пак ще видя какво ще стане.по късно ще ка4а снимки
за сега нямам такъв.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”