За повече ТОЛЕРАНТНОСТ

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

glushaka
ще става разбирач
ще става разбирач

За повече ТОЛЕРАНТНОСТ

Мнение от glushaka »

Уважаеми колеги,казвам се Младен,на 43 години, от Шумен,управител съм на фирма за термообработка на метали.Темата,която искам да отворя не е пряко свързана с риболова, по-скоро с риболовците.Регистрирах се преди около месец,изчетох почти всички теми и какво открих?Около половината мнения са демонстрация на сила/фукане с такъми,риболовни и алкохолни подвизи/,безмислени спорове,подигравателно и пренебрежително отношение към младите и начинаещите риболовци,съвсем неприкрити закани и обиди към бракониери, мангали и служители на ИАРА.За правописа не говорим-все пак сайтът е за риболовци,не за учителки по български език....Къде са толерантността и снизхождението,къде е компромисът?Естествено,че има невероятни репортажи,професионални изпълнения и уникални снимки, има безброй практични и полезни съвети.Но не мога да приема за нормално да се заключи темата на младеж,който не е прочел, че риба се лови през светлата част на денонощието,а да се поощряват кръвни закани и псувни към бракониери и ИАРА-джии.Преди около два месеца на състезание на яз.Белокопитово, колега който беше хвърлил за 200 лв захранки получи купа и медал за най-голям карък/1-2 рибета беше хванал/.А едно чиче/извън състезанието/ за половин час извади 4 шарана.Нямаше джип и звънчето му беше от крушка...Пред гьола всички сме равни.Риболовът е наука, но и слука..Най-голямата риба още не е хваната!!!Желая успех на всички! И повече толерантност. :D
Ти помниш ли морето и машините,и трюмовете пълни с лепкав мрак....
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Re: За повече ТОЛЕРАНТНОСТ

Мнение от sestrata »

Колега, форумът си има полиция и цензура - това са модераторите и админът. Вършим си работата доколкото можем. Прочетох твоите 13 мнения и от тях не виждам никаква обществена полза, защото са предимно заядливи, менторски или откровено консуматорски. Моля споделяй мнението си по въпросите които те вълнуват в конкретната тема без да обобщаваш кой какъв е, какво се толерира и какво не. Първо дай на другите, за да получиш нещо насреща - информация или уважение.
Поздрав и умната!
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribaro »

Здравей колега!
Толерантност трябва да има и във форума и в живота!
Подкрепям те, но мисля, че анализа на форума, които си направил е много субективен, прибързан или породен от моментно състояние.
Нямам претенциите да съм прочел всичко, но болшинството от колегите са напълно толерантни, особенно към младите и начинаещите.Лично аз се чувствам сред приятели тук.Нормално е да има закачки, спорове и различия - нима това го няма извън форума?Всеки по различен начин изказва недоволството си от безнаказаността на нарушителите - някои със закани, други под въздействието на афект - с обиди.Редно е и да се заключват теми, това което съм видял е, че винаги модераторите посочват причините.Все пак форума си има правила и те трябва да се спазват.Не зная за кой точно младеж говориш, но си мисля, че основните неща трябва да се знаят още преди да получиш риболовния билет.Повечето колеги се стремят към опазване на рибното богатство и въвеждане на риболовна култура на цялото риболовно братство.Ако искаме да запазим нещо след нас все пак .....

За "фукане" с такъми .... представи си каква радост изпитват запалените риболовци, когато дълго време са се лишавали от друго за да хванат бленувания прът, да чуят песента на аванса или да се насладят на друга придобивка.С кой да споделят, ако не с нас?Другото е въпрос на изразни средства, всеки го преживява индивидуално.
Има и крайни мнения, но нима ги няма навсякъде около нас - едни "варят мангалите на .... , други " ..... гяурите" трети са за друго нещо и в политиката и в държавата.Всеки е изграден по различен начин и с различни идеи.
Форума е отражение на действителността която ни заобикаля.
Членството не е задължително, а въпрос на личен избор.
Нека оставим модераторите да си вършат работата, иначе ще настъпи хаос във форума.
Наслука и те моля за толерантност към останалите, въпреки че са различни! :wink:
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
glushaka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glushaka »

sestrata написа:Колега, форумът си има полиция и цензура - това са модераторите и админът. Вършим си работата доколкото можем. Прочетох твоите 13 мнения и от тях не виждам никаква обществена полза, защото са предимно заядливи, менторски или откровено консуматорски. Моля споделяй мнението си по въпросите които те вълнуват в конкретната тема без да обобщаваш кой какъв е, какво се толерира и какво не. Първо дай на другите, за да получиш нещо насреща - информация или уважение.
Поздрав и умната!
ОК! Приемам забележката. Освен умната,може ли и русата? :D :D :D
Ти помниш ли морето и машините,и трюмовете пълни с лепкав мрак....
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

sestrata написа:Колега, форумът си има полиция и цензура - това са модераторите и админът.
Форумна полиция = Гестапо :axe:
На платено не одим !
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Беше комплимент, че сте бързи като Гестапо :lol: :lol: :lol: :

Изображение

В мотофорумите, където всички са по по най :lol: модераторската намеса се свежда до преместване на някоя тема на вярното място, нищо повече. На фона на тези по по най нашите заядлици изглеждат в предучилищна възраст.
Мотомодераторите нямат много теми и постове, Рибамодераторите са най големите спамери, там където има "браво" и "честито" са на 1-ва линия, негласно съревнование по броя постове, кой ще стигне пръв 10000бр. :lol: . За галериите им да не говорим.... :axe:
На платено не одим !
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Marco Polo написа:Искаш да няма модератори ли?
Освен за "толерантност", да вземем да разменим и по някоя сладка приказка и за "толериране".... :D :D 8)
Изображение
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Marco Polo написа:И би ли ме светнал за броя на регистираните в Мотофорума?
http://www.Moto-Zone.bg
Списък на членовете
Преглед на потребители 1 до 30 (от 7994 общ брой членове)

http://www.bikerz.bg
Всички A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
* 5609 потребители • Страница 1 от 141 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 141
Marco Polo написа: А това, че в твоя Мотофорум няма тийнейджъри, пияни отворковци и дървени философи... Мога само да завиждам!
Първата половината са точно такива, във форумите и в живота, карат мотори по 150-180к.с. в града с 200, извън града само на мах. , никакво уважение към закона, карат без номера, възприемат полицаите за пътен знак,напоследък често с рисковото си поведение предизвикват смърт, кога собствената кога чужда на невинни хора. И от такива хора очакваш добър тон и правилен изказ? Забрави ! Пак казвам, Жоро Гоцов и Троли са бледи сенки.
Аз съм приятел с втората половина :lol: мотофорумисти.
Мале мале, оспамихме темата на glushaka , поне ти имаш файда , дръпна с няколко поста напред ... :roll:
На платено не одим !
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Marco Polo написа:
sampo написа:... поне ти имаш файда , дръпна с няколко поста напред ... :roll:
Ооо, да, винаги съм се опитвал да бъда Нумеро Уно, ама все малко не ми достига... :cry:
:lol: :lol: :lol:
По брой шапки и постове Марко е недостижим! :wink: :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

GODzillata написа: По брой шапки и постове Марко е недостижим! :wink: :drinkers:
По постове, мога да го надмина ( ако ме толерират и не ме баннат :D ), но по шапки- никога; ще поразровя за някоя фуражка и някоя шапка от мисии- да допринеса за колекцията като се видим на следващото НС; мисля че и някоя каска ще мога да изровя :D :D 8)
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

IDA написа:
GODzillata написа: По брой шапки и постове Марко е недостижим! :wink: :drinkers:
По постове, мога да го надмина ( ако ме толерират и не ме баннат :D ), но по шапки- никога; ще поразровя за някоя фуражка и някоя шапка от мисии- да допринеса за колекцията като се видим на следващото НС; мисля че и някоя каска ще мога да изровя :D :D 8)

Бачо,само каска не му давай :o :shock: :mrgreen: Ако му дадеш каска,трябва и гаубица да му зачислиш,а това не е здравословно за колегите от форума :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Направо ще ги стреля с гаубицата с прав бой /незнам как беше,когато те стреля уръдието директно срещу тебе/ :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Я по-добре за по-малко толерантност.Повечето толерантност-равно на слободия и политика.Повечето толерантност -равно на световна финансова криза и на общобългарско нещастие.Малко,малко толерантност-т.е.,без псувни,обидни изрази,нравоучителни вопли.Повечето сме големи /в смисъл пълнолетни /хора и шъ съ опраим из форума и със съвсем малко толерантност.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:smt023 :smt023 :smt023 Вярно че се оправяме.Толкова скандали имаше,и винаги се оправяме по между си за отрицателно време. :!: :!: :!:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
sarafov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sarafov »

Е тва е пълната истина и така трябва да бъде.
Чаушана са лови на тиливизор,майна.
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: За повече ТОЛЕРАНТНОСТ - gefopo

Мнение от чпс »

sampo написа:
sestrata написа:Колега, форумът си има полиция и цензура - това са модераторите и админът.
Форумна полиция = Гестапо :axe:
Gestapo = geheime staats polizei (тайна, т.е. неявна държавна полиция)
Gefopo = geheime forums polizei (неявна форумна полиция)

just kidding !
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”