Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

точилка за тролинг
Модератор: sapuna
точилка за тролинг
колеги дайте съвет какъв прът за тролинг за бяла риба да си взема дължина акция тук има доста професионалисти в тази област и винаги един съвет не е излишен 

- krokibg
- учете се от него
Re: точилка за тролинг
Без да имам претенции да съм специалист,просто ще ти кажа аз с какви въдици ловя.Ползвам си спинингите Шимано Спийд Мастера и Бийст Мастера.Имам още три спининга шимана,които са с по-малки акций но нещо не ме кефят да троля с тях и затова ползвам двата с акция 50-100 !!!Мисля че каквото и да си вземеш с акция от 15-40 до 50-100,ще ти вършат работа.За дължината,от 2.10,2.40,2.70 до 3 метра,няна да имаш също проблем.Всичко от тук нататък си е твой избор и всеки сам си избира колко да е дълга пръчката и с каква акция.има колеги,които залагат на късите пръчки,аз обаче не ги тача по простата причина че са наистина като колчета и не ме кефят когато се закачи едра риба.единственното им минимално предимство е че когато докараш рибата до лодката,е малко по удобно при хващането на рибата.Аз имам кеп,специално за тролинг,плетен от дебела корда с големи очи за да не се оплитат примамките в него но много-много рядко го ползвам,само при положение че рибата не се е закачила както трябва и има опасност да се откачи.иначе,винаги си ги хващам точно зад главата и бялата се успокоява и нямам проблеми а и съм испуснал само няколко риби.Дано съм ти бил полезен.Нека обаче да се искажат и други колеги,може би ще имат друго мнение по въпроса !!!t68 написа:колеги дайте съвет какъв прът за тролинг за бяла риба да си взема дължина акция тук има доста професионалисти в тази област и винаги един съвет не е излишен
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
За трофей цяла без сглопки-пен примерно с по малка акция има я в галерията мойта-добре-работи и и е мек върха-питай троли 

Риболовци.
Мек връх не става за тролене.Нито твърд.Нещо средно,с дължина около 2.50.И задължително плетено,не много дебело.

Риболовци.