Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Пъстърва увита в лозови листа
Модератор: sapuna
- hristotihov
- сериозен играч
- Мнения: 1512
- Регистриран на: Сря Авг 09, 2006 10:30 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Пъстърва увита в лозови листа
Тази рецепта един приятел е прочел в накакво "женско списание"
и решихме да я пробваме.
Запържват се домати и лук със сол, пипер и подправки по ваш вкус, добавят се резенчета лимон и с получената смес се пълни пъстървата. Посолява се външно и се увива в лозови листа, примерно консервирани в буркан. Пече се скара или саче или някаква плоча. Ние не разполагахме с нищо от изброените, така че я изпекохме във фурна. Резултата беше много добър. Вероятно си има някакво автентично име тази рецепта, нещо от типа на "Пъстърва по .......", но аз за съжаление не го знам.

Запържват се домати и лук със сол, пипер и подправки по ваш вкус, добавят се резенчета лимон и с получената смес се пълни пъстървата. Посолява се външно и се увива в лозови листа, примерно консервирани в буркан. Пече се скара или саче или някаква плоча. Ние не разполагахме с нищо от изброените, така че я изпекохме във фурна. Резултата беше много добър. Вероятно си има някакво автентично име тази рецепта, нещо от типа на "Пъстърва по .......", но аз за съжаление не го знам.