Пъстърва увита в лозови листа

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1512
Регистриран на: Сря Авг 09, 2006 10:30 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Пъстърва увита в лозови листа

Мнение от hristotihov »

Тази рецепта един приятел е прочел в накакво "женско списание" :) и решихме да я пробваме.
Запържват се домати и лук със сол, пипер и подправки по ваш вкус, добавят се резенчета лимон и с получената смес се пълни пъстървата. Посолява се външно и се увива в лозови листа, примерно консервирани в буркан. Пече се скара или саче или някаква плоча. Ние не разполагахме с нищо от изброените, така че я изпекохме във фурна. Резултата беше много добър. Вероятно си има някакво автентично име тази рецепта, нещо от типа на "Пъстърва по .......", но аз за съжаление не го знам.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”