Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Флуорокарбон
Модератор: sapuna
- genadios
- научил се да хвърля
Re: Флуорокарбон
Павка, покажи ми го тоя центърпин на Харди дет струва 44долара! За сайта си прав засега това е положението, по-нататък ще гледаме да го оправим. Ама защо въобще това трябва да го обсъждаме тук не ми стана много ясноПавел Иванов написа:Гена , да земеш да обърнеш внимание на шефското си тяло да си оправите сайта начи ! Кво е това , представител за Харди и Грейс за България па нема снимки на предлаганата продукшън а молба да си ги търсиме по сайтоветеНема обозначения никви дори и на най-скъпите модели макари и мани другото ЦентерПин за 44 долара да го продавате за 480 лв.
Па после нема да проявяваш нездрав интерес кое къде се прави и с каква манифактура разполага
![]()
![]()
![]()

А и не проявявам интерес кое-къде /защото го знам/, а просто поправих колегата

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
E тук няма да се съглася!geibriel написа:може да не е чист флуорокарбон но влакното си е добро;)
Не само, че е далече, ама много далече от флорокарбона, но е и също толкова далече от добрите влакна.
Имах нещастието да пробвам тази инжинерна грешка и съм направо отвратен.
Много по-дебело е от посоченото.
Твърдо е до безобразие.
Във водата седи, като тел, а и така изглежда.
Невидимо е само, ако си със затворени очи.
Или с други думи- пълна тоалетна е.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Гена къде виде ЦентерПин на Харди у вашият сайт бре
Има един на Грейс за цвет и тъй
Ае че верно успамихме темата !
Та по темата !
Пичове , взимате си едно от това :

и ни съ занимавате с глюпости !!! Реален диаметър , нулева видимост и пр. за около 30лв. ролката с доставката от Япония до пред входната ви врата и тъй

Та по темата !
Пичове , взимате си едно от това :
и ни съ занимавате с глюпости !!! Реален диаметър , нулева видимост и пр. за около 30лв. ролката с доставката от Япония до пред входната ви врата и тъй

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
Това, за какво го препоръчваш бе ПавкаПавел Иванов написа:Гена къде виде ЦентерПин на Харди у вашият сайт бре![]()
![]()
![]()
Има един на Грейс за цвет и тъй
Ае че верно успамихме темата !
Та по темата !
Пичове , взимате си едно от това :.....

п.п. под "невидимост, разбирай до 70%- т.с ако влакното е 0.12мм, рибите го виждат като 0.036

п.п.п. цена в БГ- 30лева за 50 метра

- Павел Иванов
Ами Илия , щом имаш парета да плащаш 30лв. за нещо което ако го поръчаш само него с доставката ти идва на 12 - 15лв. а ако го комбинираш с нещо друго то и на 8лв. може да ти дойде то КУПУВАЙ ! Аз немам кинти и за това не купувам такива неща на такива пари
Инак относно какво го препоръчвам питаш ? Ами на база че ИГК , в частност ЙоЗАми , Морис ен Ко , в частност Варивас , Торей , в частност Сънлайн ( сорри Гена , и Варивас се произвеждат в отделна фабрика ама са част от производството на Морис та ... ) са най-добрите производители на линии всякакви за момента в света та за туй
Е верно съществуват изгъзици как линиите на Дайва - Езист , Прессо и др. които са безмислено скъпи дори и в Япония ама те за тва и ги не внасят тука щото не виждам как при моментната ценова ставка биха продавали 150 метра флуро за около 500лв. примерно ама тва друга бира 

Инак относно какво го препоръчвам питаш ? Ами на база че ИГК , в частност ЙоЗАми , Морис ен Ко , в частност Варивас , Торей , в частност Сънлайн ( сорри Гена , и Варивас се произвеждат в отделна фабрика ама са част от производството на Морис та ... ) са най-добрите производители на линии всякакви за момента в света та за туй

Павел Иванов
Павел Иванов
- nninkov
- научил се да хвърля
Добре де не стана ясно все пак.
Sunline имат ли си собствена фабрика или не.
Това което аз съм намирал по нета за тях е , че се правят в заводите на Toray(Blackwater).
Sunline имат ли си собствена фабрика или не.
Това което аз съм намирал по нета за тях е , че се правят в заводите на Toray(Blackwater).
- Павел Иванов
Ами всяка по-голяма манифактура си има подразеделения та в случаят и ти и Гената сте прави
Точно за това уметнах и Морис ен ко и съответно Варивас . Сънлайн във варианта който визирате и двамата е подмарка на Торей инак и други марки имат продукт имеющ се като Сънлайн и тъй .

Павел Иванов
Павел Иванов
- 1000n
- разбира нещата
Re:
Колега откъде купи това влакно? И аз съм се насочил към него.А.Христов написа:
Много добър избор, не смятям да ползвам друга марка.
И много по-добър избор от "Робинзон", съотношение цена
-
качество.

От Gorilla на Tubertini засега не съм особено очарован

Колегата IDA на първа страница в тази тема също пита откъде може да си купи Duel HD Carbon Pro Tough. Аз намерих този адрес в интернет: http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... anguage=bg
но аз предпочитам да не купувам през интернет

- 1000n
- разбира нещата
Ами аз пробвах да запаля няколко корди, за да видя какъв ще е резултатът. Изпробваните корди бяха:Чичо веско написа:Истинския флуорокарбон не гори! Палиш го и веднага гасне на "топче", а обикновения монофил гори като фитил!rumci написа:И все пак, какво точно се гледа в загасването
- Crystal Sea на Focus - обикновен монофил
- Energy на Focus - монофил с флуорокарбоново покритие
- Gorilla на Tubertini - флуорокарбон
Резултатът беше, че всички горяха по един и същ начин.

- 1000n
- разбира нещата
Колега знам, че е било отдавна, но имаш ли спомен каква марка е бил флуорокарбонът и каква монофилът?rikosheth написа:Понеже не обичам експерименти в буркани, вани и др. такива ето малко информация по темата:rumci написа:Имам питане към колегите използвали влакна от флуорокарбон. Действително ли тези влакна са в пъти по-добри от обикновенните,отностно тяхната прозрачност във водата и някоя конкретна марка от която сте останали доволни?
1.Неделя 12.10 2008 г., риболов от лодка на сафрид и чернокоп на дълбочина от 15 до 23 метра;
2.Времето прекрасно слънчево, лек север северозток, бистра вода;
3.Чепарета обикновенни и флуорокарбонови с еднакви на цвят пера и номера куки;
4.Резултат - Смазващо предимство за флуорокарбона.

Последно промяна от 1000n на Съб Юли 04, 2009 10:02 pm, променено общо 1 път.
- 1000n
- разбира нещата
Колега виждам, че сериозно си се захванал да изследваш флуорокарбона. Та коя от всички тези корди даде най-добри резултати(имам впредвид хваната е най-много риба)? 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
1000n,използвай бутона "редактирай" за да не се чудиш къде са ти мненията! 

- 1000n
- разбира нещата
Не виждам такъв бутон "редактирай". Бутон "Промени" да не е?sapuna написа:1000n,използвай бутона "редактирай" за да не се чудиш къде са ти мненията!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Да, винаги се спазват правилата,нали са затова,то за това сме на тоя хал,защото всеки иска да не ги спазва ,а някои още повече.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....