КАРАГЬОЗ - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Re: КАРАГЬОЗ - 2009г

Мнение от Mi7chell »

liubak написа:
patter написа:Днес след 18:30 до към 21:30 имах 4 хариба, единия от които беше доста добър. Това на морска гара. Около мен вадеха чат-пат. Интересното беше, че ударите бяха много близко до 'брега'.

И ето я и бомбата. Един колега извади на директния СКУМРИЯ ! Беше около 25-30 сантиметра. Удари на чепарето.
Ни най-малко не искам да опонирам, но да не е било сардинка ?
Скумрия потвърждавам,не съм виждал на живо черноморска,но ми се струва,че тая беше някаква друга имаше 30 см и беше по светла от тая в магазините.
Зарганолог
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Дунавската скумрия си е карагьозът.А за аномалиите да напомня и за пъстървата преди месец-два. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
A. C.

Мнение от A. C. »

Колеги, всяка година по това време хариб , че и карагьоз влиза в канала. Миналата година , ако си спомняте пак имаше. Преди 2-3 години го ловяха до плаващите докове на корабостроителния. Тази година просто повече се задържа.Но тази година и сафрида се задържа повече. Изобщо дай боже на есен и паламуд да се появи. :!:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

liubak написа:Иче , от далечната 1965-66г. не съм виждал такова добиче край Варна. Ловяха го от Вълноломът. Затова се усъмних леко.
Къде 82-85г съм хващал по някоя бройка към 15-20см на бар моста на Златните,
нищо чудно пак да се появи.
То и нашата скумрия не става по-голяма от 500гр,ама БИЛА много вкусна.(това по думите на баща ми)
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
valiooooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valiooooo »

Днес пред Петрол и до 104 буй....4 човека - 92 риби.Най-добре даваше от 20 до 21:30.Чепарета...всякакви.Дълбочина...1-2 метра под повърхноста.

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Колега това ,че ти не мо0жа да разбереш на чист български за каква риба говорим,и пускаш въпросителни постове не означава,че не сме уточнили коя риба каква е,верно отклонихме се от темата,но последните ти постове изискваха отговор,който се опитах да ти дам.Моля модовете да ме извинят за спама и да разчистят малко ако сметнат за редно.
Един познат снима рибата с телефона си ще се опитам да сваля снимката и ще я кача.
Зарганолог
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Колега Mi7chell, видях, че на осма страница в тази тема си качил снимка на едно твое чепаре, на което ламетата са почти двойно по-дълги от дължината на куките. Специално заради карагьоза ли си оставил по-дълги примамките или просто такъв ти е стила на правене на чепарета? :roll: То и аз често оставям по-дълги ламетата и перата, докато правя чепаретата, защото все си мисля, че е по-добре да са малко по-дълги отколкото по-къси. :wink: То май и затова не хващах много граца и гюмюш. :idea: Знам ли? :roll: Но пък при по-едрите риби може да дава по-добри резултати. :roll: Наслука! :D
ivanhrist0w
новобранец
новобранец

Мнение от ivanhrist0w »

Някой да го е пробвал тез дни ? Прясно инфо? Аз ходих онзи ден ( 03.07 ) само сафрид - на Моркса гара.
gvz
новобранец
новобранец

Мнение от gvz »

Вчера ходих на канала от страната на Аспарухово!Пробвах на 3 места около моста!От 16 ч. до 21 ч. нищо!За това пък един колега на 20 метра от мен се скъса да вади!Имаше по 4-5 карагьоза на един път!Сигурно чипарето ми не е било подходящо!?4-ка тъмно перо с синьо ламе!Пробвах и с лимонено жълто пак нищо!Той беше на 6-ца синьо-лилаво!Днес ще опитам пак!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

gvz,
Дай на някой друг,да видиш той как ще лови на твойте чепарета.
КАРЪК,има такава дума.Аз съм също в тази графа. :evil:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

1000n написа:Колега Mi7chell, видях, че на осма страница в тази тема си качил снимка на едно твое чепаре, на което ламетата са почти двойно по-дълги от дължината на куките. Специално заради карагьоза ли си оставил по-дълги примамките или просто такъв ти е стила на правене на чепарета? :roll: То и аз често оставям по-дълги ламетата и перата, докато правя чепаретата, защото все си мисля, че е по-добре да са малко по-дълги отколкото по-къси. :wink: То май и затова не хващах много граца и гюмюш. :idea: Знам ли? :roll: Но пък при по-едрите риби може да дава по-добри резултати. :roll: Наслука! :D
Това чипаре е за сафрид правено,ламето стърчи малко по-малко от колкото е цялата дължина на куката,и хваща с един и същ успех и сафрид и карагьоз,но по принцип си е правено за сафрид,а като нямах карагьозено сихващах с това и хората идваха да гледат ламето и остановиха,че това е гейско чипаре,щото било розово :ANAL:
Зарганолог
gvz
новобранец
новобранец

Мнение от gvz »

КИРО написа:gvz,
Дай на някой друг,да видиш той как ще лови на твойте чепарета.
КАРЪК,има такава дума.Аз съм също в тази графа. :evil:
Направо ми писна от каръщина!Напоследък навсякъде капо!Река,язовир,море,е няма и няма!Кво е туй чудо не знам!Направо ще се откажа ако и днес не хвана поне една риба :lol: !
ivanhrist0w
новобранец
новобранец

Мнение от ivanhrist0w »

Мерси за топлото инфо надъха ме да отида и аз да скъсам някое друго чепаре, жив и здрав и късмет следващия път .. Ако отида ще дам прясна информация довечера.
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Някой скоро пробвал ли го е на мостчето на Родопа?
plamen_mitev
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_mitev »

Здравейте колеги. Днес като минавах по Аспарухов мост видях, че пак има доста лодки в канала от към Аспарухово близо до брега, та питането ми е дава ли още карагьоз (хариб)? Благодаря ви предварително.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”