Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
SPARC089
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от SPARC089 »

Има ли риба там на пчелни как седи работата с таксите :), къде предлагате утре да отида най удачно :)
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

04.07.2009 яз.Цонево ,след Чудните мостове . Отидохме около 11 часа . 2 въдички на плувка .Хора много , водорасли също . Дребни бабушки , каракуди , две платички , костурчета - всички си плуват някъде там . Веднъж преваля и спря , към 15,30 притъмня , загърмя , ние прибрахме пръчките и газ обратно .
Аватар
kopoy_92
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kopoy_92 »

Здравейте. Имам един въпрос към колегите от Шуменско знаете ли нещо (ква риба има и с какви принадлежности да ходя) за реката (малка) която минава през с. Лопушна , май през Арковна и близо до Гюрлата (заведение).И за язовира (малък) до бензиностанцията в с. Партизани. Ще ходя за сефте.
ivkoto
новобранец
новобранец

Мнение от ivkoto »

Здравейте колеги!
На 09.07.09 /четвъртък/ отидох до с. Златар след Шумен. лелката която беше там не ни разреши да останем с преспиване, тъй като ние и затова се бяхме приготвили за ден два. Добре че не останахме, тъй като от там отидох на яз. Драгоево с нощувка. Запука ни един дъжд който ако бяхме останали на Златар може би още щяхме да сме там в калта. Ако те завали дъжд на златар излизане няма докате не изсъхне. пътя не е толкова зле колкото има два кофти баира. Относно на Драгоево в началото тръгна добре макар и с дребни таранки и малки шаранчета. Вечерта от 17.00часа ни запука един як дъжд след което около 19.00часа извадихме два по-светни шарковци около кило кило и половина. След което до следващият ден две таранки. По обед на 10.07.2009г прибрахме всичко около обед и обратно в къщи. В крайна сметка си взехме две три по добри рибета останалите обратно във водата. Язовира на Драгоево е красив има риба но поради това че е доста дълбок все пак е студен язовира и след дъжда нямахме никакъв удър. Стръв пробвахме на -кюспе, суха и сладка царевица, с аромат на ягода, както и на торен червей и качамак с ванилия. Подхранихме обилно с царевица. двата по добри шарана се хванаха единия на царевица с мед другия на торен червей. Общо взето тегав риболов но поне не сме капо. Условията за Драгоево са 10лв за три пръчки рибата не се плаща, като маломерните шарковци- естественно се връщат. разрешено е да се нощува ако към десетте лева за ловенето прибавиш още десет на човек за бунгало. Бунгалата са в добър вид и добре оборудвани.Ние отидохме от към другата страна където е гората и за да ни разрешят да останем на палатка си доплатихме по пет лива за палатката-всичко 15лв на човек за ловене и палатка без да ползваме бунгало. пазача бе свястно човече дори и ни наряза дърва с машинката :D срещу малко ракийка разбира се. Относноусловията за с. Златар там се плаща-3лв за три пръчки- след което рибата се плаща -шаран амур-4лв/кг, сом-7лв/кг. На златар също не е лошо водоемчето но тва е че не дават да се нощува иначе имало добра риба. Това е за сега колеги. Искам да благодаря на колегите "kosatka" и "bahtumi" за споделеното инфо. Колеги извинявам се че пиша в темата за Варненски водоеми язовири и рибарници, но съм от Варна и искам да го споделя тук, тъй като то около варна на 50-60км почти не останаха добри водоеми, колкото до района на шумен все още има такива, като не е толкова много далеч според мен. Варна -Златар-112км /до язовира/. Варна- Драгоево-122км /до язовира/. Дестинацията е засечена от гр. Варна бензиностанция Лук ойл /Метро/. да съм по конкретен де :D
Dobo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobo »

колега всичко добре,само не ми стана ясно как си ходил на 09.07.2009г и си се прибрал на 10ти,като днеска е 5 юли :?: :lol: :lol: :lol:
vanio_gazara
новобранец
новобранец

Мнение от vanio_gazara »

някой скоро ходил ли е на яз.Николаевка да ми каже има ли риба каква е таксата мерси предварително :) :D :D
Аватар
godho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от godho »

Таксата е 10 кинта. Днес ходих, но само 1 каракуда ме спаси от капото.
SPARC089
новобранец
новобранец

Мнение от SPARC089 »

днес Добпроплодно *бана работа 15 лв на човек до 3 4 въдици няма проблем за пружини и капани, РАЦИ БОЛ рачила непозволено каракуда рехаво кам 10тина по 200 300 грама има няма, Язовир Генерал Колево сложна работа 7 риболовни места забранено хранилки капани и тем подобни, да се наредите там трябва да сте мн вътрешни !
vanio_gazara
новобранец
новобранец

Мнение от vanio_gazara »

някой скоро ходил ли е на яз.Николаевка да ми каже има ли риба каква е таксата мерси предварително :)
Аватар
kopoy_92
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kopoy_92 »

vanio_gazara написа:някой скоро ходил ли е на яз.Николаевка да ми каже има ли риба каква е таксата мерси предварително :)
Колега прочети хубаво "godho" е написал информация за яз.Николаевка .
solveiko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от solveiko »

ivkoto написа:Здравейте колеги!
На 09.07.09 /четвъртък/ отидох до с. Златар след Шумен. лелката която беше там не ни разреши да останем с преспиване, тъй като ние и затова се бяхме приготвили за ден два. Добре че не останахме, тъй като от там отидох на яз. Драгоево с нощувка. Запука ни един дъжд който ако бяхме останали на Златар може би още щяхме да сме там в калта. Ако те завали дъжд на златар излизане няма докате не изсъхне. пътя не е толкова зле колкото има два кофти баира. Относно на Драгоево в началото тръгна добре макар и с дребни таранки и малки шаранчета. Вечерта от 17.00часа ни запука един як дъжд след което около 19.00часа извадихме два по-светни шарковци около кило кило и половина. След което до следващият ден две таранки. По обед на 10.07.2009г прибрахме всичко около обед и обратно в къщи. В крайна сметка си взехме две три по добри рибета останалите обратно във водата. Язовира на Драгоево е красив има риба но поради това че е доста дълбок все пак е студен язовира и след дъжда нямахме никакъв удър. Стръв пробвахме на -кюспе, суха и сладка царевица, с аромат на ягода, както и на торен червей и качамак с ванилия. Подхранихме обилно с царевица. двата по добри шарана се хванаха единия на царевица с мед другия на торен червей. Общо взето тегав риболов но поне не сме капо. Условията за Драгоево са 10лв за три пръчки рибата не се плаща, като маломерните шарковци- естественно се връщат. разрешено е да се нощува ако към десетте лева за ловенето прибавиш още десет на човек за бунгало. Бунгалата са в добър вид и добре оборудвани.Ние отидохме от към другата страна където е гората и за да ни разрешят да останем на палатка си доплатихме по пет лива за палатката-всичко 15лв на човек за ловене и палатка без да ползваме бунгало. пазача бе свястно човече дори и ни наряза дърва с машинката :D срещу малко ракийка разбира се. Относноусловията за с. Златар там се плаща-3лв за три пръчки- след което рибата се плаща -шаран амур-4лв/кг, сом-7лв/кг. На златар също не е лошо водоемчето но тва е че не дават да се нощува иначе имало добра риба. Това е за сега колеги. Искам да благодаря на колегите "kosatka" и "bahtumi" за споделеното инфо. Колеги извинявам се че пиша в темата за Варненски водоеми язовири и рибарници, но съм от Варна и искам да го споделя тук, тъй като то около варна на 50-60км почти не останаха добри водоеми, колкото до района на шумен все още има такива, като не е толкова много далеч според мен. Варна -Златар-112км /до язовира/. Варна- Драгоево-122км /до язовира/. Дестинацията е засечена от гр. Варна бензиностанция Лук ойл /Метро/. да съм по конкретен де :D
Нещо си се объркал май :roll: Ама случва се :D А за Драгоево си е супер :D
ivkoto
новобранец
новобранец

Мнение от ivkoto »

ИЗВИНЕТЕ МЕ, КОЛЕГИ! :oops: :oops: :oops: Объркал съм си датите понеже на компа имам календар и не съм го мърдал отдавна и затова съм се оплел. Извинете ме датите са 02.07.09-03.07.09год. Извинявам се отново. Относно до яз. Драгоева да наистина не е лош водоема има красиви местенца и като цяло е мноо красив. :D
vanio_gazara
новобранец
новобранец

Мнение от vanio_gazara »

някой ходил ли е скоро на язовир Бозвелииско каква е таксата има ли риба мерси предварително :) :D
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

Е ко да има на Бозвелйско шаран ,амур и таранта но последните 2 пати когато ходих там никой не хвана хубава рива.Пробвах на суха щаревица , млечна , варена ,консерва, бял и торен червей и на пружина само 3 таранки и то през седмицата с нощувка.
И двата дена имаше много народ направо нямаше място каде да застанеш освен на стената или ходиш питаш дали някой няма да си замине. Риба вадеха само с лодка с R/C,хранят на 200м. някаде и там пускат такамите.А иначе риба там си има и то хубава но лошото е че хубавите места са 5,6 и са заети винаги.
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

А иначе някой да ми препопъча хубаво язовирче до 100,120км. от Варна и да има бунгала задалжително.
Званях на яз.Драгоево но бунгалата са заети за 3 седмици напред.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”