Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Душанци- променливо време с променлива тактика
- gorkata_petrov
- разбира нещата
Re: Душанци- променливо време с променлива тактика
Браво , бачо Илия. Отново си се представил отлично. 

Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
-
- учете се от него
Няколко думи и за другите такъми, монтажи и линии:
Мач със слайдер(1+5гр)- основната линия 0.18 SARFIX 007- SPECIALE Sinкing, отгоре- надолу: два стоперни възела с по 4 навивки от влакно 0.18 , слайдер със силиконов шлаух и вирбел; непосредствено под него групирано основното утежнение от три съчми х 1.25гр, с една малка (0.35гр) съчма над тях, на 60см под основното утежнение две съчми 0.35 и 0.25гр и на още 40см под тях- една съчма 0.25, непосредствено до вирбела с 30см повод 0.14 и кука номер 12, COLMIC N500, стръв- две царевици от кутийка. За няколко десетки замятания нямах нито едно уплитане; важното при този монтаж е да се замята плавно за да не се отделя слайдера от основното утежнение и да няма уплитания- то и мача с който ловя е с бавна акция и подчертано параболичен строй; при ловене на шарани и едри платики не къса куки и джуки
Фидера- основната линия 0.20 SARFIX 007- SPECIALE Sinкing, 25 гр цилиндрична кошничка с къса противоуплитаща тръбичка, вирбел номер 10 със 45см повод 0.14 и кука номер 12 COLMIC N500. Връхче 3/4-ти унции, стръв 2 зърна царевица от кутийка, дистанция около 40 метра, дълбочина 5.50-6.0метра ( на мача- дистанция около 25 метра, дълбочина 5.50м.)Този фидер също е с параболичен строй и също нямах нито едно уплитане с този монтаж, няколко десетки презамятания
Директна седмица- основно 0.12, повод 70см флуорокарбон 0.112 с два дропера по 0.2гр- на 15 и 40см над куката ( номер 12..). основното утежнение от дропери 0.2 гр, групирано над възела на повода с основното; плувка 2.0 гр, дълбочина 5.0 метра, стръв 2 зърна царевица от кутийка. Ластик 1.3мм Престън, на трето коляно.
Платиките ( около и малко над килограм) кълвяха и на "потапяне",и на "повдигане"!!!

п.п.монтажа за фидера е тук- последните постове:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 2&start=60

Мач със слайдер(1+5гр)- основната линия 0.18 SARFIX 007- SPECIALE Sinкing, отгоре- надолу: два стоперни възела с по 4 навивки от влакно 0.18 , слайдер със силиконов шлаух и вирбел; непосредствено под него групирано основното утежнение от три съчми х 1.25гр, с една малка (0.35гр) съчма над тях, на 60см под основното утежнение две съчми 0.35 и 0.25гр и на още 40см под тях- една съчма 0.25, непосредствено до вирбела с 30см повод 0.14 и кука номер 12, COLMIC N500, стръв- две царевици от кутийка. За няколко десетки замятания нямах нито едно уплитане; важното при този монтаж е да се замята плавно за да не се отделя слайдера от основното утежнение и да няма уплитания- то и мача с който ловя е с бавна акция и подчертано параболичен строй; при ловене на шарани и едри платики не къса куки и джуки

Фидера- основната линия 0.20 SARFIX 007- SPECIALE Sinкing, 25 гр цилиндрична кошничка с къса противоуплитаща тръбичка, вирбел номер 10 със 45см повод 0.14 и кука номер 12 COLMIC N500. Връхче 3/4-ти унции, стръв 2 зърна царевица от кутийка, дистанция около 40 метра, дълбочина 5.50-6.0метра ( на мача- дистанция около 25 метра, дълбочина 5.50м.)Този фидер също е с параболичен строй и също нямах нито едно уплитане с този монтаж, няколко десетки презамятания

Директна седмица- основно 0.12, повод 70см флуорокарбон 0.112 с два дропера по 0.2гр- на 15 и 40см над куката ( номер 12..). основното утежнение от дропери 0.2 гр, групирано над възела на повода с основното; плувка 2.0 гр, дълбочина 5.0 метра, стръв 2 зърна царевица от кутийка. Ластик 1.3мм Престън, на трето коляно.
Платиките ( около и малко над килограм) кълвяха и на "потапяне",и на "повдигане"!!!

п.п.монтажа за фидера е тук- последните постове:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 2&start=60

- gorkata_petrov
- разбира нещата
Точно казано. И аз ползвам подобен монтаж.Мач със слайдер(1+5гр)- основната линия 0.18 SARFIX 007- SPECIALE Sinкing, отгоре- надолу: два стоперни възела с по 4 навивки от влакно 0.18 , слайдер със силиконов шлаух и вирбел; непосредствено под него групирано основното утежнение от три съчми х 1.25гр, с една малка (0.35гр) съчма над тях, на 60см под основното утежнение две съчми 0.35 и 0.25гр и на още 40см под тях- една съчма 0.25, непосредствено до вирбела с 30см повод 0.14 и кука номер 12, COLMIC N500, стръв- две царевици от кутийка. За няколко десетки замятания нямах нито едно уплитане; важното при този монтаж е да се замята плавно за да не се отделя слайдера от основното утежнение и да няма уплитания- то и мача с който ловя е с бавна акция и подчертано параболичен строй; при ловене на шарани и едри платики не къса куки и джуки
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
-
- учете се от него
По-долу на снимката е и как изглеждат двата стоперни възела от по 4 навивки и "мустаци" по 3см, тогава когато линията е обрана и възлите са застъпени от навивки вътре в шпулата. За тези, които не го ползват може да изглежда стряскащо, но това е варианта възела да не се мести надолу при замятане или нагоре при обиране на линията( да не говорим пък и тогава, когато има закачена риба и то по-едра, какво става със силиконовия стопер когато опре във връхния водач
) Този вариант на стопер (влакното е 0.18) не създава проблеми, а мустаците се оставят дълги за да на запъват навивките на основната линия върху него(когато е както е в случая- в шпулата). За всеки случай, мястото на възела може да се маркира с перманентен маркер; мустаците се притягат периодично.

- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Деня преди изборите(събота),решихме да отидем на яз.Душанци.
Ставане в 3:00
,пиене на кЪафе,измиване на гурелите,зАбите и чакане на колегата да пристигне в 4:00.Той пък от своя страна разцепи и минутата на две,след това товарене,взимане на малко Мариана(за всеки) от демунощния и газ към язовира със 100(треа да сменя каре да еа).Първата ни цел бе залива, за който се минава през с.Антон.Пристигнахме към 5:30 и кво да видиме,нема места
,бах мама му,то верно са 4 местата от,които можеш да метнеш ама чак пък толкова рано да се напълни.Както и да организирахме бригадата за следващия път,че треа да дойдеме в 4:00 тука
.
От там връщане с пълна газ(100) и аре на устието срещу гара Копривщица.Много е готин от тая страна язовира и природата.Пристигнахме в 6:15,че колата на всичкото отгоре е и ниска,та едвам,едвам....и кво да видиме на устието - 5 коли,палатки,шамандури във водата и много кал-деа и идиота с тоя трактор дето сваляше дърве от гората,беше направил мазало.Оглеждам обстановката,разпитвам колегите кво,що и аре давай през гората и през калта.Криво,ляво и си избрахме место след 30 мин.Колегите,които бяха с нас(аз и приятелката)заметнаха на прожина,на каквото се сетиш и зачакаха.Аз направих една тапа на рибе,една на дъно на рибе и две на пружина,които бяха любезно предоставени за "уатч" на приятелката.Сглобих и директната 6-ца за намиране на стръв и закачих един "кокален".Плуфка 1 гр.,основно 0.14,повод 0.09 с кука оунер.Не след дълго плуфката пое към дъното и какво да видя...бяхти и трофейния слънчах,обувка номер 42
.Нищо върнах го, и закачих пак един бял и намилих дълбочината на 40 санта и хоп един по-малък слъчак,който моменталически бе изстрелян на дъната-олово 50 гр. на основното,следва вирбел и стоманен повод с тройка.Настаних въдицата на сигнализатора,отворих бигела и прикрепих влъкното към пръта посредствум ластиче-за да седи опънато влакното.
В това време приятелката вече беше искарала първата тава към 700 гр. и вече беше с усмивка на лицето
(и аз доволен).После презареждане и заметане на горе-долу същото място.След това се заех отново с дребосъка на 6-цата.Първя оклей беше забоден 1 мин след това на тапата,която я монтирах на 7 метра в дясно от нас,където имаше доста папур,с тайната надежда да цъфне някоя от легендарните душански щуки,но за съжаление нямах удар цял ден.Както и да продължих си да си цъкам оклей на 6-цата.Направих 15 парчета и приключих,прибрах директния и извадих 2-та мача.Монтирах на единия слаидер(дано правилно се изразявам) 6+4, а на другия 4+4 и заметнах да меря дълбочина,много дълбоко там бе да еа
,първо на 4 метра,нема дъно,после на 5,6,7 и 8
и се отказах да го търся
.Позиционирах стоперите на 5 метра и закачихме по няколко бели,улова беше приличен- малко платички,повече бабушки и още повече оклеи.Платички бяха с размери на шамар,бабките по-малки, а оклеите с добри размери.Захранката,която използвах аз и приятелката беше Модиал Ф за платички-хубу смърди ама май,май не върши работа да еа-плюс бисквитена галета,200 грама бял и 100гр. кастмери и половин кутийка сладка царевица.Самишлениците пък използваха Сенсас+галета+бял и царевица,но нещо я направих като бетон и не останаха доволни.
От към риба останахме доволни де,имаше хубави платики към кило и нагоре,другата риба беше уклеи,бабушки и трофейни слънчаци.Щука не се обади,само аз останах разочарован от този факт(фак).
Снимки не направих,макар,че бях взел сапуна,но се наложи да събираме на бързинка,щото се зададоха много кофти облаци,пък и пътя на връщане беше дълъг и те така...
Да добавя само,че има много дърва под водата,много такъм оставихме,накрая успях да искарам един пън
.
П.С.
Мерси на Доктора и на IDA за инфото и обясненията
Ставане в 3:00

От там връщане с пълна газ(100) и аре на устието срещу гара Копривщица.Много е готин от тая страна язовира и природата.Пристигнахме в 6:15,че колата на всичкото отгоре е и ниска,та едвам,едвам....и кво да видиме на устието - 5 коли,палатки,шамандури във водата и много кал-деа и идиота с тоя трактор дето сваляше дърве от гората,беше направил мазало.Оглеждам обстановката,разпитвам колегите кво,що и аре давай през гората и през калта.Криво,ляво и си избрахме место след 30 мин.Колегите,които бяха с нас(аз и приятелката)заметнаха на прожина,на каквото се сетиш и зачакаха.Аз направих една тапа на рибе,една на дъно на рибе и две на пружина,които бяха любезно предоставени за "уатч" на приятелката.Сглобих и директната 6-ца за намиране на стръв и закачих един "кокален".Плуфка 1 гр.,основно 0.14,повод 0.09 с кука оунер.Не след дълго плуфката пое към дъното и какво да видя...бяхти и трофейния слънчах,обувка номер 42

В това време приятелката вече беше искарала първата тава към 700 гр. и вече беше с усмивка на лицето

От към риба останахме доволни де,имаше хубави платики към кило и нагоре,другата риба беше уклеи,бабушки и трофейни слънчаци.Щука не се обади,само аз останах разочарован от този факт(фак).
Снимки не направих,макар,че бях взел сапуна,но се наложи да събираме на бързинка,щото се зададоха много кофти облаци,пък и пътя на връщане беше дълъг и те така...

Да добавя само,че има много дърва под водата,много такъм оставихме,накрая успях да искарам един пън

П.С.
Мерси на Доктора и на IDA за инфото и обясненията

-
- учете се от него
Хехе... репортаж на един дъх
Колега, добре дошъл на Душанци
Според мен, на устието в момента актуалната стръв за едри платики вече е царевицата от кутийка - и на плувка(директен, мач, боло), и на дъно(фидер, пружина). Иначе, тия там с трактора, камионите и каруците не са всеки път, ама като са там, може да си обогатиш речника поне със стотина думи

-
- вече хвърля и на тежко
Браво колега ИДА, рядко има толкова изчерпателни репортажи, а най-вече репортажи от които да научиш още или поне да си свериш часовника.

Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
-
- учете се от него
Още няколко снимки, които мисля че ще са интересни:
Платикарската плувка за директния- 2.0гр "ризовка" и на следващата снимка монтажа за фидер(с двете царевички):

Следващите две снимки са, как изглеждат тунели в края, като се минава пеша през тях- те са от сериала "..никога не правете това в къщи"
Последната снимка е на язовира в пет часа, сутринта:

Платикарската плувка за директния- 2.0гр "ризовка" и на следващата снимка монтажа за фидер(с двете царевички):
Следващите две снимки са, как изглеждат тунели в края, като се минава пеша през тях- те са от сериала "..никога не правете това в къщи"

Последната снимка е на язовира в пет часа, сутринта:

- krastavicata
- новобранец
-
- разбира нещата
Аз ще съм там в четвъртък 16.07.09 Ако има някой от форума да се обади,тъмно син Пасат-комби С 6614 МХ
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- BV
- вече хвърля и на тежко
Да постнеш после как е минал излета, Мариоmario67 написа:Аз ще съм там в четвъртък 16.07.09 Ако има някой от форума да се обади,тъмно син Пасат-комби С 6614 МХ

И ако не ти е проблем пиши едно лично как се стига до въпросното устие от София

- ivan_yo
- разбира нещата
А аз в събота и неделя, откъм гара Копривщица при устието ако е възможно там където свършва пътя(18-19ти юли) също с пасат комби св.син метализе с пловдивска регистрация 06-86.
Наслука!!!!!!!!!!
Наслука!!!!!!!!!!
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ