Питане за Мачова въдица

Модератор: sapuna

dbplamen
новобранец
новобранец

Питане за Мачова въдица

Мнение от dbplamen »

Колеги тази седмица бяхме семейно на риболов.Водоема предразполагаше да се лови на мач,но лошо имам само един-дадохго на жената а аз на фидер -та реших да и направя един подарък Нов мач.Дайте някакви предложения мисля си за 4.2
bobi_rad
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Питане за Мачова въдица

Мнение от bobi_rad »

Зависи каква сума си приготвил вьдици бол
kudrav82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kudrav82 »

и ловец съм и рибар съм,и на тъщата.......съм
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

http://www.fishermanbg.com/articledetai ... icleID=228

има ли друг мач, на 4,20 с тегло под 200 грама и цена под 130 лева :roll:
нямам живарник
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Да това е едно бижу.TICA е голяма фирма и продуктите и са със световно качество.Вижте сайта им:
http://www.ticaglobal.com/eu/products/
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Подкрепям колегите. :smt023 Тиката ще си оправдае парите вложени в нея. :wink:
Все пак ако мислиш,да се спреш на нещо по-евтино :
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6383
Имал съм възможност да го подържа и за парите си е много добро предложение.TC2 e,но пък има добър строй.Освен това,230 гр. на 4.20 е приятен грамаж за ръцете.Поздрави. :wink:
TICA FAN
kvkz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kvkz »

Чудех се дали да пиша за избора на някакъв мач, тъй като във форума има естествено много по големи корифеи които са практикували мач риболова повече време. Та ще споделя моята грешка според мене която направих. Исках пъчка която да е здрава, лека, стегната, лесно да изхвърля /ваглери и плувки/, "многофункционална" на добър производител и що годе на поносими цени "такова животно няма". И след лутане, разглеждане, събиране на мнения си взех те това 4.50 м.
Изображение
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6388
Пръчката отговаря на всички гореспоменати с изключение на това с лесното изхвърляне на малки плувки
/1-1,5 гр./ и ваглери в сравнение например с Tubertini Grinta 01, ТICA -Runner Match и др. меки мачове с акция до 15 гр. с които се хвърля с много лекота.
Сиреч казано, сега ако някой приятел би ме попитал какъв мач да си вземе за риболов по свободни водоеми бих му препоръчал да си купи пръчка с акция до 15-20 гр. и дължина 4.20 или 4.50 м.
Успех с покупката. :drinkers:
От риба се връщам на риба ми се ходи.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

kvkz написа:Чудех се ...
Логично и много вярно :smt023
Ние - начинаещите мачаджии :lol: мааме основно с леки ваглери и слайдери. На мен най-тежкия ми е 4+2 грама 8), повечето ми ваглери са 1+1, 2+1, 3+1 грама. След време, като напредна с матряла може да мина на тежки професионални ваглери и слайдери по 16-18 грама, за по-бързо пропадане в големи дълбочини. За сега се кафя да стрелям на 30-40 метра с 2-3-4 грама плувки. Мача ми е с "акция" 5-25 грама, демек не е конструиран да хвърля толкова леки тежести под 5 грама. Има мачове на които акцията започва от 2 грама, но те са много скъпи (Tica Reality Match и Colmic Artax).
Подкрепям съвета на колегата "kvkz", а именно да се купуват дълги мачове с възможно по-малка "акция".
Апропо, отебал съм всички други видове риболов. Англииския риболов е :prayer: :prayer: :prayer: ...
нямам живарник
калоян митев
новобранец
новобранец

Мнение от калоян митев »

Здравейте,мачовата въдица на Shakespieare на 4.50м с каква акция е можете ли да ми кажете?В сайта няма данни.Благодаря.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

За кой модел става въпрос?
TICA FAN
калоян митев
новобранец
новобранец

Мнение от калоян митев »

Извинявайте пропуснал съм Мач 3 4.50м.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Пръта е с прогресивна акция. :wink:
TICA FAN
калоян митев
новобранец
новобранец

Мнение от калоян митев »

А в грамажи как я водят от-до?Тиката по добра ли е Reality Match от този на шекспир?И между другото имам един въпрос към тебе (тика фен-sony) Тика имат един фидер с 4 дръжки за различни дължини и 6 върха Reactor Lite държал ли си я в ръцете си и ако си имал възможност да ги сравняваш с други марки какво ти е мнението?
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Наистина съм фен на Тиката,но не си падам по фидерите и не практикувам такъв вид риболов,но тук има доста колеги майстори на фидера и предполагам,че те ще кажат.
Относно мачовете на Шекспир нямам никакво наблюдение,но Риалитито и Рънъра на Тиката са мачове,които горещо ти препоръчвам.И двата са 5-15 акция,което ги прави изключително чувствителни и много подходящи за риболов с по-леки плувки.Ако смяташ да практикуваш английски риболов с по-тежки ваглери,избери мач с 10-30 гр. акция.
Специално за Рънъра съм чел много добри отзиви,освен това има системата за удължаване от 4.20 на 4.80 ,ще имаш повече вариянти при различните ситуации.Още един плюс е лекото тегло.Не мога да ти кажа със сигурност кое е по-добро,но на твое място бих избрал Runner-a за фин риболов.Ако имаш възможност,сглоби ги в някой магазин и виж,кое най-добре ще ти пастне в ръцете.Поздрави.
TICA FAN
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”