Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Флуорокарбон
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Флуорокарбон
не разбрах - като се ползва за поводи флуорокарбона по-лесно ли се къса от другото влакно. Някой беше казал че се срязва от края на куката (сплесканата част).
- emo vasilev
- сериозен играч
Не ! За това , че си пуснал няколко мнения едно след друго !1000n написа: И защо ще е всичко това?Защото съм цитирал и снимката ли?
Със споменатия бутон можеш да добавяш в предишното си мнение !
На мен ли така ми се струва или действително е така ... на кутийката горе пише 6 Lb и отдолу 0,220 mm. Извинявам се предварително за невежеството, сигурно съм пропуснал някоя тема за преобразуването на единиците, но колко либри от точно това влакно да търся в Ибей, които да отговарят на 0.140 mm. Най-тънкото което намирам е 4 Lb = 0.170 mm.Павел Иванов написа:Пичове , взимате си едно от това :
и ни съ занимавате с глюпости !!! Реален диаметър , нулева видимост и пр. за около 30лв. ролката с доставката от Япония до пред входната ви врата и тъй
Няма да откажа и директни линкове към влакно с такъв диаметър (0,140 mm)

Благодаря предварително.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Реален размер , реален тест
За съпоставка Фокус с размер 0.12мм е по-дебел от 0.17мм. влакно от снимката но за сметка на това доста по-слаб ако и на него да пише приказки от Шехерезада колкото искаш
По-късно ще прегледам за по-малки диаметри .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- nninkov
- научил се да хвърля
Хората гледат какво пише на етикета и това си е.Мнениеот Павел Иванов на Пон Юли 06, 2009 9:00 am
Реален размер , реален тестЗа съпоставка Фокус с размер 0.12мм е по-дебел от 0.17мм. влакно от снимката но за сметка на това доста по-слаб ако и на него да пише приказки от Шехерезада колкото искаш
По-късно ще прегледам за по-малки диаметри .
Ако на влакното пише 0.14 мм - 10 лб ???
Влакното вместо 0.14 ще бъде 0.16-0.18 и няма да държи и на 5 лб.
За ФК има няколко особености:
При тест на сухо между ФК и Моно - разликата в издържливстта на кг почти няма.
Но ФК не попива вода.
А както знаем Моното попива като "гъбичка за миене на съдове"

Което води то това ,че ФК не си променя свойствата след като се намокри, за разлика от монофила който след като престои малко във вода се къса по-лесно и абразиво-устойчивоста му спада.
Още нещо важно дори много важно.ФК държи на възел по-малко.При връзване с ФК - влакното трябва да се намокри.Има дори специални флакончета за тази цел.Което ще рече - намокрете 20-тина см. направете възела (БЕЗ да стягате) намокрете отново самия възел и тогава стягайте.Идеята е там където има триене - трябва да се охлажда !!! - ФК е много чувствителен на топлина.
- Павел Иванов
Тъй , тъй , всички Италиански влакна се правят в Япония ! Само къде чакам Веско ( Колмик ) да си спомни едно обещание от преди да замине до Италия преди сумати време относно производството на Колмик влакната 

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... a&start=90Павел Иванов написа:Тъй , тъй , всички Италиански влакна се правят в Япония ! Само къде чакам Веско ( Колмик ) да си спомни едно обещание от преди да замине до Италия преди сумати време относно производството на Колмик влакната

- Павел Иванов
Ми че то си било в темата

Павел Иванов
Павел Иванов
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ако не знаеш как да я вържеш ,ще се скъса или по-точно пререже.Айде,чакам специалистите да се изкажат,кога се прерязва не само флуоро-карбона.elektronchika написа:не разбрах - като се ползва за поводи флуорокарбона по-лесно ли се къса от другото влакно. Някой беше казал че се срязва от края на куката (сплесканата част).
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Павел Иванов
Това ли ти трябваше ?Stront написа:...Няма да откажа ...
http://cgi.ebay.com/YGK-YOZ-AMI-Fluoro- ... .m20.l1116

Павел Иванов
Павел Иванов
Благодарско ПавкаПавел Иванов написа:Това ли ти трябваше ?Stront написа:...Няма да откажа ...
http://cgi.ebay.com/YGK-YOZ-AMI-Fluoro- ... .m20.l1116

Още доста имам да уча за тоя Ибеи

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- genadios
- научил се да хвърля
Поне от това, което Аз знам - Сънлайн и Торей със сигурност си имат собствени фабрики. Сега, възможно е от време на време да умешват капи и примерно Сънлайн да поръчват по нещичко във фабриката на Торей, които междуфпрочем се славят като най-големия производител и няма да е чудно. Даже се чува, че призвеждат за повечето известни нам джапанезки марки. Естествено, производителите пазят тези неща в тайна, за да популялиризират марките си.Изключвам случаите когато на дадения продукт не е упоменато изрично, че е произведено от еди кой си за еди кой си, но това е рядкост /зависи как се разбератnninkov написа:Добре де не стана ясно все пак.
Sunline имат ли си собствена фабрика или не.
Това което аз съм намирал по нета за тях е , че се правят в заводите на Toray(Blackwater).

Няма нужда, обаче, да изпадаме чак в такива подробности, щото е от ясно по-ясно, че каквото и да си вземе човек с надпис made in Japan, може да разчита на 100 процента на него. Важи от кукичка до автомобил

Това обаче не е вярно. Преди малко пробвах ФК на D.A.M и гори, като се свива на черно изгоряло топче. В нас пробвах два обикновенни монофила. Точно те се свиват на прозрачно топче и изобщо не горят.Чичо веско написа:Истинския флуорокарбон не гори! Палиш го и веднага гасне на "топче", а обикновения монофил гори като фитил!rumci написа:И все пак, какво точно се гледа в загасването
- Павел Иванов
Баси ! Как само се подвеждат хоратаRaven написа:... Преди малко пробвах ФК на D.A.M ...

Павел Иванов
Павел Иванов