Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

В друго измерение
В друго измерение
След последния риболов, който осъществих на яз. Порой, определено се нуждаех от тихо и спокойно местенце, където да зареда поизтощените батерии.
От друга страна, отдавна бях обещал на жената и децата да ги заведа на плаж, та в главата ми се завъртя дестинация, която не бях посещавал близо 10 години - устието на р. Ропотамо. Достъпът с МПС до там естествено беше невъзможен, затова с колата бяхме до тук.

Предстоеше поход сред невероятна природа, а морето изглеждаше като видение над клоните на многогодишните дървета:

Натоварен с 7-8 кг. багаж, пътят до жадуваното място ми се стори цяла вечност
. След близо половин часов преход, малкия пръв забеляза морето, а сияйната му усмивка ме накара да забравя цялата умора
. Не вярвахме на очите си, че все още има подобни райски местенца по нашето крайбрежие
.

Първоначално реших да вляза с харпуна да огледам за наличие на кефалови риби, но близо час не видях нещо значимо, по което да натисна спусъка. Естествено бях помислил и за резервен вариант, монтирах на мача потъваща бомбарда, закачих морски червей за стръв и се почна

Изкарах няколко мушморока от тези, но силното слънце бързо ме накара да отида под чадъра
. Следобед реших да вляза за последно с харпуна и този път упорството ми даде резултат

Неусетно времето напредна, а за обратния път към колата просто не ми се говори
. В момента съм с мускулна треска на краката, но като се замисля - заслужаваше си! 
От друга страна, отдавна бях обещал на жената и децата да ги заведа на плаж, та в главата ми се завъртя дестинация, която не бях посещавал близо 10 години - устието на р. Ропотамо. Достъпът с МПС до там естествено беше невъзможен, затова с колата бяхме до тук.

Предстоеше поход сред невероятна природа, а морето изглеждаше като видение над клоните на многогодишните дървета:

Натоварен с 7-8 кг. багаж, пътят до жадуваното място ми се стори цяла вечност

Първоначално реших да вляза с харпуна да огледам за наличие на кефалови риби, но близо час не видях нещо значимо, по което да натисна спусъка. Естествено бях помислил и за резервен вариант, монтирах на мача потъваща бомбарда, закачих морски червей за стръв и се почна

Изкарах няколко мушморока от тези, но силното слънце бързо ме накара да отида под чадъра

Неусетно времето напредна, а за обратния път към колата просто не ми се говори

- maycal
- ще става разбирач
Re: В друго измерение

Страхотен излет.На райско кътче.Какво по-хубаво от това,със Семейството.

Пътят е едно на ръка. Мястото е защитена зона и къмпингуването, както и достъпа с МПС е забранен. А хора следобед иначе се появиха.maycal написа:Фантастично място!
Браво! Какво е обяснението, че няма никакви хора- необходимостта да се ходи дълго време пеша-само това ли?
-
- сериозен играч
Прекрасно Румба.. просто прекрасно... 

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- ще става разбирач
Страхотен излет и невероятен репортаж, братле
! Голяма красота е
!
Наслука!

Наслука!
Никога не пия карал!

- zarganski
- ще става разбирач
Бракониерстваш ...
Браво Румба, поне си си починал. Иначе с багаж и толкова път... не ми се мисли, но пък мястото си струва!!!

Браво Румба, поне си си починал. Иначе с багаж и толкова път... не ми се мисли, но пък мястото си струва!!!
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
Страхотно място!А кви кефали атакуват реката
.....На пясъчната "коса"в устието съм виждал риби над 3 кила 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Много красиво колега! Страхотен репортаж, прекрасни снимки. Какъв ти е фотоапарата?

Последно промяна от rumci на Вто Юли 07, 2009 11:41 am, променено общо 1 път.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Страхотен излет!
А снимките, нямам думи за тях.
А снимките, нямам думи за тях.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Браво Румба!
Респект за репортажа и за риболова.

ПП. Другия път ще те вземем с нас на Цонево, та да си починеш и от риболова

Респект за репортажа и за риболова.

ПП. Другия път ще те вземем с нас на Цонево, та да си починеш и от риболова

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Че к,во съм ви направилStront написа:ПП. Другия път ще те вземем с нас на Цонево, та да си починеш и от риболова