Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

на Дунав около Свищов и околноста
Модератор: Paublo_Eskobar
на Дунав около Свищов и околноста
здравейте колеги някой да има инфо за Свищовският регион?Интересува ме най вече риболова на хищник!На откриването бях там но пълна скръб само маломерни сомчета по 200-300 грама и ужасно мн. попчета а распер дори не скочи!Ако някой знае нещо да помага!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: на Дунав около Свищов и околноста
Колега някой беше писал че Дунава е доста висок с тези наводнения в Европа и рибатата хич я нямало
да и аз четох за това но по принцип на местата там брегът не го бърка толкова качването/говоря за пристанището за паметници итн./
и аз това се чудя дали си струва да се ходи...хубаво качила водата ама нямаше и помен преди няколко дни от распера

засега отбягвайте да ходите на дунава!приказвах със местни риболовци и отзивите не са никак добри!дори на устието на Янтра е мъртвило ако не се броят няколко попчета и дребен костур.Местните "риболовци" не скриха че през забраната рибата давала"яко"
.Нямя управия във тази държавица !!!

Колеги, недейте така скиптично
Дайте малко окуражаваща информация за Голямата река. Аз съм планирал 3 дена риболов около Свищов, а вие само за някакви попчета пишете. То ако е така да си стоя в Бургас. Надявам се някоя бяла мряна или сом да излъжа. Дайте малко инфо

Ами няма лошо да пробваш но сега най-добрият вариянт е с лодка дано да имаш!Колкото до местата където бях и може да хвърлиш такъма са:гребна база посока пристанището,паметниците,чумурлука и пречиствателната на село Вардим.На тези места все още има бряг!
Аааа за малко да забравя!Към Белене към атомната имало мн. распер познати ми го казаха но само със лодка.А колкото за мряната съм свидетел преди години един старец ловеше риби по 4-6 кг. на кашкавал на дъно,беше ми мн. странно ама дядката вадеше!приготви си и качамак и пиши дали има успехи! Нощно време обикалят от гранична полиция просто да знаеш.Дано съм бил полезен наслука 

Распер няма около Свищов - снощи бях, никакво движение. Има много уклей - дребен.
На това ниво можеш да пробваш преди село Вардим - на "Геоложките ями" или под тях на "Котвата". На първото място има дебела сянка и няма да те мъчи жегата - за риби, не съм чул да вади някой. Просто няма риби. Иначе местата в близост до Свищов са залети и са труднодостъпни - не си струва.
Внимавай много за граничната ни полиция и най - корумпирания "инспектор"от ИАРА(да го е.а у майката) Боян. От години ни тормозят рибарите за нощния риболов. Никъде го няма това по реката, само тук. И с рибари по Никополско сме говорили, и по Русе, но такова безобразие няма - споменатите полицаи и ония дебелия само дебнат да напишат актове на нас обикновенните риболовци, а на ония с километричните мрежи и тока им лижат задниците - нищо не им казват. По Никопол хората спят със седмици и не си вадят въдиците, а ние тук щом се стъмни - АКТ. Отвратителна работа, много съм разочарован.
Такова безрибие не е имало никога. Не се спират с мрежите да цедат водата
Ако ти падне акумулатора на колата не се притеснявай - само го включи към водата на реката и ще се зареди 
На това ниво можеш да пробваш преди село Вардим - на "Геоложките ями" или под тях на "Котвата". На първото място има дебела сянка и няма да те мъчи жегата - за риби, не съм чул да вади някой. Просто няма риби. Иначе местата в близост до Свищов са залети и са труднодостъпни - не си струва.
Внимавай много за граничната ни полиция и най - корумпирания "инспектор"от ИАРА(да го е.а у майката) Боян. От години ни тормозят рибарите за нощния риболов. Никъде го няма това по реката, само тук. И с рибари по Никополско сме говорили, и по Русе, но такова безобразие няма - споменатите полицаи и ония дебелия само дебнат да напишат актове на нас обикновенните риболовци, а на ония с километричните мрежи и тока им лижат задниците - нищо не им казват. По Никопол хората спят със седмици и не си вадят въдиците, а ние тук щом се стъмни - АКТ. Отвратителна работа, много съм разочарован.

Такова безрибие не е имало никога. Не се спират с мрежите да цедат водата

Колеги кво се нервите не мога да разбера-НОЩНИЯТ РИБОЛОВ Е ЗАБРАНЕН.Пък после няма риба,еми това един от компонентите на обезрибяване
А за това ,че си затварят очи пред мрежарите ,намерете начин да го докажете и им го забийте четвъртит 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Забранен е за редовните и съвестните които спазвт нормите.
А за мрежарите и ония с тока и бомбите......
А и ходи за сом през деня .....
А за мрежарите и ония с тока и бомбите......
А и ходи за сом през деня .....

-
- новобранец
Колега bkd(Боби),това за нощния риболов е ясно,но май е забранен само за редовия рибар,упражняващ риболов със спортна въдица.
Много рибари са на мнение,че ако е разрешен,бракониерите ще са по-малко.В момента няма кой да им досажда да обезрибяват на воля(не,че съм фен на нощния риболов).

Последно промяна от риболовеца на Вто Юли 07, 2009 5:31 pm, променено общо 1 път.

Докажи ми, че нощния риболов води до обезрибяване
Докажи ми, че аз с три въдици през нощта ще обезрибя повече реката от един мрежар с 500 метрова мрежа! Докажи ми, че по язовирите през нощта всички риболовци си вадят въдиците - едва ли. Защо само ние да сме наебаните от Свищов и околието???
Едва ли ние с въдиците обезрибяваме
И защо това обезрибяване от нас с въдиците да става точно през нощта?

Едва ли ние с въдиците обезрибяваме

Благодарско колеги за инфото. Смятам да пробвам около паметниците - знам че имаше и кръчме там и се надявам поне жегата да е по поносима със студена бира
. Иначе за риболова съм се подготвил с едни воблерчета "Йозури Л-мино 44 мм." Блесни и силиконови примамки. Дали ще са ефикасни в търсенето на бяла риба, сом, щука ? Приготвил съм естествено и инструментариума за мирни риби. От моя скромен рибарски опит знам че всяко място за риболов си има специфика, така че кажете на какво да наблегна. Предварително ви благодаря

Там става, но да знаеш, че има много залята трева и да внимаваш да не скъсаш някоя скъпа примамка. Пробвай от стената на плувка, може някой дребосък да се обади.